Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Disse 3 Tech aksjene bør øke sine utbytte i 2019

Anonim

2018 var et tøft år for tech aksjer, som ble hamret av bekymringer om økende handelsspenninger, langsommere bedriftsutgifter og stigende renter. Likevel gikk mange modne tech-aksjer med høyere utbytte bedre enn sine jevnaldrende med lav eller ikke-eksisterende utbytte. Så i dag, la oss ta en nærmere titt på tre selskaper som skal øke sine utbytte betydelig i år - Oracle

(NYSE: ORCL)

, NVIDIA

(NASDAQ: NVDA)

, og Apple

(NASDAQ: AAPL)

.

Oracle

I løpet av de siste årene har Oracle pivotert seg fra sine langsommere vekst, on-premise bedrifter (som database maskinvare og programvare) mot sine høyere vekst cloud tjenester. Imidlertid stakkes denne omleggingsstrategien og Oracle

sluttet å avsløre

veksten av dens nære så SaaS (programvare som en tjeneste), IaaS (infrastruktur som en tjeneste) og PaaS (plattform som en tjeneste) enheter i fjor.

I stedet for å hente mer penger inn i skyttjenesten eller kjøpe mindre selskaper for å øke sin felle salgsvekst, bestemte Oracle seg for å kjøpe tilbake mye lager. Det er derfor analytikere forventer at inntekter vil dyppe 1% i år, men inntektene til å klatre 9%.

Enkelt sagt, Oracle falt i samme felle som den gamle IBM - det er "å kjøpe"

inntjening slår

i stedet for aggressivt å prøve å motvirke Amazon og Microsoft i skymarkedet. Men IBM betaler i hvert fall et sjenerøst utbytteutbytte på 5, 5% sammenlignet med Oracles svake fremskudd på 1, 7%.

I stedet for å tilbakekjøp aksjer, bør Oracle øke sitt utbytte. Den har kun brukt 22% av den frie kontantstrømmen (FCF) på utbytte de siste 12 månedene, så det har lett råd til å doble utbyttet til mer respektable nivåer. En utbyttestigning vil ikke løse Oracles andre fundamentale problemer, men kan lokke enkelte inntektsinvestorer tilbake til aksjene.

Ta en titt på det siste Oracle inntektsnummerutskriftet.

NVIDIA

NVIDIA hadde en forferdelig kvartalsrapport i november i fjor. The chipmaker rapporterte sin langsommere inntektsvekst i over to år, og styrte for negativ salgsvekst i fjerde kvartal. NVIDIA tilskrives hovedsakelig de nedgangene til slutten av kryptokurvitetsboomen, som oversvømmet markedet med billige GPUer som døde sine kjerneinntekter. Det advarte også at det ville ta ett eller to kvartaler for spillverdenen å stabilisere seg.

Den tredobbelte whammy med dårlige nyheter - sammen med det brede markedet, reduserer NVIDIAs lager i halvparten de siste tre månedene. Nedgangen reduserte NVIDIAs forrige pris-til-inntektsforhold (P / E) til 20, noe som fortsatt ser høyt ut i forhold til Wall Streets prognoser for 6% salgsvekst og en nedgang på 1% neste år. Det lave utbytteutbyttet på 0, 5% gir også ikke mye nedsidebeskyttelse.

Som Oracle brukte NVIDIA mye penger på tilbakekjøp - som var dårlig tidsbestemt i løpet av det siste året. I stedet er det mer fornuftig for NVIDIA å

øke utbyttet

, som bare brukte 11% av den frie kontantstrømmen (FCF) de siste 12 månedene, til mer respektable nivåer. Et høyere utbytte kunne tilfredsstille investorer inntil NVIDIAs andre langsiktige katalysatorer - inkludert de nye high-end-prosessorene, AI-sjetongene og driverløse innsatsene - endelig sparker inn.

Ta en titt på det nyeste NVIDIA inntektsnummeretrykket.

eple

Apple døde nylig etter et første kvartal

veiledning kuttet

som krevde sitt første årlige omsetningsfall i over to år. Konsernsjef Tim Cook beskyldte dråpen på en myk kinesisk økonomi og handelsspenninger, men kritikere oppdaget raskt at de beste kinesiske smarttelefonmakere som Huawei, Oppo, Vivo og Xiaomi fortsatt vokste.

Dette indikerer at Apples virkelige problem i Kina er tøffere konkurranse og kaster kaldt vann på selskapets kjernevekststrategier for å selge flere iPhones i Kina og øke sine tjenesters inntekter for å kompensere for sin sakte maskinvaresalg.

Apple har fortsatt andre strykejern i brannen - inkludert veksten av sitt Apple Watch-økosystem, den tilknyttede bil- og hjemmeprosessen, og utvidelsen av dens streaming media-plattformer. Det kan også lett anskaffe andre selskaper med sine $ 237 milliarder i kontanter for å øke sin topplinjevekst igjen. Aksjen er også billig, med 10 ganger fremoverinntekt.

Men Apples utbytteutbytte på 1, 9% appellerer fortsatt ikke til inntektsinvestorer, som kan få mye høyere priser fra obligasjoner. Apple brukte kun 21% av sin FCF på utbytte i løpet av de siste 12 månedene, så det kan enkelt doble utbyttet for å matche utbyttene til andre modne tech-aksjer og belønne pasientinvestorer.

Ta en titt på det siste inntjeningsanropet fra Apple.