Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Disse 3 aksjene økte nettopp sine utbytte

Anonim

2017 var et stort, travelt år for utbyttetilskudd. Blir 2018 det samme?

Det er selvfølgelig altfor tidlig å fortelle, men det er oppmuntrende tegn. I den første uken i dette nye (ish) året hadde vi en smattering av heiser fra bemerkelsesverdige selskaper. La oss se litt lengre inn i turene fra MSC Industrial Direct

(NYSE: MSM)

, Cabot Oil & Gas

(NYSE: COG)

, og Bank of the Ozarks

(NASDAQ: OZK)

.

MSC Industrial Direct

Industrielt konglomerat MSC Industrial Direct vinner "høyest høyde" -prisen ut av vår første 2018 trio av aksjer. Selskapet vil løfte sin kvartalsvise utbetaling med 21% til $ 0, 58 per aksje.

Den amerikanske industrien er i oppgang, selv om MSC Industrial Direct ikke nødvendigvis nyter godt av dette. I fjerde kvartal økte nettoomsetningen med bare 1% på årsbasis, og nettoresultatet gikk ned med 2% (til henholdsvis $ 754 millioner og $ 60, 7 millioner). Begge linjene slår imidlertid analyteprognoser.

Kan selskapet gjøre mer meningsfulle forbedringer i 2018? Dette kan være utfordrende, da det ser ut til at det er begrenset mulighet for å øke prisene. Likevel har kunden sin klient, og det forventes bedre tider kommer snart, i form av en økning på 8% i nettoomsetningen for inneværende kvartal og 9% vekst i nettoinntekt.

På grunn av en nedgang i kontantstrømmen gikk MSC Industrial Directs frie kontantstrøm til over 200 millioner dollar ved utgangen av 2017, fra 2016-tallet på 313 millioner dollar. Uansett har selskapet i det siste hatt mer enn nok penger til å finansiere både utbyttebetalinger og tilbakekjøp av aksjer. Det er god plass til dette utbyttet.

Den nyopphøyte distribusjonen vil bli utlevert 30. januar til aktionærer på rekord per 16. januar. Utbetalingsforholdet er 54%, mens utbyttet vil være 2, 4%. Sistnevnte tall er komfortabelt over det nåværende 1, 8% gjennomsnittet av utbyttebetalende aksjer på S & P 500 .

Cabot Oil & Gas

En svært nær runner-up for den høyeste heve prisen i uken er Cabot Oil & Gas, et lete- og utviklingsselskap som er aktiv i store spill i Pennsylvania og Texas. Cabot sparket ut 2018 ved å erklære en 20% løft i kvartalsvis utbetaling til $ 0, 06 per aksje.

Sterkere etterspørsel og høyere priser på både olje og gass førte til å oppmuntre til forbedringer for Cabot i tredje kvartal, da prisene for begge var betydelig høyere enn i samme periode i fjor. Alt sagt, økte omsetningen for perioden 24% til 385 millioner dollar, mens den korrigerte bunnlinjen vendte dramatisk til en fortjeneste på nesten 32 millioner dollar fra et tap på nesten 17 millioner dollar i kvartalet.

Cabot mener de gode tider vil fortsette. Det som sikkert kommer til å hjelpe, er atlanten Sunrise gassrørledningen, som ble godkjent av føderale regulatorer i fjor sommer. Selskapet projiserer betydelige forbedringer i både produksjon og nøkkeltall for dette og de følgende to årene.

Da virksomheten er knyttet til energibehovet, kan Cabots kontantstrømsposisjon svinge ganske mye. Det er generøst med det nye utbyttet, da utbetalingsforholdet er 86%. Jeg vil råde litt forsiktighet her; formuer kan forandres raskt i denne bransjen.

Cabots kommende utbytte skal betales 7. februar til investorer av rekord per 24. januar. Det vil gi 0, 8% til siste pris.

Bank of the Ozarks

Arkansas-baserte regionale finansgruppe Bank of the Ozarks er omtalt ofte i denne serien, da den har en tendens til å øke sitt utbytte trinnvis hvert kvartal. Den nyeste heisen - den 30. på rad - er en 3% topp til $ 0, 19 per aksje. Den konsekvente utbyttet legges til grunn ved å oppmuntre til grunnvekst på grunn av både oppkjøp og økologisk ekspansjon.

Vi er litt foran bankens siste inntjeningsfrigivelse, men går på sitt nylig rapporterte kvartal (Q3), det gjør imponerende godt. I perioden økte selskapet sin netto overskudd en robust 26% året over til $ 96 millioner, på totalinntekter som steg 19% til over $ 242 millioner. Ledelsen påpekte at 3. kvartal var bankens åttende kvartal i rad av rekord nettoinntekt.

I mellomtiden har også totale utlån og innskudd økt med 11%.

Den store motoren for vekst for selskapet er eiendoms spesialitet gruppe, en enhet som er bemannet av en kobling av kommersielle eiendomsbransjen veteraner. En god økonomi og et levende eiendomsmarked støtter sin virksomhet, og det virker sannsynlig at det vil fortsette å humme sammen i overskuelig fremtid. Det skal holde de grunnleggende retningene nordover, og støtte det sakte men sikkert stigende utbytte.

Bank of the Ozarks vil dispensere sin neste utdeling den 26. januar til aksjonærer i rekord per 19. januar. Det nye utbyttets utbetalingsforhold er en svært beskjeden 25%, og utbyttet er 1, 5%.

Ser opp

Våre inntektsinvestorer kan ikke være for bullish ennå, til tross for de store heisene fra MSC og Cabot. Selv om vi fortsatt ikke vet hvordan 2018 skal forme seg når det gjelder utbyttestigninger, er disse svært tidlige indikasjonene oppmuntrende.