Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

To viktige Apple-leverandører er konsolidering

Anonim

eple

(NASDAQ: AAPL)

er fortsatt år foran konkurransen når det gjelder 3D-ansiktsgjenkjenning, som gjør det mulig å gi tittelen Face ID-teknologi. Denne teknologien er mulig ved hjelp av vertikale hulroms overflateemitterende lasere (VCSELs) som projiserer infrarøde (IR) prikker på brukerens ansikt, som deretter fanges av et infrarødt kamera som bruker strukturert lysbilder for å lage et dybdekart. Apple innførte først Face ID i fjor og har nå brakt den til iPhone XR og iPad Pro.

En av grunnene til at iPhone X led av forsyningsbehov i fjor var at VCSEL-industrien ikke var i stand til å produsere de typer enhetene som Apple trengte, da leverandører hadde lav avkastning. Det var derfor Mac-makeren gjorde en stor innsats på 3D-sensing, tildelt leverandør Finisar

(NASDAQ: FNSR)

en massiv $ 390 millioner som den kunne bruke til å bygge ut kapasitet (som egentlig bare var en forskuddsbetaling for fremtidige bestillinger av 3D sensing komponenter). Fellow VCSEL leverandør II-VI

(NASDAQ: IIVI)

nettopp annonsert at den erverver Finisar.

Detaljer om avtalen

II-VI vil kjøpe Finisar i en kontant- og aksje transaksjon som verdsetter Finisars egenkapital på USD 3, 2 milliarder. Aksjeeiere vil motta $ 15, 60 per aksje i kontanter og 0, 218 aksjer av II-VI-aksje for hver Finisar-andel (verdsatt til $ 10, 40 per aksje basert på gårsdagens sluttkurs for II-VI), med forbehold om prospektering. Det peker Finisars verdi på $ 26 per aksje, en premie på 38% over gårsdagens slutt for Finisar. Finisar-investorer ville eie omtrent 31% av det samlede selskapet.

Det sammenslåtte selskapet vil være bedre posisjonert for å kapitalisere seg på en rekke vekstmarkeder. "Sammen tror vi at vi vil bli bedre strategisk posisjonert til å spille en sterk ledende rolle i de fremvoksende markedene i 5G, 3D-sensing, cloud computing, elektriske og autonome kjøretøyer og avansert mikroelektronikkproduksjon, sier II-VI administrerende direktør Dr. Vincent Mattera sa i en uttalelse. Dr. Mattera vil fungere som administrerende direktør i det kombinerte selskapet.

II-VI og Finisar forventer å realisere 150 millioner dollar i kostnadssynergier innen 3 år etter avtaleavslutningen. II-VI finansierer transaksjonen med kontanter til stede, utstedelse av aksjer, og inntar 2 milliarder dollar i ytterligere gjeld. Avtalen ventes å lukke midt i 2019.

Hvordan dette kan påvirke Apple

Det er aldri en god ting for en kunde når to selskaper som leverer lignende komponenter konsoliderer, da det reduserer konkurransen. Mens II-VI og Finisar kombineres vil presentere en større trussel mot rivaliserende Lumentum Holdings

(NASDAQ: LITE)

, som er Apples største 3D-sensorleverandør, vil nettoresultatet sannsynligvis reduseres priskonkurransen i det bredere markedet for 3D-sensing-komponenter. Generelt er pittingleverandører mot hverandre et nøkkelverktøy som bedrifter bruker til å redusere komponentkostnadene. Når avtalen stenger, kan Apple potensielt møte beskjedne høyere kostnader for 3D-sensing-komponenter.

Sølvfôr er at 3D-sensing-komponenter utgjør en ubetydelig del av Apples samlede kostnadsstruktur. Disse ingrediensene er ikke like viktige som andre komponenter som NAND-minne, hvis volatile prissvingninger har stor innvirkning på Apples kostnader og bruttomarginprofil.