Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Denne Marijuana Stock Darling krasjet 17% i mai

Anonim

Hva skjedde

Etter kommentarer fra konkurrentens administrerende direktør som tyder på at konkurransen om selskapets epilepsi er i arbeidet, er aksjer i GW Pharmaceuticals

(NASDAQ: GWPH)

tumbled med 17, 2% i mai, ifølge S & P Global Market Intelligence.

Og så

GW Pharmaceuticals har laget et navn for seg selv ved banebrytende forskning i bruk av marijuana-avledede cannabinoider som medisin. Selskapet markedsfører allerede Sativex, et THC-basert stoff for muskelspasmer hos pasienter med multiple sklerose, og i fjor utgjorde det imponerende forsøksresultater for Epidiolex, et cannabidiol-stoff som ble evaluert for bruk hos epilepsipasienter i barndommen.

Epidiolex reduserte beslagssatsene med 40% fra baseline hos pasienter med Dravet syndrom og Lennox-Gastaut syndrom, to sjeldne former for epilepsi i barndommen. Det er et stort behov for nye behandlingsalternativer i tøffe å behandle epilepsi indikasjoner, så overraskende opplevde Epidiolex prestasjon betydelig spenning fra investorer som sendte GW Pharmacueticals aksjekurs økende.

Nylig har imidlertid GW Pharmaceuticals-aksjer mistet sin glans. Industriavhengere har begynt å lure på om Epidiolexs toppsalgsmulighet kunne krympes av tilgjengeligheten av høy-cannabidiol-stammer ved marihuana dispensaries og fremtidig konkurranse. Siste måned, Insys Therapeutics '

(NASDAQ: Insy)

ny administrerende direktør, Saeed Motahari, forsikret investorer om at selskapets egen forskning i bruk av cannabidiol for barnepilepsi vil fortsette.

Motahari oppsummerte Insys Therapeutics 'planer (vekt min):

I år tror vi at vi er i stand til å utvide vår kommersielle portefølje fra ett til to produkter, arkivere en NDA [New Drug Application] for buprenorfin, og vesentlig fremme vår pipeline av produkter på tvers av våre sublinguale spray- og cannabinoidplattformer .

Hva nå

GW Pharmaceuticals 'ledelse planlegger å fil for godkjenning av Epidiolex med Food and Drug Administration snart, og hvis prosessen går bra, kan Epidiolex være kommersielt tilgjengelig neste år. Det setter selskapet miles foran konkurrenter som Insys Therapeutics.

Likevel er det fortsatt mye usikkerhet knyttet til marihuana-aksjer akkurat nå, og trusselen om konkurranse fra dispensarer i stater som har bestått medisinske marihuana lover og nyheter om fremgang hos konkurrenter som Insys Therapeutics, kan føre til at GW Pharmaceuticals-aksjene blir svært volatile, minst til FDA veier inn med en offisiell go / no-go-beslutning på Epidiolex.