Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Denne Apple-leverandøren kan gi investorer en vanskelig tid denne måneden

Anonim

eple

(NASDAQ: AAPL)

Leverandør aksjer har vært i det varme setet de siste månedene, takket være spekulasjoner om svak etterspørsel etter de nyeste iPhones. Nå som Cupertino har bekreftet at ryktene er sanne og salget avtar på årsbasis for desember-kvartalet, er Apple-leverandøraksjene i en svær tur denne inntjeningssesongen.

Cirrus Logic

(NASDAQ: CRUS)

kan være et stort tilfelle av Apples problemer fordi det er avhengig av iPhone-produsenten for hele 82% av totalinntektene. Audio chip spesialisten er satt til å frigjøre sine finanspolitiske resultater for tredje kvartal 30. januar. Investorer bør brace for hard landing.

Brace for impact

Cirrus Logics inntjening forventes å falle med nesten halvår over år til $ 0, 80 per aksje, takket være en forventet nedgang i inntekter på 33% til $ 320 millioner i midten av selskapets veiledning. Selskapet slått sin salgsveiledning for tredje kvartal til et utvalg på $ 300 millioner til $ 340 millioner i begynnelsen av desember, ned fra den tidligere inntekterprognosen på $ 360 millioner til $ 400 millioner.

Investorer bør ikke forvente en vending i fjerde kvartalsprognosen, da forsyningskjeden rapporterer at iPhone-produksjonen kan synke betydelig i januar-mars-perioden. Forsyningskilder som ble tappet av Nikkei Asian Review, antyder at iPhone-produksjonen i første kvartal i kalender 2019 kunne reduseres til 40 millioner-43 millioner enheter, ned fra det forrige estimatet på 47 millioner-48 millioner enheter.

Midtpunktet av produksjonsprognosen indikerer at Apples iPhone-salg kunne falle rundt 20% fra de 52, 2 millioner enheter som den hadde levert i kvartalet. Det er alltid en god ide å ta disse produksjonsestimatene med et saltkorn fordi de ikke kommer rett fra Apple, men de gir en indikasjon på det treff som en leverandør som Cirrus Logic kunne ta.

Analytikere forutsetter allerede en nedgang i fjerde kvartal i kvartalet, men hvis Cirrus 'veiledning for kvartalet er enda verre enn analytikerne forutser, kan det få negativ innvirkning på aksjene. Beholdningen handler allerede nær 52 ukers lav etter å ha mistet 30% av verdien i løpet av det siste året og mangler katalysatorer. Ting ser dyster ut for Cirrus som går inn i sin første inntjeningsrapport for året.

Kan Cirrus bli en overraskelse?

Cirrus positivt overrasket investorer tilbake i oktober ved å overskride Wall Streets salgs- og inntjeningsprognoser med en bred margin, men det var en omsetningsendring fra tredje til andre kvartal. Det er usannsynlig at selskapet vil ha en lignende bakvind denne gangen.

Cirrus investorer vil imidlertid være oppmerksom på hva ledelsen har å si om ikke-Apple-virksomheten. Selskapet er overbevist om å registrere topplinjevekst i regnskapsåret som begynner i april, og for at det skal skje, vil designets vinner med Android-smarttelefonprodusenter måtte begynne å betale seg.

Cirrus synes å ha gjort noe fremgang på denne siden, da det nylig begynte å sende sine chips til et flaggskip Android-kunde i Nord-Amerika. Selskapet var også begeistret for å utvide sitt fotavtrykk på en stor Android originalutstyr produsent som den nå leverer chips til flere modeller.

Som ledelsen sa i november, forventer Cirrus også at "flere flaggskip enheter bruker vår teknologi til å starte i løpet av de neste seks månedene." Men hvis disse kontraktene ikke er store nok til å redusere iPhone-nedgangen, kan Cirrus-investorer forvente ytterligere aksjekurs erosjon.

Sjekk ut det siste Cirrus Logic inntektsutskriftstrykket.