Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hold deg unna! Denne utbyttelageret er et avkastningsfelt

Anonim

Gamestop

(NYSE: GME)

serverer en verdifull detaljhandelnyhet, handler med kun seks ganger inntjening, og tilbyr et spennende utbytte på 7, 5%. Høres tiltalende, ikke sant?

Dessverre, i ordene til gamerfavoritt Admiral Ackbar, er det en felle!

GameStop står overfor forstyrrelsen av sin kjernevirksomhet, noe som gjør den langsiktige bærekraftigheten i inntekter og utbytte tvilsom i beste fall. Dens aksjer har blitt presset de siste årene, ettersom investorernes bekymringer angående fremtidens prospekter har intensivert. Enda flere smerter kan ligge foran. Faktisk er det tre grunner til at investorer kanskje ønsker å holde seg godt av GameStops aksje.

Digital forstyrrelse

GameStops kundesupportforslag ligger i sitt brede utvalg av nye og brukte videospill. Selskapets handelsvirksomhet var konkurransefortrinn; Det var vanskelig for andre forhandlere å replikere, og salget av brukte spill var svært lønnsomt. Nå ser imidlertid dette kjernevirksomheten til GameStops virksomhet ut i terminal nedgang, da spillverdenen beveger seg jevnt mot digital distribusjon.

Gaming giganter som Electronic Arts

(NASDAQ: EA)

og Activision Blizzard

(NASDAQ: ATVI)

har liten grunn til å bukke trenden, da digitale spillnedlastinger er mer lønnsomme enn å sende fysiske spilldisker. Faktisk kom 61% av Electronic Arts 'omsetning i første kvartal fra digitalt spillsalg, opp fra 54% i fjor, mens allerede over 80% av Activisions inntekter kommer fra digitale kilder.

Enda verre er trenden mot digital sannsynlig å akselerere. Electronic Arts CEO Andrew Wilson gjorde spådommen om at videospillbransjen ville gjennomgå mer endring i neste halv tiår enn i de siste 45 årene kombinert. Med det nye og pre-eide videospillsalget som fortsatt består av mer enn 50% av GameStops inntekter, er detaljisten spesielt utsatt for dette raskt skiftende spillelandskapet.

Få tegn på en vollgrav

Som svar på disse truslene forsøker GameStop å diversifisere seg til områder som selvutgitte spill og samleobjekter, men det er vanskelig å se hvilken type konkurransefortrinn den krevende forhandleren har i disse arenaene over mer forankrede konkurrenter. Kan GameStops små spillpublisering divisjon virkelig konkurrere med titanere som Electronic Arts og Activision Blizzard? Skal nok folk finne ut de samleobjektene som tilbys i GameStops butikker fremfor å bare henvende seg til nettsteder som eBay for deres memorabilia behov?

GameStops ledelse, for sin del, er fortsatt optimistisk. Selskapets kollektive salg sprang 36% året etter år i andre kvartal, til 122, 5 millioner dollar, og satte det på rette for å møte 2017 omsetningsmål på 650 millioner dollar til 700 millioner dollar. Ser enda lenger fram, mener GameStop at samleobjektene kan generere 1 milliard dollar i omsetning i 2019.

Hvorvidt GameStop treffer disse målene, er gjenstand for å bli sett, men selv om det gjør det, er $ 1 milliard i salg mindre enn 12% av GameStops inntekter i løpet av det siste året. Det vil være lang tid før samleobjekter kan erstatte selskapets spillsalg, om noensinne. Selv når det kombineres med teknologisalgssalg og spillutgivelsesinntekter, står disse nye fokusområdene for GameStops virksomhet fortsatt bare for om lag 20% ​​av totalomsetningen. Så hvis spillets salg begynner å falle av en klippe, er det usannsynlig at GameStops diversifiseringsinnsats vil kunne fullt ut kompensere for nedgangen.

Aksjen er ikke så billig som den ser ut

GameStops okser ville hevde at mange av disse risikoene allerede er priset i sin bestand, noe som fremgår av det lave P / E-forholdet på 6, sammenlignet med om lag 24 for S & P 500- indeksen. Men å verdsette en aksje basert på inntjening som kanskje ikke eksisterer i nær fremtid, gir ikke mye mening. GameStops P / E-forhold kan se mange forskjellige fem år fra nå - og muligens enda før - hvis en stor del av virksomheten går tapt til spillverdenens digitale overgang.

De som favoriserer GameStop for utbytte, peker på 45% utbetalingsforhold. Med mindre enn 50% av årets inntekter som brukes til å finansiere utbyttet, er GameStops utbetaling sannsynligvis ikke i fare for å bli kuttet i kvartaler fremover. Men det kan ta så lite som en eller to dårlige feriesalgssesonger før ledelsen vil bli tvunget til å vurdere å redusere utbyttet for å bevare kapital og øke balansen. Og av grunnene til at vi har diskutert, kan dette være mer sannsynlig enn mange GameStop-okser som for tiden tror.

Ikke verdt risikoen

GameStops aksjekurs har blitt kuttet i halvparten de siste tre årene. Likevel med industriledninger som tvinger forhandleren til å flytte inn i nye virksomheter der den har færre konkurransefortrinn, kan investorene best tjene ved å holde seg godt klar over sin høyrisiko-aksje, som ser mer ut som en avkastningsfelle hver dag.