Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Denne hendelsen begynte en 5-års nedgang for gjødsel aksjer. Er de en kjøp nå?

Anonim

Slutten av juli vil markere et bittert jubileum for investorer. Som arrene i de fleste gjødsellagerdiagrammer fremdeles klart viser, vil det snart være fem år siden det hviterussiske Potash-selskapet bratt oppløst i et skall av det tidligere selvet. Det var ansvarlig for nesten 70% av verdensomspennende salg av potash, noe som ga det utrolig prisfastsettelse over markedet. Kollapset ga kjøperne overhånden i å sette potashpriser - og de var raske til å hevne seg.

Prisene i dag er nesten halvparten av hva de var i 2013. Utgangen av det hviterussiske Potash-selskapet som markedet visste at det ikke har vært den eneste faktoren som bidrar til sur markedsforhold, men det fungerte som et viktig tipping point. Det eksponerte et stort overskudd av potash fra år med ukontrollerte gruvedriftinvesteringer, mens produsenter av de to andre ledende næringsstoffer (nitrogen og fosfat) var engasjert i samme taktikk. Kast i oppgangen til Kinas innenlandske produsenter og nedgangen i globale landbruksmarkeder, og det er ikke rart at gjødselbeholdere har forbrent aksjonærverdien de siste årene.

Men det er tegn på gjødselmarkeder er endelig innvoll mot balanse. Nutrien

(NYSE: NTR)

og Mosaic

(NYSE: MOS)

begge økte hele året 2018 justert EPS-veiledning etter å ha kunngjort driftsresultatene for første kvartal. I mellomtiden har CF Industries '

(NYSE: CF)

Brutto resultat økte 77% i første kvartal 2018 fra foregående år til tross for en inntektsvekst på 8%. Skal investorer begynne å lete rundt i bransjen for investeringsmuligheter, eller er det mer smerte på veien?

Tilbake til vekst?

Som nevnt ovenfor påvirker en kompleks blanding av faktorer gjødselpriser. Energipriser, handelsstrømmer og størrelsen på landbrukshøst på flere kontinenter spiller en rolle. Imidlertid kan de alle settes inn i samme svarte boks med tittelen "tilbud og etterspørsel". På de enkleste vilkårene vil et mer balansert marked gi leverandører mer kraft i å sette priser enn de har hatt de siste årene. Å oppnå balanse avhenger hovedsakelig av etterspørselsvekst, og noen selskaper velger å lese tebladene til deres fordel.

Nutrien ser forsinket planting i Nord-Amerika forårsaket av en dvelende vinter som en potensiell velsignelse for avlingpriser. Det, kombinert med mindre innhøstinger i Nord- og Sør-Amerika, kunne løfte inntektene til bønder og støtte høyere gjødselsalgspriser, spesielt hvis markedene planlegger å sunnere innhøsting neste år for å gjøre opp for mangel i 2018.

Den canadiske gjødselsgigant ser sunne grunnleggende for potash gjennom resten av 2018 takket være sterk etterspørsel på nøkkelmarkeder (Kina, India og Brasil) og bremse veksten i tilbudet. Det er gode nyheter, med tanke på salg av potash, som ga 33% av Nutrins justerte EBITDA i 2017. De dårlige nyhetene: Utsiktene for nitrogen er litt hakkere, med generelle forventninger om fortsatt sideveisbevegelser i prisene. Nitrogen utgjorde 25% av justert EBITDA i fjor.

Ikke desto mindre gjorde Nutrins sterke start etter fusjonen og økt fokus på detaljhandelssegmentet, som ga 35% av justert EBITDA i 2017, tillatelse til å øke økonomisk veiledning for hele 2018. Peer Mosaic, som er det andre medlemmet av canadisk gjødsel kartell Canpotex, fulgte etter ved å løfte nedre enden av justerte EPS forventninger 20%.

Selskap

Nytt helårs 2018 Veiledning, justert EPS

Forrige helår 2018 Veiledning, justert EPS

Nutrien

$ 2, 20 til $ 2, 60

$ 2, 10 til $ 2, 60

Mosaic

$ 1, 20 til $ 1, 60

$ 1, 00 til $ 1, 50

CF Industries har ikke gitt veiledning for 2018, men forventer å avslutte året på solid footing. Gassleverandøren på 10, 5 milliarder dollar viste seg å være et godt første kvartal i 2018, da salgsprisene gikk opp for to av de tre nitrogenproduktene i forhold til forrige periode, med ytterligere hjelp av lavere naturgassutgifter. Det genererte 101 millioner dollar i kontanter fra driften i perioden til tross for forsinket planting i Nord-Amerika. I tillegg kjøpte den alle utestående enheter av Terra Nitrogen som den ikke eier, sementerte gjødselprodusenter og økte inntektene umiddelbart.

På den ene siden er disse relativt bullish perspektiver, både for det bredere markedet og de enkelte bedriftene. Det gir rom for et argument om at gjødselbeholdninger kunne være klare for en etterlengtet gjenoppretting - og en mulig tilbakeføring til ledende utbyttebeholdninger.

På den annen side øker prisene på gjødselprisene i en snegl, og det er langt fra sikkert å oppnå en bærekraftig markedsbalanse. Det er spesielt sant vurderer bondeinntektene i USA, forventes å være 35% lavere i 2018 enn i 2013. Det vil sterkt begrense oppadgående fart i gjødselprisene i minst en innhøsting.

Det er nok for investorer å tråkke forsiktig med gjødselaksjer, men det er en annen viktig vurdering: gjeld.

Arbeid igjen å gjøre

Nutrien, Mosaic og CF Industries har alle planer om å fortsette å redusere gjelden, men en viss innsats er mer alvorlig enn andre - og suksessen til alle tre hengslene på høyere salgspriser.

Tenk på at alle tre store produsentene har historisk høye innflytelsesforhold (gjeld til EBITDA). Selv om noe av det skyldes et kjedelig bjørnemarked for gjødselsalgspriser (noe som resulterer i lavere EBITDA), er bedriftene ikke godt posisjonerte for å tåle sur markedsvilkår i lengre tid, da kreditorer og kredittvurderingsbyråer vil se innflytelsesforhold som er mindre enn halvparten av dagens nivå.

Nutrien forventer å selge hele sin eierandel i Sociedad Quimica og Minera de Chile (SQM) for netto fortjeneste på 4 milliarder dollar til 5 milliarder dollar. Det vil ta en alvorlig bite ut av balansen på 8 milliarder dollar i langsiktig gjeld, noe som gjør selskapets 3% utbytte mer bærekraftig og bedre posisjonering Nutrien å kapitalisere på et bedre marked.

Mosaic planlegger å redusere sin langsiktige gjeld med $ 500 millioner i år, og det har allerede gjort $ 300 millioner i utbetalinger. Den hadde imidlertid $ 5, 1 milliarder i gjeld ved utgangen av første kvartal. Å se som det allerede betaler en av de svakeste utbyttene i bransjen, med et avkastning på bare 0, 3%, bør investorene ikke forvente at det kommer til å komme opp til jevnaldrende når som helst snart.

CF Industries har omtrent like mye langsiktig gjeld (4, 6 milliarder dollar) som Mosaic, og utbyttet er omtrent det samme (gir 2, 6%) som Nutrien. Hva skal investorer gjøre av det? Vel, det reduserte sin langsiktige gjeld med over 1 milliard dollar i 2017 i forhold til året før, og all kontantinnkjøpet av Terra Nitrogen vil gi ekstra $ 40 millioner i årlig nettoinntekt, bra for en 11% økning. Men det kan bare være nok til å opprettholde balansenes status quo på kort sikt.

Investorer bør være kresne hvis de beveger seg i bransjen

Gjødselbeholdere har ledet høyere i 2018 på troen på at markedet er bedre. Mens det er en generelt nøyaktig visning, vil investorer som graver seg inn i detaljene se at forbedringene er relativt små. Så igjen, gitt nesten fem års elendighet, er selv et lite tegn på liv velkommen nyheter.

Når det er sagt, kan det fortsatt være litt for tidlig for investorer å hoppe inn i gjødselsindustrien uten å være selektiv. Bortsett fra Nutrins evne til å selge sin eierandel i SQM, har store gjødselprodusenter begrensede alternativer til rådighet for å forbedre sine balanser utenom vesentlig høyere salgspriser. Det kan begrense Mosaic og CF Industries evne til å øke utbyttet i overskuelig fremtid, spesielt med tanke på at de må prioritere å rydde opp balansen.