Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Denne enkle bevegelsen kan gjøre Disney til en stor utbyttebeholdning

Anonim

Når du tenker på utbyttebeholdninger, er det sannsynligvis The Walt Disney Company

(NYSE: DIS)

vises ikke nær toppen av radaren din. Tross alt gir aksjer i selskapet i dag 1, 6%, mindre enn det større S & P 500 avkastningen på 1, 9%.

Men det er en måte som Disney virkelig skiller seg ut: Siden 2012 har House of Mouse mer enn doblet sitt utbytte, og stiger med nesten 16% årlig rente. Selv om det er blitt en bedriftsklient, er det tilrådelig for utbyttet investorer å følge rådene fra hockey flotte Wayne Gretzky og "skate til hvor pucken går, ikke hvor den har vært". I utbytte investerer, betyr det å se etter selskaper med evnen og ønske om å øke sine utbetalinger i årene som kommer.

Likevel er det en enkel forandring Disney kan gjøre for å bli et mer utbyttevennlig selskap: endre utbetalingsplanen fra halvår til kvartalsvis.

Frekvensforhold

Investeringsfinansiering kan være et komplisert emne, men det er basert på en ganske enkel teori: Investorer foretrekker høyere kontantstrømmer, hyppigere kontantstrømmer og raskere kontantstrømmer, alle andre faktorer er like. I forhold til de fleste selskaper i S & P 500 som betaler utbytte kvartalsvis, utgjør Disneys halvårlige utbetaling selskapet til en ulempe for andre store kapitaliseringsselskaper i øynene til inntektsorienterte investorer.

Kollega Dan Caplinger gir mer detaljert informasjon om selskapets utbyttehistorie som går tilbake i 60 år. Paradoksalt nok betalte Disney en gang i kvartalet hvert år, da selskapet hadde mindre forutsigbare kontantstrømmer på grunn av sesongmessige og sykliske virksomheter i temaparker og filmstudier. Da Disney begynte å få mer av inntekter og driftsinntekter fra sitt mediasystemsegment (kringkasting og kabel-tv), en virksomhet som har en lavere variabilitetsprofil enn temaparker og filmstudier, valgte den å foreta mindre hyppige betalinger, flyttet til årlige utbetalinger i 1999 og deretter halvårlige utbetalinger i 2015.

Enkel er ikke lett

Enkel betyr ikke lett. Mens mekanikene til å kjøpe eller selge et lager virker sømløst, bak kulissene er det mye arbeid som går inn i prosessen. Opptakssaldoer, overføring av penger fra kjøper til selger, opprettholder eier av post, sikring av utbytte blir sendt og mottatt, og det er vanskelig å regnskapsføre splittelser og fusjoner, enda mer når et selskap har ca 1 million registrerte aksjonærer.

Denne prosessen er lettere når investorer kjøper og selger aksjer i en megling, som holder aksjene i gatenavn, og distribuerer utbytte på megleringsnivå. Disney har imidlertid en stor andel av sine aksjer i sertifikatform, noe som ofte krever at utbyttekontroller sendes ut i stedet for elektronisk overført. Da Disney endret sitt utbytte fra kvartalsvis til årlig i 1999, noterte det seg kostnadene ved å sende utbyttekontroll som årsaken til bryteren.

I 2013 sluttet Disney imidlertid ikke å utføre disse oppgaver internt, og valgte Broadridge, en overføringsagent, for å utføre de fleste oppgavene. I tillegg sluttet selskapet å utstede varemerker senere samme år. I 2015, forutsatt at selskapet gjennomførte disse pengene og tidsbesparende skritt, endret Disney utbytteutbetalingen fra årlig til halvårlig.

Walt Disney har mye å gjøre for det, og inntektsinvestorer bør legge merke til. Bytte fra halvårlige til kvartalsvise utbytteutbetalinger vil være en enkel måte å tiltrekke seg inntektsorienterte investorer på - gjør endringen og fortsetter å øke utbyttet, slik det har de siste årene fortapt, vil gjøre denne aksjen til et utbyttekraftverk i årene som kommer .