Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Denne tilsynelatende "Crazy" Dow-statistikken er ikke så gal etter alle

Anonim

I fjor var det sannsynligvis litt for godt til å være sant for investorer. Til tross for en gjennomsnittlig årlig avkastning på 7%, inkludert reinvestering av utbytte og når den er justert for inflasjon, vil den brede S & P 500

(SNPINDEX: ^ GSPC)

og nesten 122 år gamle Dow Jones Industrial Average

(DJINDICES: ^ DJI)

økte omtrent tre ganger så mye. Faktisk var det neppe noen ulemperbevegelse, noe som førte til sammentrykket av begrepet "smelte opp" for å beskrive 2017.

Men som vi alle vet, falt hjulene av vognen i år. I tok bare 13 kalender dager for Dow og S & P 500 å flytte fra en rekordstengende høy til mer enn 10% lavere enn den høye, noe som betyr at de først ble korrigert på mer enn to år. Det var også en våkne til investorer at aksjemarkedet kan og vil flytte i begge retninger.

Hvorfor lager aksjer?

Det har sikkert ikke vært noen mangel på bekymringer som veier på markedet. I de siste ukene har investorene blitt forstyrret av muligheten for en økende handelskrig mellom Kina og USA. Etter president Trumps kunngjøring av tariffer på stål og aluminium, reagerte Kina med egne takster. En økende handelskrig har potensial til å skade den globale veksten som amerikanske multinasjonale selskaper har kommet for å stole på.

I tillegg bekymrer investorer om den amerikanske økonomien overoppheting. Arbeidsledigheten er på 4, 1%, som er det laveste nivået på mer enn 17 år, og Federal Reserve er midt i en pengepolitisk stramningsperiode som kan se prisene stige med 75 basispunkter per år. Generelt øker de høye rentene utlån og dermed langsom vekst for bedrifter.

Selv datahandel har delvis vært å klandre. Den nesten 1, 600-punkts intradag-stupingen i Dow den 5. februar 2018, den største intradagbevegelsen i historien, hadde elementer av en flashkrasj, ifølge Dennis Debusschere, leder av porteføljestrategi hos Evercore ISI, per Bloomberg.

Når det er satt i riktig sammenheng, er denne "galte" statistikken ikke så gal

Likevel er det ikke den korreksjonen som nødvendigvis overrasket investorer så mye som spissen i volatiliteten de siste to pluss månedene. Siden begynnelsen av februar har Dow Jones Industrial Average registrert ni av de 40 største single-dagers svingingene i historien, eller 22, 5%. Du kan se dem uthevet nedenfor.

Noen ville se denne volatiliteten som ren og grusom. Men langsiktige investorer som er i stand til å sette denne korreksjonen i sin rette sammenheng, er ansvarlig for å se ting litt annerledes.

Det du vil notere fra Dows 20 største en-dagers poeng gevinster og nedganger hele tiden er at hver og en av 2018 oppføringene har en relativt god prosentandelsbevis knyttet. Visst, en nedgang på 4% i Dow er ikke akkurat noe vi ser ofte, men det er ikke langt i nærheten av den nedadgående 6, 98% trenden som er nødvendig for å binde den 20. største prosentvise nedgangen hele tiden. På samme måte kan en 669-punkts bevegelse i Dow høres ut som en grunn til å uncork champen, men det var bare en 2, 84% trekk høyere ved dagens slutt.

Poenget her er at vurderingen av bevegelser i alle de store indeksene, det være seg Dow eller S & P 500, må justeres sammen med indeksen selv. I løpet av de siste ni årene førte oksenmarkets rally til en firedobling i disse indeksene. Mens en 100-punkts bevegelse i Dow kunne ha vært litt fantastisk i 2009, ville det ikke engang tilsvare en halv prosent nedgang i dag. Det er betydningen av kontekst.

Snakker om kontekst ...

Mens vi er i kontekst, hva med å ta hensyn til noen større bildedata?

Market analytics firmaet Yardeni Research har en stor mengde data om enhver korreksjon i S & P 500 siden den store depresjonen. Det gjør det mulig for investorer å fastslå hvor lenge en korreksjon er, samt hvor langt den brede indeksen falt, i prosentvis. Selvfølgelig er det verdt å bekrefte det opplagte: Vi vet aldri på forhånd med nøyaktighet når en korreksjon vil oppstå, hvor mye lavere en vil ta en indeks, eller til og med hva som vil forårsake den.

Vi kan imidlertid trekke et viktig stykke data fra Yardenis lange forskningsdata - nemlig aksjemarkedet tilbringer langt mer tid i ekspansjonsmodus enn det faller. Faktisk, siden 1950, har S & P 500 tilbrakt i nabolaget tre ganger så mange dager i et oksemarked som det gjorde i et korrigerings- eller bjørnmarked.

Videre, med unntak av den nåværende korreksjonen, har hver downdraft i S & P 500 blitt fullstendig slettet av et oksemarked, ofte i løpet av uker eller måneder. Det er den typen kontekst som skal gjøre langsiktige investorer veldig fornøyd med deres nåværende kjøpsmulighet.