Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Dette er hva som gjør EOG Resources Inc. forskjellig fra andre oljeselskaper

Anonim

EOG Resources

(NYSE: EOG)

er en skiferboremaskin. Det var tydelig i det nylig avsluttede tredje kvartalet da selskapet slo tilbake orkanen Harvey for å legge frem gode resultater. Som et resultat er det på turtall å øke produksjonen 20% i år mens de lever i kontantstrøm, noe som er en bemerkelsesverdig bedrift, med tanke på at mange oljeselskaper nesten ikke kan opprettholde produksjonen til dagens oljepris.

Grunnen til at EOG Resources trives i dagens markedsforhold er at selskapet gjør ting annerledes. Det var tydelig i kommentarene til administrerende direktør Bill Thomas på den medfølgende konferansesamtalen. Her er hva han mener setter selskapet bortsett fra rivaliserende drillere.

Vi ser diversifisering som en ressurs

En ting som setter EOG Resources bortsett fra de fleste rivaler, er fokus på boring for retur og ikke bare olje og gass. Det gjør det ved å sette en høy hindring for nye brønner, som må generere minst 30% etter skatt avkastning på $ 40 olje. Foreløpig har selskapet ca 8000 fremtidige boresteder som møter den forhindringshastigheten, som er 2000 mer enn den hadde i begynnelsen av året.

Det som er bemerkelsesverdig om denne beholdningen er at den er spredt over seks separate skiferbassenger, som er en annen ting som skiller EOG fra rivaler siden de fleste fokuserer på bare en eller kanskje to skuespill. Det mangfoldet "er s sterk konkurransefortrinn med flere fordeler, " ifølge konsernsjef.

Først bemerket han at det minimerer enkeltvannsrisiko. Følgelig vil "midlertidige forhold på et enkelt basseng, som for eksempel markedstetthet eller værforhold, få begrenset innvirkning på vår ytelse." Det var tydelig i tredje kvartal da tungt regn fra orkanen Harvey og andre stormer tvang produsenter i Sør-Texas til å stenge brønner, som reduserte produksjonen. Disse værforholdene hadde en større innvirkning på Sanchez Energy

(NYSE: SN)

siden den fokuserte helt på Eagle Ford-skifer. Sanchez Energy bemerket at en sen september storm slo 4000 fat oljeekvivalenter per dag (BOE / D) offline i 15 dager i oktober. Så forventer den at produksjonen i fjerde kvartal kommer inn i den lave enden av 80.000 til 84.000 BOE / D-veiledningsområdet.

I mellomtiden er en annen fordel ved EOGs multibasin-tilnærming at den "tillater selskapet å dyrke hver eiendel i optimal tempo for å maksimere lønnsomheten og langsiktig verdi", ifølge Thomas. Han bemerket også at "hvert spill er unikt og har en teknisk og kostnadsoptimaliseringsinnlæringskurve. Det er lett å gå for fort og potensielt risikere langsiktig verdi av en eiendel." Det skjedde med Sanchez tidligere i år da en 11-brøntest underviste forventningene. Selskapet måtte da gå tilbake til sin tidligere metode, så det fortsatte ikke å fullføre manglende brønner.

Vårt fokus er på kvalitet, ikke kvantitet

Når det er sagt, er det enda viktigere for EOG Resources enn diversifisering å kontrollere det beste landet i bassenget. Thomas påpekte at,

Det viktigste poenget å forstå om leting er at ikke alle bergarter er like. Hvert spill har geologiske søte flekker, med overlegen rockkvalitet som driver god produktivitet. Vi ønsker ikke å eie hele spillet. Vårt fokus er å fange bare den beste steinen i de beste spillene. Vi gjorde det i Bakken i 2005, gjorde vi det igjen i Eagle Ford i 2009, og i fjor størknet vi søte spotareal i Delaware og Powder River Basin med Yates-oppkjøpet. Vår evne til å identifisere og fange den beste steinen er den viktigste årsaken til at EOG brønner konsekvent overgår industrien i produktivitet og avkastning.

Ved å kontrollere arealer med høyeste kvalitet, kan EOG Resources bore inn i de fleste hydrokarbonmettede innskudd, noe som gjør det mulig å produsere mer olje og gass for mindre penger, noe som er nøkkelen til å oppnå høy avkastning. Derfor er det mye viktigere at selskapet eier det beste landet i stedet for bare å holde store kanaler som inneholder marginale boresteder.

En tokantet tilnærming

EOG Resources mener at nøkkelen til å vinne i skifer er å kontrollere de beste stedene på tvers av flere spill fordi det forsterker evnen til å bore for avkastning. Det er en differensiert tilnærming siden de fleste rivaler enten har eget land over alt eller i bare ett eller to bassenger. Så mangler de enten kvalitet eller fleksibilitet, og derfor tjener de lavere avkastning og vil sannsynligvis vokse i et lavere tempo enn EOG, hvis olje forblir i $ 50 på lang sikt.