Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Spotify's Drake Problemet er større enn du tror

Anonim

Det har ikke vært noen høyere profilert IPO i år enn Spotify Technology

(NYSE: SPOT)

. Aksjer i selskapet er opp over 35% fra sin direkte noteringspris på $ 132 i april. Selv en svakere enn forventet kvartalsresultatrapport har ikke vesentlig redusert aksjens forkant.

Sist, har selskapet kommet under press for aggressiv kunstnerforfremmelse. Til feiring av kanadisk rapper Drakes nye album - "Scorpion" - firmaet erklærte det "Scorpion SZN", som festet rapperens ansikt til nesten alle spillelister mens masse anbefaler sanger fra 25-track albumet til 170 millioner brukerbasen.

Selv om dette høres ut som et mindre problem, kommer det til grunn i Spotify s verdi proposisjon til lyttere.

Abonnentkonvertering er nøkkelen til bedriftens suksess

Grunnen til at Drake-kontroversen er viktig? Det gjør vondt til Spotifys forretningsmodell på to måter: For det første er Spotifys gratis annonsestøttede virksomhet ikke lønnsomt, og sannsynlig vil det aldri være slik på grunn av dårlig enhetskonjunktur.

Derfor opererer Spotify en de facto "freemium" -modell, slik at brukerne kan lytte uten kostnad i håp om å konvertere dem til en betalende Spotify Premium-abonnent. I løpet av det siste året har selskapet gjort en solid jobb med denne innsatsen, og vokser Premium-abonnenter på 45% til 75 millioner.

I første kvartal 2017 var splittet 40% Premium og 60% ad-støttede brukere mot 2018s splittelse på henholdsvis 45% og 55%, noe som gjorde at selskapet kunne redusere driftstapet betydelig.

Ingen annonsebit er viktig her, da mange premieabonnenter følte Drake-kampanjen var så gjennomgripende og aggressiv at det var reklame. Noen brukere bemerket at de hadde bedt om, og mottatt, en tilbakebetaling for måneden på grunn av Drake-kampanjen.

Dette treffer Spotifys forretningsmodell

Den andre grunnen er at kampanjen rammer Spotifys verdiforslag med alle brukere. Fra et produktsynspunkt er det lite differensiering fra en streaming musikk tjeneste til en annen. For eksempel, selv om streaming-rival Tidal prøvde å skille seg gjennom å tilby eksklusive album, bedre lyd og mer kunstnervennlig økonomi, har den ikke tatt på en stor måte.

Hvis det er noen forskjell i streamingindustrien, ligger den i kurasjon, med algoritmer som anbefaler nye sanger og spillelister basert på en lytterens historie. Hva gjør den allestedsnærværende Drake-kampanjen så skadelig, er at den avslører denne prosessen som noe som kan manipuleres til å gi, som Pitchfork notater, den maksimale verdien til Spotify, ikke du lytteren.

Spotify må holde Premium-brukere glade

Det er viktig å merke seg at streaming lyd er en bransje med nesten null brytere kostnader og beslutninger kan gjøres med en enkel app nedlasting og noen swipes på en smarttelefon, slik at effekten av eventuelle feilsteg raskt forstørres.

Spotify ligger godt i den annonsestøttede plassen på grunn av mangel på alvorlig konkurranse. Imidlertid løper løp i abonnementsbasert marked med Digital Music News-rapportering. Apple Music tok bare USAs ledelse for abonnenter (svenskbasert Spotify lever fortsatt globalt).

Og for et selskap som sliter med lønnsomhet, er det fornuftig for Spotify å sikre at Premium-abonnenter er fornøyd med tjenesten, og øker livstidsverdien til hver abonnent, i stedet for å utnytte engangsforbindelser med artister for markedsføring. Spotify ble stengt av Scorpion SZN, men forhåpentligvis vil ikke dette skje igjen.