Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Tid til å bli grådig med Ubiquiti Networks, Inc. Stock

Anonim

Ubiquiti Networks

(NASDAQ: UBNT)

- som sprang mellom mellom 40 og 70 dollar i løpet av de siste 12 månedene - har vært en tøff bestand å holde. Aksjer sank i februar etter en bunnlinjefro, økte i august etter en stor inntjeningsslag, og deretter dyppet igjen i november etter at selskapet hadde solid resultat i første kvartal med mykt andre kvartalsveiledning.

Men etter alt dette drama, forblir Ubiquiti nesten 20% for året. Derfor tror jeg at investorer som kan mage volatiliteten, fortsatt bør kjøpe denne aksjen på dips som en langsiktig investering.

Hva gjør Ubiquiti Networks?

Ubiquiti er hovedsakelig fokusert på undersjente og fremvoksende markeder, og er et nettverksutstyr selskap som utvikler trådløse datakommunikasjonsprodukter for tjenesteleverandører og bedriftskunder.

Etter å ha skåret ut en forstyrrende nisje i Wi-Fi-produkter på lang avstand, har den solgt over 70 millioner enheter verden over via et nettverk av over 100 distributører og forhandlere siden etableringen i 2005.

Ubiquiti bruker en low-overhead-modell for å produsere produkter med høy ytelse, noe som gir brutto- og driftsmarginene henholdsvis 45, 4% og 35, 4%, forrige kvartal. Den globale delen av det trådløse lokalnettverket (WLAN) -markedet steg fra 4, 3% til 5, 3% mellom tredje kvartal 2016 og 2017, ifølge IDC.

Selskapet ekspanderer også inn i forbrukermarkedet med sitt AmpliFi trådløse system, noe som gir førsteklasses WiFi-ytelse til boliger. Den plattformen inneholder en slank boks og automatisk konfigurerte meshpunktantenner, som er plugget i veggkontakter rundt hjemmet.

Hvor raskt vokser Ubiquiti Networks?

I fjor økte ubiquitis inntekter med 30% til 865, 3 millioner dollar, økte nettoinntektene med 21% og utvannet resultat per aksje økte med 24%.

Denne veksten var drevet av robust etterspørsel etter sin UniFi-familie av tilgangspunkter, brytere, gateways og IP-kameraer blant bedriftskunder og sterkt salg av sine airMAX- og EdgeMAX-produkter blant tjenesteleverandører.

Ubiquitis ovennevnte snubler i andre kvartal i år ble forårsaket av den rotete lanseringen av AmpliFi trådløse systemet. A rushed et "siste øyeblikk" redesign før lanseringen, og deretter overspending på frakt - resulterte i en inntjeningsfeil.

Men fremover venter Wall Street at Ubiquitis inntekter og inntekter øker med henholdsvis 18% og 25% i år. For finanspolitikken 2019 forventer de at inntektene vil stige ytterligere 11% og for inntektene til å vokse 16%.

Gjenkjenne tailwinds

Ubiquiti Networks fokus på bunter med lave kostnader, høye drevne trådløse løsninger gjør det til en mer strømlinjeformet investering enn mer varierte nettverksleverandører som Cisco

(NASDAQ: CSCO)

. Veksten ser også mer imponerende enn 1% salgsvekst og 3% lønnsvekstanalytikere forventer Cisco å presse ut i år.

Ubiquiti er godt isolert fra commoditization av tradisjonelle rutere og brytere, et marked hvor Cisco står overfor tøffe rivaler som Huawei . Det er også et flott, langsiktig spill på markedet for Internett av ting (IoT), som inkluderer enheter som kameraer, industrimaskiner, wearables, smarte husholdningsapparater og tilkoblede biler.

Cisco forventer at antall tilkoblede enheter over hele verden skal doble fra 25 milliarder i 2015 til 50 milliarder i 2020. Forskningsfirma IDC forventer at verdensomspennende utgifter på IoT-produkter øker fra 674 milliarder dollar i år til 1, 1 milliarder dollar i 2021.

Ubiquiti er godt rustet til å dra nytte av veksten av disse markedene, ettersom bedriftskunder oppgraderer sine trådløse evner og vanlige forbrukere kjøper flere smarte hjemmeprodukter, noe som vil øke etterspørselen etter høyeffektive WiFi-løsninger som AmpliFi. Grunnlegger og konsernsjef Robert Pera tror helt sikkert på den langsiktige fremtiden, siden han fortsatt har over 70% av Ubiquiti sine aksjer.

Verdsettelsene og dommen

Ubiquiti handler for tiden med 22 ganger inntjening, godt under bransjens gjennomsnitt på 37 for kommunikasjonsutstyrsleverandører. Den handler med 20 ganger fremoverinntekter.

Disse multiplene er bare litt høyere enn Ciscos etterfølgende P / E på 20 og fremover P / E på 16, selv om Ubiquiti vokser i et mye raskere tempo.

Ubiquiti Networks er absolutt ikke et lager for alle, siden det er villige svinger, konkurranse fra større nettverksselskaper, og sporadiske utførelseshikke (som AmpliFi-lanseringen) kan ødelegge investorer. Imidlertid bør investorer som ser etter en veksthistorie i nettverkssektoren for langsom vekst, bli grådige med Ubiquiti når lageret faller.