Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Snap: 5 grunner til å kjøpe, 5 grunner til å unngå

Anonim

Aksjer av Snap

(NYSE: SNAP)

nylig økt etter selskapets fjerde kvartal tall slår analytiker forventninger på topp og bunnlinjer. Den rally løftet aksjene tilbake over IPO-prisen på $ 17, et nivå som det ikke har sett siden i juli i fjor.

Jeg har vært bearish på Snap helt siden markedsdebuten sist i mars på grunn av den svake brukerveksten, tøff konkurranse fra Facebook 's

(NASDAQ: FB)

Instagram, utvide tap, høy aksjebaserte kompensasjonskostnader og negativ fri kontantstrøm.

Ikke desto mindre, la oss grave dypere inn i Snaps fjerde kvartal tall for å se om dette hatet sosiale medier aksje har endelig nådd et vendepunkt. Jeg vil markere fem grunner til å kjøpe Snap, og fem grunner for å unngå det.

5 grunner til å kjøpe Snap

 • Snaps inntekter økte med 72% i år til 285, 7 millioner dollar i kvartalet, topping estimater med nesten 33 millioner dollar. Det markerte også en akselerasjon fra 62% vekst i tredje kvartal.

 • Dens daglige aktive brukere (DAUs) steg 18% årlig og 5% sekvensielt til 187 millioner, og slo analytikerens forventninger med tre millioner. Enda viktigere var disse vekstratene raskere enn sine 17% årlige og 3% sekventielle DAU-vekstnivåer i tredje kvartal.

 • Snaps gjennomsnittlige inntekt per bruker (ARPU) steg 46% årlig til $ 1, 53. Dette markerte også en akselerasjon fra sin 39% ARPU-vekst i tredje kvartal.
  Administrerende direktør Evan Spiegel tilskrev den veksten til det nylige redesignet av Snapchat, forbedringer for Android-brukere, og en bytte til programmatiske (automatiserte) annonsekjøp, noe som tiltrak flere annonsører og kompenserte lavere annonsepriser.

 • Snaps kostnad per inntekt per bruker økte 5% årlig til $ 1, 02, men var fortsatt lavere enn sin ARPU og representerte en nedgang på 14% fra tredje kvartal.

 • Netto tap på ikke-GAAP redusert noe fra $ 158, 3 millioner til $ 156, 1 millioner. På grunnlag av aksjene reduseres tapet fra $ 0, 19 per aksje til $ 0, 13 per aksje.

5 grunner for å unngå Snap

 • Dessverre belønner Snap seg selv på bekostning av sine aksjonærer. Det rapporterte 181 millioner dollar i aksjebaserte kompensasjonskostnader i fjerde kvartal, sammenlignet med bare 6, 8 millioner dollar i kvartalet i fjor.

 • Snaps GAAP-tap, som utelukker de sjenerøse aksjebaserte kompensasjonskostnadene, utvidet seg fra $ 169, 9 millioner i kvartalet til $ 350 millioner.
  Det ga også et justert EBITDA-tap på 158, 9 millioner dollar, sammenlignet med et tap på 152, 2 millioner dollar året før. Snap still har ikke presentert investorer med et langsiktig veikart mot lønnsomhet.

 • Snap brenner fremdeles gjennom sine kontanter etter IPO. Det har hatt en negativ kontantstrøm på $ 197, 2 millioner i kvartalet, sammenlignet med negativ $ 188, 1 millioner året før.
  Selskapet avsluttet året med 2, 04 milliarder dollar i kontanter, kontantekvivalenter og omsette verdipapirer, sammenlignet med 987 millioner dollar ved utgangen av 2016 - men investorene bør huske at det økte 3, 4 milliarder dollar i løpet av mars i mars.

 • Snaps brukervekst pales fortsatt i forhold til Instagram, som rammet 500 millioner DAUer i september i fjor - opp fra bare 150 millioner DAUer i begynnelsen av 2017. Instagrams introduksjon av Snapchat-lignende funksjoner, inkludert efemerke meldinger og bilder, filtre og "historier ", kunne smelte Snapchats vekst i overskuelig fremtid.

 • Ved $ 20, snap handler på ca 30 ganger sine 2017 inntekter. Det er en svært høy verdsettelse for et selskap, selv om analytikere forventer at det vil generere mer enn 50% årlig omsetningsvekst i løpet av de neste to årene.
  Til sammenligning, Facebook - som forventes å legge 36% salgsvekst i år - handler med 15 ganger salg. Imidlertid er Facebook også lønnsomt, og den fremadrettede P / E på 21 ser ikke dyr ut i forhold til den estimerte inntjeningsveksten på 34% i år.

Dommen: Bedre, men ikke god nok

Snap gjorde noen solide forbedringer i fjerde kvartal, men for mange av sine gamle problemer forblir. Det forblir overskygget av Instagram, dets GAAP-tap øker fortsatt, det brenner gjennom mye penger, og bestanden har fortsatt en astronomisk verdivurdering.

Derfor er dette ikke et ideelt lager for å eie som det høye markedet sporer mot en langvarig korrigering. Investorer som er på utkikk etter et solidt sosialt nettverksspill bør holde fast med Facebook i stedet.