Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Spectra Energy Partners 'Quiet Quarter forteller mye om den pågående Enbridge-fusjonen

Anonim

Spectra Energy Partners

(NYSE: september)

er ikke stor på å lage overskrifter. Selskapet er mer kjent som et naturgassoverføring mesterbegrenset partnerskap som har jevnt vokst virksomheten sammen med utbetalingen til investorer. De som ser etter en ganske kjedelig inntektsinvestering, kunne ikke ha bedt om mer.

Dette siste kvartalet var Spectra imidlertid roligere enn vanlig, uten noen kunngjøringer om potensielle prosjekter eller bedriftsflyt, eller til og med en kommentar om bedriftens resultat i andre kvartalets inntjeningsutgivelse. Ledelsens stilhet er sannsynligvis et produkt av en ting: morselskapet Enbridge

(NYSE: ENB)

ventende tilbud om å kjøpe de resterende aksjene i Spectra.

La oss ta en titt på Spectras siste kvartalsresultater, og prøv å lese tebladene om ledelsens mangel på diskusjon de siste månedene.

Spectra Energy Partners: Ved tallene

Metric2. kvartal 20181. kvartal 20182. kvartal 2017
Driftsinntekter$ 726 millioner$ 779 millioner$ 695 millioner
EBITDA$ 570 millioner$ 596 millioner$ 519 millioner
Fortynnet EPS$ 0.78$ 0.91$ 0.75
Distribuerbar kontantstrøm$ 398 millioner$ 453 millioner341 millioner dollar

Det sesongmessige aspektet av Spectra Energy Partners virksomhet - transport av naturgass til verktøy - betyr at sammenligning av påfølgende kvartal ikke gir mye innsikt. Første kvartal av året er typisk Spectras beste kvartal takket være høye volumer gass for sin overføringsvirksomhet. Sammenlignet med året før, fortsatte partnerskapets resultater med å marsje videre med nye prosjekter som startet opp, og økte fordelte kontantstrømmer. Dette siste kvartalet var tillegget av sin Sabal Trail-rørledning grunnen til de fleste av gevinster.

Øvrige halvår forventes å være et vannkilde øyeblikk for Spectra, da flere av hovedprosjektene er planlagt å gå i drift. NEXUS, TEAL og Atlantic Bridge rørledninger - sammen med South Texas Expansion Project - er alle slated for å gå i live ved årets slutt, og representerer $ 2, 5 milliarder kroner i kapitalprosjekter. Disse vil sannsynligvis komme med betydelige oppslag i distribusjonsbasert kontantstrøm.

Stillheten er overveldende

Selv om Spectra Energy Partners ikke gjør en formell konferansesamtale alene og i stedet gjør et felles anrop med Enbridge, gir Spectra i det minste noen ledelseskommentarer i sin pressemelding om virksomheten og oppdateringer om nye prosjekter. Dette var ikke tilfelle dette siste kvartalet, og kommentarer til Spectra under Enbridges kall var minimal i beste fall.

Kanskje jeg prøver å lese mellom linjene for mye her, men det ser ut til at ledelsens mangel på diskusjon om Spectras ytelse som en frittstående virksomhet snakker om Enbridys forslag om å erverve alle utestående aksjer i Spectra og resten av Enbrids datterselskaper . Spectra har utnevnt en konfliktkomité for å undersøke fordelene ved avtalen, men vi har ennå ikke fått noen detaljer om det.

Bedrift på vent

Helt siden Enbridge kunngjorde avtalen om å kjøpe de utestående aksjene i Spectra Energy Partners og resten av datterselskapene, har ting vært ærlig stille for Spectra. Gjennomføringen av 2018-kapitalprosjektene etterlater det med en ganske liten skjær av vekstprosjekter under bygging. Tatt i betraktning mulighetene for vekst i Appalachia-regionen - hvor Spectra har omfattende naturgassrørinfrastruktur - er det overraskende å se ledelsen ikke ha en stødigere kø av prosjekter som er oppført her.

Jeg må tenke meg at mangelen på nye prosjektmeldinger og mangel på ledelseskommentarer i det siste kvartalet er tegn på at sammenhengen med Enbridge er mer eller mindre en forutgående konklusjon nå. Kanskje ledelsen vil tilpasse tilbudet basert på konklusjonene fra konfliktutvalget, men sjansene for at Spectra Energy Partners forblir en separat handlet enhet virker ganske tynn.

For investorer, da kjøper aksjer av Spectra i dag mer eller mindre et kjøp av Enbridge som helhet. Så investeringsprosessen din for dette selskapet burde være preget mer på utsiktene til Enbridge enn Spectra individuelt. For de som ikke allerede er investert i dette selskapet, er det sannsynligvis best å se hvordan denne integrasjonen ryster ut før du tar et trekk.