Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Visuminntekter: Et sterkt kvartal, men det kan være langsommere ganger fremover

Anonim

Ta en titt på det siste Visa-inntektsnummerutskriftet.

Nå som vi har det godt inn i inntjeningssesongen, har de store fintech-selskapene begynt å rapportere deres siste resultater. Visum

(NYSE: V)

bare annonsert sin ytelse fra sitt siste kvartal, og selskapet ga investorer mye å smile om.

Til tross for sterke resultater, falt Visa-aksjen etter inntjeningsfrigivelsen, men ikke på grunn av kvartalsresultatet. Her er en oversikt over Visas finanspolitiske første kvartal og hvorfor markedet reagerer negativt.

Overskriftenummer

Visa-inntektene for det første kvartalet i fjerde kvartal ble på 5, 51 milliarder dollar, noe som var $ 100 millioner mer enn analytikere hadde ventet og 13% mer enn samme kvartal i fjor. På bunnlinjen overgikk inntjeningen på 1, 30 dollar per aksje over 1, 25 dollar som ble spådd og utgjorde 21% vekst i år til år.

Selv om dette er tydelig gode nyheter, forteller topp- og bunnlinjer ikke hele historien, så la oss dykke litt dypere inn i Visa kvartals for å se hvordan virksomheten utfører.

Utover overskriftene: Allround sterke resultater

Her er en oversikt over noen av de viktigste fakta og tall fra Visums resultat for første kvartal som investorer bør være oppmerksom på:

  • I fast valuta-valuta økte Visa-betalingsvolumet med 11% fra året til og med 2, 2 milliarder dollar for kvartalet. Omtrent 45% av dette beløpet kom fra USA, med resten fra internasjonale markeder.
  • Antall transaksjoner på Visa-nettverket økte også med 11% til nesten 50 milliarder kroner. Omtrent en tredjedel av transaksjonene var fra kredittkort og to tredjedeler var fra debetkort.
  • Visa annonserte også en ny $ 8, 5 milliarder aksje tilbakekjøp autorisasjon, som omgjør 3, 5% av selskapets utestående lager basert på dagens pris.
  • Antall betalingskort i Visa-nettverket som vokste, vokste med 4% i fjor til 3, 35 milliarder kroner. Det er nå 1, 11 milliarder Visa kredittkort og 2, 24 milliarder Visa debetkort.
  • Databehandlingsinntektene var et spesielt sterkt vekstområde, en økning på 15% året før. Internasjonal transaksjonsinntekt, et annet viktig vekstområde for Visa, vokste med 11%.
  • Et potensielt negativt aspekt er at Visas driftsmargin kontrakterte med 0, 9 prosentpoeng. Selv om omsetningen økte med 13% som nevnt, økte driftskostnadene med 17%. Den største økningen var 24% økning i markedsføringskostnader, selv om personalkostnader (selskapets største kategori) økte med 19%.

Videre forventer Visa tilsvarende sterk ytelse i 2019. Selskapets utsikt krever "lav tosifret" omsetningsvekst og EPS-vekst i "high tenens", samt en ensiffret økning i justerte driftskostnader.

For å oppsummere, ser Visas resultater fremdeles sterke, og det mest negative aspektet (kostnadsvekst) ser ut til å være midlertidig.

Hva drepte etter-inntjeningen rally?

På dette tidspunktet kan du lure på hvorfor Visa-aksjen droppet etter inntekt. Tross alt er et inntjeningsslag på både topp- og bunnlinjene, så vel som allround sterke resultater, generelt positive katalysatorer.

Vel, det er ikke en helt nøyaktig erklæring om å si at Visa droppet etter inntekt. Visa steg opprinnelig etter at inntjeningsrapporten ble utgitt, som du kanskje forventer gitt tallene. Imidlertid vendte aksjene omgående kurset under selskapets inntekter konferansesamtale når CFO Vasant Prabhu snakket om å bremse veksten i USA, Storbritannia og Brasil, samt usikkerhet rundt flere pågående politiske problemer, som for eksempel Brexit og handelskriget mellom USA og Kina .

Kort sagt, det siste kvartalet var et godt for Visa. Imidlertid er investorene tydelig tolker Prabhus bemerkninger som et tegn på at tingene kunne bremse betydelig i 2019 for betalingsprosessens gigant.