Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Tech Stocks Denne uken: Broadcoms tilbakekjøp, Facebooks stigende aksjekurs og mer

Anonim

Facebook

(NASDAQ: FB)

tok senter i denne uken som det vitnet før lovgivere etter å ha studert på det sosiale nettverkets brukerdatapolitikk, som ble ledet av nyheten om Cambridge Analytica-skandalen i forrige måned. Men to andre historier i tech er verdt en nærmere titt, inkludert Broadcom

(NASDAQ: AVGo)

aggressivt tilbakekjøpsprogram og en analytikerprognose for verre enn forventet Apple

(NASDAQ: AAPL)

HomePod salg.

Apples HomePod: En stor miss?

Ingen syntes å være å satse på Apple for å lykkes når tech giant annonserte sin HomePod smart høyttaler i fjor sommer. Ikke bare er prisen på $ 349 langt utover prisene på Amazonas

(NASDAQ: AMZN)

populær og stadig voksende utvalg av Echo smart høyttalere, men HomePod var ekstremt sent til det raskt voksende markedet. Med flere måneder med HomePod-forsendelser nå i bakspeilet, ser det ut til at Apple kanskje har savnet merket denne gangen.

HomePod forsendelser kan være "langt under markedets forventninger" i år, sa KGI Securities analytiker Ming-Chi Kuo denne uken (via MacRumors). Kuo anslår at Apple kun vil sende om lag 2 millioner til 2 1/2 millioner HomePod-enheter i finanspolitikken 2018. Til sammenligning sa Amazon i fjerde kvartal inntjeningsfrigivelse at kundene "kjøpte titalls millioner Echo-enheter i fjor."

HomePod begynte ikke frakt til februar i år. Amazon annonserte sin første Echo smart høyttaler i slutten av 2014, med forsendelser som begynner sommeren 2015.

Broadcom forbereder seg til å kjøpe tilbake aksjer

Andeler i halvlederleverandøren steg 3% på fredag ​​etter selskapets kunngjøring at det godkjente 12 milliarder dollar for tilbakekjøp av aksjer. Fullmakten utvider betydelig Broadcoms eksisterende kapitalavkastningsprogram, som var en policy for å levere 50% av den etterfølgende 12-måneders kontantstrømmen til aksjonærene gjennom utbytte. Fredagens kunngjøring utvider seg på denne kapitalallokeringspolitikken, "legger muligheten til å bruke balansen i vår gratis kontantstrøm, ikke bare for oppkjøp, men også for opportunistiske tilbakekjøp, " sa Broadcom CFO Tom Krause i en pressemelding.

Broadcom har vært på utkikk etter måter å sette mer av sin gratis kontantstrøm til bruk. Ledelsen har nylig sagt at det for øyeblikket ser potensielle oppkjøpsmål som kan drive avkastning på investeringen utover det som kan oppnås ved å kjøpe tilbake aksjer eller betale ned gjeld. Men en tilbakekjøpsautorisasjon av denne størrelsen gir Broadcom større fleksibilitet til å utnytte mulighetene til å kjøpe sin aksje når det gir mening.

Mark Zuckerberg imponerer

Dommer etter Facebook-aksjens 4, 7% gevinst i forrige uke i forhold til S & P 500s 2% økning, håndterte Zuckerberg seg godt da han tilbrakte totalt 10 timer svar på spørsmål foran nesten 100 politikere i høringer på tirsdag og onsdag. Men Facebooks $ 164, 52 aksjekurs ved slutten av uken er fortsatt under nivåene over $ 180 at det handlede på tidligere nyheter om Cambridge Analytica-skandalen brøt i forrige måned.

Investorer vil få flere svar fra Facebook om hvordan all denne oppmerksomheten i pressen påvirker virksomheten når selskapet rapporterer resultatene i kvartalet senere denne måneden. Det sosiale nettverket er planlagt å rapportere resultater for første kvartalet etter markedstema den 25. april.