Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

SodaStream Cashing In på økende global etterspørsel etter sine musserende vannmaskiner

Anonim

Sodastream

(NASDAQ: SODA)

Denne uken annonserte sterk inntjening i tredje kvartal som parrer akselererende salgsvekst med økt lønnsomhet. Den hjemme-kullsyreholdige drikkemaskinspesialisten økte også sin utsikt som følge av den sunne etterspørselen som det ser fra forhandlere på vei inn i høysesongen.

Her er en titt på hvordan overskriftstallene holdt opp mot fjoråret:

Metric

3. kvartal 2017

3. kvartal 2016

Årsendring

inntekter

$ 140 millioner

$ 124 millioner

1. 3%

Netto inntekt

$ 20 millioner

$ 15 millioner

32%

EPS

$ 0.87

$ 0.69

26%

Hva skjedde dette kvartalet?

SodaStreams inntekter og fortjenestemoment fortsatte å skaffe damp, da selskapet logget økt produktsalg og høyere gjennomsnittlige salgspriser, selv om kostnadene var lavere. Selskapet så svakere vekst fra den amerikanske regionen, men dette skiftet ble mer enn oppveid av store gevinster i Vest-Europa og Asia.

Høydepunkter i kvartalet inkluderte:

  • Salgsveksten gikk opp i et 13% tempo fra 10% i andre kvartal. Forbedringen var nesten helt på grunn av gevinster utenfor USA, med spesielt sterke resultater fra Tyskland, Japan, Canada og Australia.
  • SodaStream solgte 8% mer glitrende vannmaskiner sammenlignet med en 35% økning siste kvartal. Smaksalget fortsatte å falle mens karbondioksid-beholderpåfyllingssalget, en viktig indikator for kundeengasjement, steg 9%.
  • Brutto fortjenestemargin sprang til 53, 5% av omsetningen fra 51, 8% på grunn av økende salgsgrunnlag og økt salg av høyere priser.
  • En nedgang i annonseringskostnadene bidro til å redusere driftskostnadene lavere og dermed økte driftsinntektene til 16, 5% av salget fra 14, 9%.
  • Kontantstrømmen holdt seg stabilt på 26 millioner dollar, ettersom kontantbeholdningen ble forbedret til 137 millioner dollar fra 57 millioner dollar ved inngangen til året.

Hvilken ledelse måtte si

"Vi oppnådde rekordlønnsomhet i tredje kvartal, drevet av bred vekst i mange av våre markeder kombinert med betydelig bruttomarginasjeutvidelse, sier konsernsjef Daniel Birnbaum i en pressemelding. "Våre produkt-, markedsførings- og distribusjonsstrategier rettet mot å bygge en global glitrende franchise fortsatte å få trekkraft i kvartalet, noe som fremgår av økningen i gasspåfyllingsenheter til en heltidspost på 8, 4 millioner i tredje kvartal, fortsatte han.

Birnbaum sa at canister refill salgstallet var spesielt oppmuntrende, siden det bekrefter selskapets fremgang ved å "utvide husholdningspenetrasjonen gjennom ny kundeoppkjøp og bedre oppbevaring av eksisterende brukere."

Ser frem til

Den økende markedsandelen sannsynligvis inntatt i ledelsens forbedrede forventninger til året. Birnbaum og hans team ser nå at salget vokser 13% til 536 millioner dollar i 2017, sammenlignet med det høye singelsifrede spekteret de opprinnelig spådde tilbake i februar.

SodaStream ser ut til å sette inn penger på disse gevinsten. Inntektene er i tempo for å øke 40% for hele året til 2, 90 dollar per aksje, noe som vil sette årlig rekord for selskapet, selv om salget forblir under høyvannsmarkeringen, som den setter tilbake i 2013. SodaStream kan ikke selge så mange maskiner og smaker i dag, men virksomheten er langt mer lønnsom og viser tegn på god vekst når vi nærmer seg feriehandelssesongen.