Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Disse oljematerialene blir knust - gjør dette 1 metriske punkt til en stor retur?

Anonim

Det har vært en fortelling om to halvdeler for oljeraffinering. I første halvår 2018 steg aksjekursene for disse oljelagrene steget høyere i sammenheng med en voksende prissammenlignelse i internasjonale råoljestandarder Brent crude og West Texas Intermediate (WTI), kalt Brent-WTI-spredningen. Etter hvert som spredningen vokste, ble nordamerikanske selskaper som Phillips 66

(NYSE: PSX)

og Delek US Holdings

(NYSE: DK)

kunne kjøpe billig amerikansk råolje, destillere den til raffinerte petroleumsprodukter og selge den i internasjonale markeder for rask og enkel fortjeneste.

Det har ikke gått bra så bra i andre halvdel av 2018. Brent-WTI spredte brått i slutten av juni, og mange raffineringsaksjer har gått med to sifre som et resultat. Men investorer som banker på korrelasjonen som tjener som forutsigelse for raffinaderier, har blitt kastet en kurveball siden da. Spredningen har stille igjen til det høyeste nivået siden begynnelsen av 2014, men raffinering aksjer er fortsatt avskjærende verdi.

Det har tre av Motley-bidragsyterne tenkt: Er det plutselige divergenssignalet en mulighet, eller er det Mr. Market rett til å bekymre seg for raffinering?

Innskudd på billig råvare

Matt DiLallo (Phillips 66): Refining og logistikkgigant Phillips 66 har investert milliarder dollar de siste årene for å øke tilgangen til billigere olje produsert i Nord-Amerika. Det har tatt en multipronged tilnærming, som setter opp selskapet for å tjene mye penger da det behandler flere av disse billigere fatene i de kommende årene.

Phillips 66 har gjennomført flere prosjekter på sine raffinaderier de siste årene, slik at den kan behandle større volumer billig nordamerikansk olje. I fjor brukte selskapet for eksempel penger på sitt raffinaderi i Billings for å øke mengden tung kanadisk råbehandlet på den plasseringen. Investeringer som dette har gjort det mulig for Phillips 66 å importere mer kanadisk olje enn noen annen amerikansk raffinør, som raffinerte gjennomsnittlig 508 000 fat per dag (BPD) på ni av sine amerikanske lokasjoner i fjor. I mellomtiden har selskapet gjort lignende investeringer på sitt raffinaderi i Lake Charles, slik at det kan behandle mer innenlands produsert olje.

Den raffinerende giganten har også investert tungt i å bygge nye oljeledninger rundt om i landet for å forbedre oljestrømmen. En bemerkelsesverdig investering var i Bakken-rørledningen, som for tiden flytter olje fra Nord-Dakota til selskapets raffinaderier på Gulf Coast, samt en underveis i Illinois. Samtidig bygger selskapets datterselskap Phillips 66 Partners en oljeledning fra Permian Basin til Gulf Coast for å øke Phillips 66s tilgang til billigere olje fra regionen.

Disse strategiske tiltakene har plassert Phillips 66 for å fortsette å innløse på billigere nordamerikansk råolje. På grunn av det ser den siste nedgangen i selskapets aksjer utenfor sitt høye ut som en mulighet verdt å vurdere.

Wall Street baker i en sammentrekning

Tyler Crowe: Prisforskjellen mellom ulike råtyper i Nord-Amerika har nærmet seg absolutt absurde nivåer. Prisen på Brent er nær $ 10 høyere enn WTI, og råolje fra Permian Basin eller fra Canada selger for store rabatter til WTI. Når prisspredninger er så høye, kan raffinaderier gjøre drap, slik det fremgår av de seneste inntektsrapporterne.

Disse prisspredningene er ikke vanlige og er et symptom på ikke nok rørledninger til å flytte olje fra brønnhodet til markedet. Dessverre for raffinaderier kan denne perioden med alvorlige infrastrukturbegrensninger og flaskehalser rydde opp. Det er ca 2, 9 millioner fat per dag med rørledningskapasitet, enten under konstruksjon eller i åpen sesong, som ville flytte Permian Basin rå til Gulf Coast. Hva som er enda mer angående, er imidlertid at selskapene også gjør betydelige investeringer for å eksportere amerikansk råolje. Nåværende investeringer i eksportkapasitet kan øke vår nåværende rate av rå eksport fra rundt 2, 1 millioner fat per dag til 4, 8 millioner fat per dag innen fem år. Eksporterer så mye olje vil ikke bare redusere de regionale prisutviklingene, men det vil også sannsynligvis begrense spredningen mellom WTI og Brent råolje.

Med uavhengige raffineringsaksjer som alle handler for mindre enn 10 ganger inntjening, ser det ut til at Wall Street forventer at all denne nye rørledningskapasiteten vil slå raffineringskursene hardt og vil ta inntekter med den. Hvis det er tilfelle, så er det kanskje ikke så galt at denne tilbakekallingen i raffineringsresultater er så gal.

Kanskje denne gangen virkelig er annerledes

Maxx Chatsko (Delek US Holdings): Råoljemarkedet er virkelig på et uovertruffen område. Regionale faktorer som rørlednings flaskehalser holder WTI priset til en rabatt, men kapasitetsvekst i rørledninger forventes å holde opp med produksjonsveksten de neste fem årene. Faktisk har produsentene boret en rekord på 3.500 brønner som forblir ufullstendige, og venter på at flere rørledninger kommer på nettet før de kommer tilbake for å fullføre dem.

Det er også komplekse internasjonale og geopolitiske faktorer å vurdere. En ny dieselmiks med lavt svovelinnhold trer i kraft globalt i 2020, som skal øke destillatbehovet (raffinerte produkter som diesel) med milliarder liter per år. I mellomtiden har den pågående skiferbommen i USA forstyrret globale handelsstrømmer i rekordtid. Landet vil gå fra å importere 30% av det totale energiforbruket i 2005 til å bli nettoenergieksportør innen 2022 (bare en nettoimportør av råolje, hvorav det meste kommer fra Canada).

Mens en Brent-WTI sprer over $ 10 per fat kan være uholdbar, kan den nye normale fortsatt være en sunn forskjell som gir god plass til nordamerikanske raffinaderier for å tjene penger over hånden. Derfor kan investorer kanskje anerkjenne både usikkerhet (Tylers argument) og mulighet (Matts argument) ved å finne selskaper som kan utnytte ulempene for råoljeprisen når de eksisterer, og unngå å bli brent når de ikke gjør det.

I likhet med Phillips 66 har Delek US Holdings posisjonert seg for å maksimere billig nord-amerikansk råolje ved å kjøpe 70% av forsyningen fra Permian-bassenget. Den har de høyeste destillatutbyttene i hele raffineringsindustrien, noe som vil hjelpe den til å utnytte den nye globale marine drivstoffstandarden når jevnaldrende oppgraderer anlegg for å spille oppfanging. Og det ser økende global raffineringskapasitet - delvis for å reagere på den stigende amerikanske eksporten i nær fremtid - som en faktor som vil øke, ikke redusere prisutviklingen.

Gitt den dramatiske tilbakegangen i aksjekursen i andre halvdel av 2018, kan investorer kanskje gi Delek US Holdings - og raffinere aksjer som helhet - nærmere. Bare hold kildene til pris usikkerhet i tankene.