Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Sonys neste PlayStation vil bli drevet av AMD

Anonim

Før gjenoppblussen av Advanced Micro Devices '

(NASDAQ: AMD)

CPU-virksomhet, drevet av Ryzen-linjen i PCer og EPYC-prosessorer for servere, var det ikke bra for selskapet. AMD oppførte årlige tap fra 2012 til 2016. Den tidligere generasjonen av produkter var svært dårlig sammenlignet med Intels tilbud, og selskapets markedsandel gjenspeilet det faktum.

I løpet av de mørke årene bidro spillkonsollene til å holde AMD flytende. Både Sony 's

(NYSE: SNE)

PlayStation 4 og Microsofts Xbox One er drevet av AMD-prosessorer og GPUer. Inntektene fra nesten 140 millioner spillkonsoller kjøpte AMD nok tid til å skape et comeback.

Og de konsollene vil fortsette å være en viktig del av AMDs virksomhet. I et eksklusivt intervju med Wired, Mark Cerny, ledende systemarkitekt for Sonys neste generasjon spillkonsoll, avduket de første detaljene til etterfølgeren til PlayStation 4. AMD-maskinvaren er foran og senter.

Neste generasjons maskinvare

At Sony valgte AMD for å drive sin nye konsoll er ikke så overraskende. Bakoverkompatibilitet med PS4-spill er en ønskelig funksjon - en som PS4 ikke hadde med PS3-spill på grunn av en arkitekturbryter. PS3 ble drevet av en skreddersydd chip basert på den uvanlige Cellarkitekturen, stort sett forskjellig fra chipsene som driver PC og den nåværende generasjonen av spillkonsoller.

Stikker med AMD gjør livet enklere for spillutviklere, som ikke trenger å håndtere en helt ny type system.

Den nye konsollen vil ha en chip med en åtte-core CPU basert på AMDs kommende tredje generasjons Ryzen-linje av prosessorer, som bruker selskapets Zen 2-arkitektur. Som den snart utgivne Ryzen 3000-serien vil brikken bli bygget på en produksjonsprosess på 7 nm.

GPU'en vil være en tilpasset versjon av AMDs Radeon Navi GPU, som også er satt til lansering i år. Noe overraskende vil konsollen støtte strålesporing. Dette kan bety at AMDs tilpassede GPU, eller til og med alle Navi GPUer, har noen spesialisert ray tracing-maskinvare om bord. NVIDIAs RTX-serie grafikkort er i stand til å spore stråler på grunn av kjerner designet for den beregnende intensivoppgaven.

AMD-brikken vil også inkludere "en egendefinert enhet for 3D-lyd", som Cerny sier vil tillate den nye konsollen å gi mer nedsenkende lyd. Og i stedet for en harddisk, vil en solid-state-stasjon være standard, noe som reduserer belastningstiden vesentlig.

Sonys ennå ikke navngitte neste genkonsoll vil ikke starte i år, og det ble ikke gitt fast dato. Men siden PS4 er nesten 6 år gammel, er denne nye AMD-drevne konsollen sannsynligvis ikke for langt unna.

Gode ​​nyheter for AMD

AMD avslører ikke nøyaktig hvor mye inntekter den mottar for sine semi-tilpassede konsollspenninger, men det bredere foretaket, innebygde og semi-tilpassede segmentet som de inkluderte, produserte 2, 35 milliarder dollar av omsetningen i 2018, ca 36% av selskapets totale inntekter.

Console chips er et lavere margin produkt for AMD enn PC chips. Semi-tilpasset segmentets driftsmargin var om lag 6, 9% i 2018, selv om veksten av EPYC-serverbrikkesalg sannsynligvis økte dette tallet. Segmentet produserte en driftsmargin på 5, 8% i 2017. Samtidig ga databehandlings- og grafikk segmentet, som inkluderer PC-prosessorer og GPUer, en driftsmargin på 11, 4% i 2018.

Så økende inntekter fra spillkonsoller vil ikke øke bunnlinjen nesten like fort som økende inntekter fra PC-chips. For at AMDs overskudd skal øke, må det fortsette å vinne markedsandeler fra Intel .

Likevel, å opprettholde sitt grep på spillkonsollmarkedet hjelper helt sikkert årsaken. Hvis Sonys neste konsoll er like vellykket som PS4 har vært, vil AMD ha en pålitelig inntektskilde i årene som kommer.