Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Denne utbyttebeholdningen bør være på radaren din

Anonim

Forrige måned, Texas Instruments

(NASDAQ: TXN)

fortsatte å overgå Wall Street forventninger. Fellow Anders Bylund dekker tallene mer detaljert, men den kortere versjonen er både topplinje og EPS-beat ved å legge ut $ 4, 12 milliarder og $ 1, 26, mot forventninger på $ 3, 9 milliarder og $ 1, 12.

Som følge av denne skrivingen har aksjene i selskapet avansert 34% år til dato mot den større S & P 500-gevinsten på 15%. Imidlertid kan Texas Instruments være et sterkt lager for investorer med jaktslag.

For verdi investorer, ikke å være sexy er et pluss

For verdibaserte investorer kan Texas Instruments være et godt tillegg til porteføljen din. For det første handler aksjer for tiden til en pris-til-fortjeneste på ca 22, 9 ganger, i tråd med S & P 500, men lavere enn halvlederindustrienes gjennomsnitt. Texas Instruments har fortsatt å overgå forventningene og legge ned bunnlinje overraskelser. I fjor økte selskapet økte EPS med nesten 30% på årsbasis.

Spørsmålet er da hvorfor selskapet handler med rabatt? Deprimerte multipler kan skyldes at Texas Instruments lider av et "sexiness" -problem. I motsetning til Nvidia, som kan skryte av at chipsene ligger i forkant av AI, esports eller førere uten bil, kommer hoveddelen av TIs inntekter fra analoge chips, som gjør ting som regulerbar kraft og gir signalkjedebehandling. Disse sjetongene inspirerer ikke helt til samme mengde fawning press, eller fremkall døds advarsler fra Elon Musk, men er avgjørende for mange av elektronikken vi bruker hver dag.

Analog-sjetonger har den ekstra fordelen av å være relativt høy margin. I fjor rapporterte Texas Instruments en driftsresultatmargin på 47% i denne kjerneanalyse divisjonen, opp fra 41% i fjor. Fra et samlet kontantstrømsperspektiv, produserte selskapet $ 1, 5 milliarder i fri kontantstrøm (definert som kontantstrøm fra drift minus investeringsutgifter) i fjor, en 21% årlig gevinst, og har generert $ 4, 2 milliarder i fri kontantstrøm over de etterfølgende 12 månedene.

Ledelsen vil gi penger tilbake til aksjonærene

For inntektsinvestorer er produksjon av gratis kontantstrøm bare en del av ligningen. Hvor god er det for aksjonærer hvis det blir brukt til ikke-lønnsomme utgifter eller fusjoner, parkert offshore venter på en skatteferie, eller sitter på en bankkonto uten plan, så kan administrerende direktør skryte av størrelsen på deres krigsbryst. Det er ikke Texas Instruments.

Ledelsen har uttalt, uten usikre vilkår, at tilbakeføring av penger til aksjonærer er et mål. Faktisk på konferansesamtalen, da han henviste utbytte- og tilbakekjøpsautorisasjonen, sa Vice President for Investor Relations Dave Pahl: "Vårt engasjement er å returnere all fri kontantstrøm til våre eiere."

Og det er akkurat hva selskapet har gjort: I løpet av de siste 12 månedene har ledelsen returnert $ 4, 3 milliarder av kontanter til aksjonærer - $ 2, 3 milliarder i tilbakekjøp av aksjer og $ 2 milliarder i utbytte, mot $ 4, 2 milliarder av gratis kontantstrøm generert.

Disse tallene vil bare øke i nær fremtid. I september annonserte styret en utbyttestigning fra $ 2 per aksje årlig til $ 2, 48, en økning på 24%. I tillegg godkjente styret ytterligere $ 6 milliarder i tilbakekjøp av aksjer.

Det er ikke noe som en gratis lunsj

Det er egentlig ikke noe som en perfekt utbyttebeholdning fordi investering er ufullkommen. For å være rettferdig har Texas Instruments risiko. For det første er det sterk konkurranse i sin bransje, spesielt med Maxim Integrated Products i det analoge rommet. Et sterkt salgspersonell, lave prispoeng og høye byttekostnader hindrer imidlertid elektronikkprodusenter fra å skifte analoge chipleverandører. Som sådan er fortsettelsen høy når et designprosjekt er vunnet.

I tillegg, ved å returnere mer enn 100% av den frie kontantstrømmen i løpet av de siste 12 månedene, er det mulig for kontantavkastning å sakte i tilfelle virksomheten rammer en konjunkturnedgang. Imidlertid har massen vært i form av tilbakekjøp av aksjer. Utbytte er mindre enn halvparten av kontantavkastningen i denne perioden, og er høyst sannsynlig å fortsette selv om næringen opplever en grov patch. Selskapet har også rundt 3, 4 milliarder kroner i kontanter, som kan tappes i tilfelle driftsnedgang.

Det er imidlertid sannsynlig at etterspørselen etter sjetonger vil fortsette å være høy, spesielt hvis ting av ting tar form og gir tailwinds til hele halvlederindustrien. Det kan ikke være så sexy som Nvidia eller andre chipprodusenter, men for verdier orientert inntektsinvestor kan Texas Instruments være lager for å sette på watchlisten din.