Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Denne Clear Catalyst Sent Valeant Pharmaceuticals Intl. Inc. 18% lavere i august

Anonim

Hva skjedde

Aksjer av Valeant Pharmaceuticals

(NYSE: BHC)

, en narkotikamaker som hovedsakelig vokste via oppkjøp gjennom årene, doblet med 18% i løpet av august, ifølge data fra S & P Global Market Intelligence. Standout grunnen til Valeants dårlige ytelse ser ut til å være inntjeningsfrigjøringen for fjerde kvartal i fjerde kvartal.

Og så

På overflaten leverte Valeant Pharmaceuticals en rekke viktige forbedringer i andre kvartal. Til å begynne med leverte selskapets to kjernesegmenter sterk organisk vekst. Økologisk salg på Bausch & Lomb økte med 6%, mens Salix Pharmaceuticals, som spesialiserer seg på rusmidler for behandling av gastrointestinale sykdommer, leverte 16% organisk salgsvekst. Det er ingen hemmelighet at Valeant trenger sine kjernevirksomheter til å vokse for at selskapet igjen skal øke EBITDA (inntjening før renter, skatter, avskrivninger og amortiseringer) og å betale ned sine 28, 5 milliarder dollar i gjeld, ved utgangen av 2. kvartal . Dette siste kvartalet tyder på at det er håp om EBITDA stabilisering og muligens vekst i fremtiden.

Valeant leverte også en forbedring i EBITDA-til-rent dekningskvoten, som er gjeldsforpliktelsen som brukes av sikrede långivere for å bestemme sikkerheten til lånene sine. I det siste kvartalet har Valeant rapportert $ 951 millioner i EBITDA og $ 456 millioner i renter og avgifter for å betjene sin gjeld - et forhold på 2, 08-til-1. Det går opp fra 1, 83 til 1 i det første kvartalet. I tillegg er selskapet på vei til å møte sitt $ 5 milliarder samlede gjeldsreduksjonsmål innen februar 2018.

Så, hva er problemet? Se ikke mer enn kommentarer fra konsernsjef Joe Papa i løpet av andre kvartals konferansesamtale med analytikere at selskapet er ferdig (i det minste for nå) som selger ikke-kjerneverdier for å redusere gjelden. Selv med anerkjennelsen av Dendreon, iNova Pharmaceuticals og Obagi Medical Products-avhendingene, vil Valeant fortsatt snu rundt mellom 26 milliarder dollar og 27 milliarder dollar i gjeld innen årets slutt. Med mye av det frie kontantstrømmen som trengs for å betjene sin gjeld, er det svært lite penger igjen å faktisk betale ned gjeld og reinvestere tilbake til virksomheten. Med andre ord, investorer er klart spørsmålstegn ved muligheten for Valeants strategi for å la sin eksisterende produktportefølje drive en organisk nedbetaling av gjelden.

Hva nå

På dette tidspunktet mener denne forfatteren at skeptikerne har all rett til å være bekymret for Valeants fremtid, selv etter den siste gjeldsreduksjonen. For eksempel, selv med vekst i selskapets kjerneoperasjonssegmenter, leverte andre divisjoner, som tannlegen og dermatologi, en nedgang på henholdsvis 20% og 31% på en konstant valuta basis i det siste kvartalet.

Valeants vekst har også blitt stymied de siste kvartalene av manglende priskraft etter at tidligere tidligere administrerende direktør J. Michael Pearson innrømmet "feil" i selskapets prissetting praksis med to kardiovaskulære legemidler, Nitropress og Isuprel, foran en senatkomite. Begge stoffene ble kjøpt i februar 2015 og hadde sine listepriser økt med henholdsvis 525% og 212% etter oppkjøpet.

Alderen på Valeants narkotikaportefølje handler også litt om. Forut for nedbrytingen hadde selskapet regelmessig anskaffet modne rusmidler og stole på prisøkninger for å øke ytelsen. Dessverre er en rekke av disse stoffene satt til å møte generisk konkurranse de neste årene. Da Valeant var i stand til å bruke sin gjeldsfinansierte vekststrategi for fusjoner og kjøp, erstattet narkotika som mistet eksklusivitet, var ikke et problem. Uten tilgang til ny kreditt, er det nå.

Og selvfølgelig er det veldig reell bekymring for at Valeant ikke vil gjøre mye på vei uten å selge tilleggsmidler. Det er fortsatt altfor mange spørsmål og få svar med dette selskapet, noe som gjør det til en aksje som jeg tror investorer bør unngå.