Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

En stjerne 2018 får skygge fra høyere utgifter på Texas Roadhouse

Anonim

Uformelt spisekjede Texas Roadhouse

(NASDAQ: TXRH)

avkortet av 2018 med noen av de beste tallene i restaurantbransjen. Sammenliknende salg (fottrafikk og gjennomsnittlig gjestebetaling) økte i løpet av høytiden, men investorer var i en glum stemning på grunn av økende kostnader øker som dratt ned overskuddet igjen.

Likevel var det mye å like på Roadhouse i fjor, og første veiledning indikerer at de gode tider vil fortsette å rulle.

Høyere salg og høyere kostnader

2018 var et flott år for Texas Roadhouse. Da forbrukerne brukte mye ekstra penger på å spise ute, var steakhouse et favoritt-alternativ. Salg med sammenlignbare butikker økte med henholdsvis 5, 4% og 4, 3% på henholdsvis selskaps-eide og franchise-steder. I tillegg ble det åpnet 11 nye butikker i løpet av fjerde kvartal alene, og samlet antall til 582 ved årsskiftet. Alt dette ga opp til store gevinster i salget.

Metric

Hele året 2018

Hele året 2017

YOY Change

inntekter

$ 2, 46 milliarder kroner

$ 2.22 milliarder

11%

Driftskostnader

$ 2, 27 milliarder

$ 2, 03 milliarder

12%

Fortjeneste per aksje

$ 2.20

$ 1.84

20%

Gode ​​nyheter, bortsett fra at fortjenesten forsinket sent på slutten av året. Resultatet i fjerde kvartal økte med bare 5%, og falt hele året ned til 20%. Det er likevel en misunnelsesverdig stat, bortsett fra at helårsresultatene var oppe på grunn av lavere skatt på grunn av at USAs bedriftsskattreform som ble vedtatt i slutten av 2017 - fra 26, 1% til 12, 9%, var spesifikk.

Utgifter var å skylde på treghet i bunnlinjen. Minimum lønnsvekst ble gjort i ulike stater i løpet av året, noe som medførte at arbeidskraftskostnadene oversteg salgsveksten. Legg inn en liten prisvekst på mat og materiale, og det ble lagt opp til et ufattelig rapportkort for inntjening.

Kostnader

Hele året 2018

Hele året 2017

YOY Change

Kostnad ved salg

$ 795 millioner

$ 722 millioner

10%

Arbeid

$ 793 millioner

$ 688 millioner

15%

Generelt og admin

136 millioner dollar

$ 123 millioner

11%

To store grunner til håp

Selv om inntektene ikke levde opp til samme hype som salg gjorde, er det grunn til å tro at det kan endres i 2019. Først er selskapets vekstutsikt. Konsernsjef Kent Taylor hadde dette å si:

Ser frem til 2019, vår utviklingsrørledning er i god form som vi forventer å åpne 25-30 firmaer og så mange som åtte franchise-restauranter. Mens vi forventer å møte fortsatt kostnadstrykk på kort sikt, er vi fortsatt begeistret for topplinjens momentum som operatørene våre har generert.

I tillegg til selskapets målte tilnærming til nye butikkåpninger, forblir sammenlignbare salg høyere. Nesten to måneder inn i første kvartal er comps opp 6% sammenlignet med året før. Selskapets helårsutsikt er positivt, noe som delvis bidro til en prisvekst på 1, 5% for å slå av i andre kvartal og en varig lojal kundebase.

Sjekk ut det siste Texas Roadhouse inntjeningsanropsutskrift.

For det andre, mens høyere lønninger vil fortsette å veie på resultater (ledelsen krevde en midtsifret økning i 2019), bør noe av det presset lette ettersom Roadhouse runder de store lønnskostnadene øker i sommermånedene. Således, mens et visst korttidstrykk forblir, bør lønnsomhetsbildet bli bedre senere på året - forutsatt at salgsmomentet fortsetter.

Kort sagt, mens investorene kanskje har blitt igjen, vil ha mer fra fjerde kvartal, er det fortsatt mye å like om steakhouse kjeden akkurat nå.