Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Tesla går ikke privat etter alle: Hva skjer nå?

Anonim

Overraskelse! Seksten dager etter tweeting at han hadde "finansiering sikret" for en transaksjon for å ta Tesla

(NASDAQ: TSLA)

Privat på $ 420 per aksje ringte konsernsjef Elon Musk hele saken ut sent på fredag ​​kveld.

I et innlegg på Teslas blogg sa Musk at han ga tilbakemeldingene han har mottatt siden hans første tweet: "Det er tydelig at de fleste av Teslas eksisterende aksjonærer tror vi er bedre som et offentlig selskap."

Selvfølgelig, med Tesla, er den virkelige historien ofte funnet mellom linjene i sine offisielle uttalelser. Hva sa Musk, hvorfor kalte han virkelig kjøpsforsøket, og hvor går Tesla herfra?

Hva Musk sa om hans beslutning om å ringe det av

Musk sa at etter å ha snakket med flere investeringsbanker og brukt "betydelig tid" å lytte til aksjonærer, er det nå flere ting som er klart for ham:

  • De fleste av Tesla sine aksjonærer tror at selskapet er bedre i resten av det offentlige.
  • Å tillate Teslas mindre aksjonærer å delta i et privateid selskap ville ha vært komplisert i beste fall.
  • Noen institusjonelle aksjonærer har begrensninger på hvor mye de kan investere i et privateid selskap.
  • Prosessen med å gå privat "ville være enda mer tidkrevende og distraherende enn forventet." Det er ille, sa han, fordi Tesla må forbli fokusert på å rampe opp produksjonen av Model 3 og bli lønnsom.

For å oppsummere: Teslas offisielle konklusjon er i hvert fall at det å gå privat ville være for mye av stresset for selskapet, og en byrde for sine aksjonærer.

Men jeg er ikke sikker på at passerer luktetesten. La oss se dypere ut.

Hvorfor kalte Tesla det virkelig av?

Fra tidlig på lørdag morgen har vi ikke mye informasjon. Men gitt det vi vet kan jeg tenke på to grunner til at Musk og / eller Teslas styre kanskje har bestemt seg for å avslutte forsøket på å ta selskapet privat.

Årsak # 1: De likte ikke prisen

Musk gjorde enda et poeng i dette blogginnlegget:

  • "Det er sagt at min tro på at det er mer enn nok midler til å ta Tesla-privat, ble forsterket under denne prosessen."

Legg merke til at han ikke sier til hvilken pris det var "mer enn nok finansiering for å ta Tesla privat."

Husk at mens Tesla kan ha en av de aller beste fortidstidshistoriene, har det skjedd noen dype sprekker i den historien det siste året. Tesla i dag er lastet med gjeld, kort av kontanter, og om å møte alvorlig, direkte konkurranse for første gang.


Det tok ikke lang tid før Musks innledende tweet om potensielt å gå privat for tegn til at Tesla sliter med å finne finansiering ved sin foreslåtte buyout-pris. Det er veldig mulig at bankene som Musk hyret for å gi ham råd om transaksjonen Goldman Sachs og Morgan Stanley, fortalte ham at det ikke var noen (eller nok) investorer å gjøre avtalen på den lovede $ 420 per aksje.

Fox Business News reporter Charlie Gasparino hadde en kilde i diskusjonene, sannsynligvis noen tilknyttet en av investeringsbankene. Gasparino rapporterte i torsdag at avtalen kan være vanskelig å selge på 420 dollar:

SCOOP: Noen bankfolk er usikre på at de kan selge @Tesla $ TSLA privatisering på @elonmusks oppgitte pris på $ 420 per aksjekilder; Bankers planlegger å sammenligne Musk til Steve Jobs og Jeff Bezos i tonehøyde; de tror at noen investorer som er villige til å gamble på Musk-kilder mer nå @FoxBusiness

- Charles Gasparino (@Casparino) 23. august 2018

Når det er sagt, kan Musks uttalelse fortsatt være sant: Det kunne godt ha vært interesse blant potensielle finansieringskilder i å gjøre avtalen - til en vesentlig lavere pris per aksje.

Årsak # 2: Due diligence ble en bekymring

En leveraged buyout krever at institusjonelle investorer stiller mange spørsmål. For eksempel har Tesla virkelig 420.000 preorders for Model 3? Er det noe - en regulatorisk handling, et krav om opplysningsplikt - blokkering av selskapet fra å skaffe penger via et aksjeproblem? Er det spørsmål rundt avtalen å fusjonere med Solar City at selskapet heller ikke vil svare? Da Tesla guidet seg til en produksjonshastighet på 5 000 modeller per uke i slutten av 2017 i andre kvartal i fjor, hadde selskapet grunn til å vite at det ikke skulle skje?

Disse og andre vanskelige spørsmål blir spurt av Tesla bjørner hver dag. Minst noen av disse spørsmålene, og sannsynligvis andre, blir også spurt av Securities and Exchange Commission, som etter hvert undersøker Tesla.

Tenk på at enhver større investor i en privat transaksjon vil insistere på forsiktig due diligence rundt disse og andre spørsmål før du investerer. Det er mulig at Musk (og / eller Teslas styre) bestemte at fordelene med å gå privat ikke var verdt hva som kunne skje dersom det måtte svare på disse spørsmålene fullt ut.

Hvor går Tesla herfra?

I en tweet på onsdag oppsummerte Gasparino situasjonen som den så ut til sin kilde på den tiden:

SCOOP: Bankers vying for rådgivende oppdrag om mulig @ Tesla privatisering forberede sin tone til investorer og vil sammenligne @ elonmusk til Bezos, Jobs, Dell. De innrømmer muligheten for $ TSLA vil bli en rekapitalisering dersom privatiseringsplaner feiler - kilder mer nå @FoxBusiness

- Charles Gasparino (@Casparino) 22. august 2018

Hva betyr "alternativ for rekapitalisering"? Det kan bety en betydelig kontantinnskudd mot egenkapitalen, det kan bety at noen eller alle Teslas utestående gjeld til egenkapital - eller det kan bety en stor omorganisering av selskapet, muligens inkludere en tur gjennom konkursretten dersom Tesla er en eller annen måte blokkert fra å øke tilleggskapitalen.

Ingen av disse tingene vil sannsynligvis øke Teslas aksjekurs, minst sagt. En konkursbehandling kan helt utelukke nåværende aksjonærer - men til og med de tiltakene som faller godt av det, kan føre til betydelig utvanning, noe som legger stor press på Teslas fortsatt høyflytende aksjekurs.

Selvfølgelig må vi også huske at denne historien allerede har tatt flere svinger som ville ha virket usannsynlig en måned siden. Det er helt mulig at en annen plot vri er i verkene. Vi vil finne ut, sannsynligvis snart.