Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Snap begynner å vri rundt annonseprisen

Anonim

Snap s

(NYSE: SNAP)

Overgang til automatisert budgivning for annonsene har gjort det mulig å utvide aktive annonsører og annonsevisninger på Snapchat, men den gjennomsnittlige annonseprisen har kratert. På selskapets andre kvartals inntjeningsoppringning i 2017 opplyste tidligere Chief Strategy Officer Imran Kahn: "Over tid skjønner vi imidlertid at auksjonen er dynamisk og økt etterspørsel etter å øke prisnivået."

Snap investorer hadde mye å være glade for i selskapets fjerde kvartal resultater, men en god god datapunkt kan ha blitt oversett. Snaps gjennomsnittlige annonsepris økte 3% sekvensielt fra tredje kvartal. Dette markerer første gang Snapchat-operatøren har sett en sekvensiell økning i annonseprising siden den lanserte programmatisk annonsebudgivning.

Men Snap er ikke ute av skogen ennå.

En titt på Snaps gjennomsnittlige annonseprisfall

Snap har rapportert sitt årlige og sekventielle fall i annonseprisene siden tredje kvartal 2017. Her er en titt på historien.

Metric

3. kvartal 2017

4. kvartal 2017

1. kvartal 2018

2. kvartal 2018

3. kvartal 2018

4. kvartal 2018

YOY Change

(60% +)

(~ 70%)

(~ 65%)

(52%)

(61%)

(48%)

QOQ Change

(20% +)

(15% +)

(~ 20%)

(9%)

(15%)

3%

Noen raske matte viser at Snaps gjennomsnittlige annonsepris i fjerde kvartal var rundt 15% av gjennomsnittlig annonsepris ved utgangen av 2016. Selskapet har raskt økt annonsevisninger for å kompensere for den massive nedgangen og fortsette å øke omsetningen. Inntektene sprang 36% året etter året i fjor og var opp 135% fra fjerde kvartal for to år siden.

Men Snap kan ikke vokse annonsevisninger for alltid. Det er spesielt sant vurderer at brukerbasen ikke vokser. Antall aktive aktive brukere var flatt i rekkefølge i fjerde kvartal, men fortsatt svakt i forhold til året før.

Hvordan snap er økende annonsepriser

Det er to måter Snap kan øke annonseprisene.

For det første kan det øke antall annonsører på plattformen. Flere markedsførere som tilbyr budgivning for en annonseplassering, fører naturlig til høyere priser. Chief Business Officer Jeremi Gorman sier selskapet har sett vekst i aktive annonsører hvert kvartal siden lanseringen av sin selvbetjente plattform i 2017.

"Ved å legge til annonsører kan markedsplassen vise mer relevante og engasjerende annonser til brukerne våre, noe som øker annonsens engasjementsatser samlet, " sa Gorman på selskapets fjerde kvartal inntjeningsanrop. Mer relevante annonser er mer verdifulle annonser, noe som betyr at gjennomsnittsprisen vil øke over tid.

Sjekk ut alle våre inntjeningsanropskript.

Det er fortsatt en stor mulighet til å tiltrekke flere annonsører til plattformen, da bare 28% av amerikanske markedsførere bruker Snapchat.

Den andre måten Snap øker sin gjennomsnittlige annonsepris, er ved å introdusere høyere verdiannonser. Selskapet introduserte reklamefilmer i fjor - ikke-hoppbare seks sekunders videoannonser. Det var mye pent opp etterspørsel etter denne typen høyverdigannonse. "... [jeg] Jeg hadde en nikkel for hver gang jeg hadde hørt at annonsører vil ha uutslippelig video, jeg ville ha mange nickels, " sa interimskonsulent Lara Sweet på samtalen.

Flere premiumannonser med bedre engasjement og avkastning vil øke markedsførernes betalingsvilje.

Mye arbeid igjen å gjøre

Snaps annonsepriser ligger fortsatt godt under hvor de var selv for et år siden. Mens trenden kan vende seg, har selskapet fortsatt mye arbeid å gjøre.

Totalt annonsevisninger økte 179% året etter i fjerde kvartal. Uten brukervækst betyr det at gjennomsnittlig Snapchat-bruker så nesten tre ganger så mange annonser som de gjorde for et år siden.

Denne trenden er uholdbar, som det fremgår av den raske nedgangen i inntrykksveksten i løpet av det siste året. Inntrykkene vokste mer enn 575% i fjerde kvartal 2017 og 278% i tredje kvartal 2018.

Snaps utsikter for 24% til 34% veksten i omsetningen i kvartalet i første kvartal tyder på en ytterligere nedgang i veksten i annonsevisningen. Selskapet har et strekkmål for å akselerere omsetningsvekst i år - noe som sikkert ville hjelpe aksjene til å passe sin verdsettelse - men utsiktene og utfordringene som Snap viser, er ikke helt klar for det ennå.