Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Spirit Airlines lager er på salg (igjen)

Anonim

Etter å ha tapt omtrent halvparten av verdien i 2015, aksjer av Spirit Airlines

(NYSE: LAGRE)

har rallyt med jevne mellomrom siden begynnelsen av 2016. Imidlertid har selskapet hver gang oppstått et tilbakeslag - enten på grunn av en oppblåsing i konkurranse, ulykker i arbeidet eller noe annet forstyrrelse. Som et resultat, har Spirit Airlines-aksjen hver gang falt tilbake under $ 40-merket.

Knapt mer enn en uke siden svingte aksjer i rabattflyselskapet rundt $ 45, men de har falt 17% siden da for å lukke på 37, 19 kroner på tirsdag. Bredere markedsturbulens spilte en rolle i denne nedgangen, og det gjaldt stigende drivstoffpriser og en nylig veiledningskutt på Southwest Airlines

(NYSE: LUV)

.

Ingen av disse faktorene kan imidlertid rettferdiggjøre omfanget av det siste salget i Spirit Airlines lager. Faktisk ser dette ut som en flott mulighet for langsiktige investorer å hoppe inn.

Spirit Airlines har kommet tilbake på sporet

I løpet av de siste to årene har Spirit Airlines møtt to hovedutfordringer. For det første konkurrerer konkurrentene mer aggressivt, og matcher Ånds bunnpriser i mange tilfeller. For det andre ble Spirit Airlines 'piloter stadig mer militante da de forsøkte å sikre store lønnsøkninger. Dette kulminerte i en skadelig spike i avbestillinger i løpet av mai i fjor.

Heldigvis har Spirit Airlines gjort betydelige framskritt på begge fronter nylig. Inntektene pr. Ledig setemiljø (RASM) falt bare 1, 8% året over året i fjerde kvartal 2017, noe som var langt bedre enn Andes 6, 3% RASM-tilbakegang et kvart tidligere. Åndens siste veiledning krever at inntektsutviklingen forblir relativt konsistent med fjorårets resultat i første kvartal 2018, med RASM redusert med 1% -2, 5% året før.

Like viktig er at Spirit har løst sin pilotkonkurranse til en akseptabel pris. I fjor ratifiserte piloter en ny kontrakt som inkluderer umiddelbare reiser på 43%. Til tross for disse massive lønnsforløpene, forventer Spirit Airlines at kostnader for ikke-brenselkostnadene øker med 0% -1% i år.

Er det noen nyheter som burde bekymre investorer?

Med sine arbeidsproblemer løst, bør Spirit Airlines være i god form for å utnytte de enkle sammenligningene den står overfor i hver av de neste to kvartaler. (Enhetskostnadene økte i andre kvartal 2017 på grunn av pilotkonklusjonen, mens enhetens inntekter gikk ned på grunn av farekrig i tredje kvartal, som nevnt ovenfor.) Men det siste steget i Spirit's aksjekurs tyder på at investorer tror noe har forandret til verre.

Bevisene peker motsatt. Oljeprisene har krysset opp de siste par ukene, men bare med tilsvarende på rundt $ 0, 10 / gallon. Det er ikke en spesielt viktig endring. I mellomtiden er bekymringer om en potensiell handelskrig ikke særlig relevant for Spirit Airlines, som primært tjener det innenlandske fritidsmarkedet.

Ved første øyekast kan Southwest Airlines 'nylig veiledning kutte mer urovekkende. Southwest hadde i utgangspunktet ventet at RASM økte med 1% -2% i kvartalet. I forrige uke anerkjente transportøren i en SEC-arkivering at det nå forventer at RASM skal være omtrent flatt år over år.

Men tidligere i måneden økte flere andre flyselskaper sine første kvartal RASM utsikter. Mest spesielt, JetBlue Airways - som som Spirit Airlines hovedsakelig flyr på østkysten, med særlig fokus på ruter til og fra Florida - støt opp sin Q1-inntektsveiledning. Til sammenligning er bare to av Southwest Airlines topp 10 markeder på østkysten. Dette antyder at JetBlue kan være den bedre indikatoren for Ånds sannsynlige ytelse.

Spirit Airlines lager er skitt billig

Etter den siste avyttringen handler Spirit Airlines-aksjer nå for mindre enn 11 ganger gjennomsnittlig 2018 analytiker inntjeningsestimat. Det virker ekstremt lavt, med tanke på selskapets enorme vekstutsikter. Faktisk forventer analytikere at inntjening per aksje øker med 25% neste år.

For å være rettferdig kan analytikernes anslag ikke være veldig presis for et selskap som Spirit Airlines. Endringer i drivstoffpriser, konkurransemiljøet eller den generelle reisefterspørselen kan alle ha betydelig innvirkning på inntektene.

Men fra et bredere perspektiv er Spirit Airlines 'bunnkostnad struktur og sin stabile base av ikke-billettinntekter enorme konkurransefortrinn som vil bane vei for langsiktig suksess. Som et resultat ser Spirit Airlines lager som et godt kjøp under $ 40.