Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Top Biotech ETFs å kjøpe

Anonim

Denne artikkelen ble oppdatert 9. desember 2017, og ble opprinnelig publisert 22. juni 2017.

Bioteknologi investerer kommer med egne regler som kan være ganske forskjellige fra å kjøpe aksjer i andre bransjer. Investorer må være spesielt forsiktig med å kjøpe aksjer av enkelte bioteknologiselskaper på grunn av de høye risikoene som er involvert. Å kjøpe et børsnotert fond (ETF) som eier mange bioteknologier og følger nøye med en av bransjens indekser, er en smart måte å redusere risiko på. Tre bioteknologiske ETFer skiller seg ut som de beste valgene:

ETF

Netto eiendeler

Netto kostnadsforhold

iShares NASDAQ Bioteknologi

(NASDAQ: IBB)

$ 9, 84 milliarder0, 47%
SPDR S & P Biotech ETF

(NYSEMKT: XBI)

3, 97 milliarder dollar0, 35%
First Trust NYSE Arca Biotech ETF

(NYSEMKT: FBT)

$ 1, 23 milliarder0, 56%

Her er det som gjør disse ETFene til å vurdere for investorer som ønsker å tjene penger fra bioteknologibransjen.

iShares Nasdaq Bioteknologi

IShares Nasdaq Biotechnology er den eldste biotech ETF og den største i form av netto eiendeler. Denne ETF ble lansert i 2001. Det forsøker å spore investeringsresultatene fra en indeks bestående av bioteknologiske og farmasøytiske aksjer notert på Nasdaq børs.

Siden starten har iShares Nasdaq Biotechnology ETF oppnådd en gjennomsnittlig årlig avkastning på 7, 66%. I løpet av de siste fem årene har ETF generert en gjennomsnittlig årlig avkastning på 18, 71%.

ETF eier for tiden aksjer på 159 bioteknologiske selskaper. Toppbeholdninger inkluderer Celgene, Biogen, Amgen og Gilead Sciences . Fordi ETF inkluderer flere store bioteknologier som betaler utbytte, er dets 0, 46% utbytte som det høyeste av disse tre topp bioteknologiske ETFene.

SPDR S & P Biotech ETF

SPDR S & P Biotech ETF lansert i januar 2006. Den forsøker generelt å spore investeringsresultatene fra S & P Biotechnology Select Industry Index og har et utgiftsforhold på 0, 35%, som er relativt lav sammenlignet med andre bioteknologiske ETFer.

Siden starten har ETF generert en gjennomsnittlig årlig avkastning på 15, 07%. I løpet av de siste fem årene har det gitt en gjennomsnittlig årlig avkastning på 23, 67%.

Antall innehold i SPDR S & P Biotech ETF står for tiden på 102. Mens iShares Nasdaq Biotechnology gir større vekt på bioteknikk med større markedskapsler, opprettholder SPDR S & P Biotech ETF mer utjevne vekt for alle aksjer. Som et resultat utgjør ETFs øverste eierandel, BioMarin Pharmaceutical, kun 1, 72% av de totale eiendelene.

First Trust NYSE Arca Biotech ETF

Første Trust NYSE Arca Biotech ETF lansert i juni 2006, mindre enn fem måneder etter etableringen av SPDR S & P Biotech ETF. ETFs investeringsmål er å gjenta så langt som mulig investeringsresultatene fra NYSE Arca Biotechnology Index.

Denne ETF hevder de beste resultatene fra de tre siden begynnelsen, og oppnådde en gjennomsnittlig årlig avkastning på 17, 52%. I løpet av de siste fem årene har First Trust NYSE Arca Biotech ETF generert en gjennomsnittlig årlig avkastning på 22, 28%.

First Trust NYSE Arca Biotech ETF har for tiden posisjoner i 30 biotekniske aksjer. Dens topphold er Nektar Therapeutics, United Therapeutics, og Neurocrine Biosciences .

Hvilken ETF er best for deg?

Hvis du ønsker å bli eksponert primært for store biotekniske aksjer, er iShares Nasdaq Biotechnology ETF sannsynligvis ditt beste alternativ. De ti beste beholdningene i denne ETF består av nesten 55% av de samlede eiendelene. Disse toppholdene, som tidligere nevnt, er større bioteknikker. Din eksponering mot mindre bioteknologier er derfor mer begrenset.

Hvis du foretrekker å ikke være så lastet opp med større biotekniske aksjer, er de to andre ETFene sannsynligvis bedre valg for deg. SPDR S & P Biotech ETF gir deg mer diversifisering, siden den inneholder mer enn tre ganger antall aksjer som First Trust NYSE Arca Biotech ETF gjør. Også, hvis utgifter er et stort problem for deg, er SPDR S & P Biotech ETF ditt beste valg.