Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Shale Drillers Hit the Brakes, Feeling the Hurt of Sinking Oil Prices

Anonim

Amerikanske olje- og gassprodusenter var ubemannet bullish på sine prospekter ved inntreden i 2017. Ved å brenne denne utsikten var den forventede positive effekten at to års underinvestering og en opptrapping i OPECs innsats ville ha på markedet oljeutslipp. Faktisk hadde de forbedrede forholdene bransjen envisioning at oljen ville være i midten av 50-tallet i år, noe som var høyt nok til at de fleste skiferborere kunne rampe opp sine aktiviteter og begynne å vokse igjen.

Dessverre var skiferborrere litt for bullish, og rammet opp altfor fort, og frigjorde en gusher av ny oljeproduksjon i prosessen. Legg til i stigende produksjon fra Nigeria og Libya, som er unntatt fra OPECs kutt, og svakere oljeefterspørselsvekst tidligere i år, og gluten har knapt forbedret siden OPEC annonserte sin innsats for å tømme markedets forsyningsoverheng i november i fjor. På grunn av det har oljen falt inn i $ 40-tallet, noe som tvinger produsenter til å ta en hard titt på sine budsjetter.

En avmatning kommer

Oljefeltstjeneste giganten Halliburton

(NYSE: HAL)

var en av de første som hørte alarmen at boreholdere bremser seg. Halliburtons administrerende direktør Dave Lesar fortalte investorer på selskapets siste kvartals konferansesamtale at "riggtallveksten viser tegn på plateauing, og kundene taper bremsene."

Tegnene på at industrien tar en pause, har blitt tydeligere, ettersom borgerne rapporterer resultatet for andre kvartaler, siden mange også annonserer budsjettbesparelser som følge av lavere priser. Eksempelvis ledende Bakken Shale-produsent Whiting Petroleum

(NYSE: WLL)

uttalt at det ville redusere utgiftsplanen med 150 millioner dollar, og bringe budsjettet ned til 950 millioner dollar for hele året. Som et resultat av at utgiftskutt vil selskapet slippe to rigger og vil bare løpe fire for årets balanse. Selv om det fortsatt er nok til å drive produksjonen opp 14% innen utgangen av året, er det ned fra en innledende utsikt at den ville stige 23% innen utgangen av året. Men beslutningen er fornuftig med tanke på at Whiting bare har generert 321 millioner dollar i kontantstrøm i år, noe som ikke er nok til å balansere budsjettet, siden den i utgangspunktet baserte utgiftsplanen på olje i gjennomsnitt på 55 dollar per fat i år.

I mellomtiden øker Eagle Ford Shale Sanchez Energy

(NYSE: SN)

avduket planer om å redusere budsjettet for 2018 med $ 75 til $ 100 millioner, noe som ville bedre justere utgifter med kontantstrøm slik at det ikke legger til noe mer stress i balansen. Som et resultat vil Sanchez Energy redusere sin nåværende riggflåte fra åtte ned til fem innen utgangen av september. Videre vil selskapet skyve tilbake timingen av godt utfyllinger mot til baksiden av dette året, noe som vil skifte produksjonen til første del av neste år.

Selv de store spillerne skjærer

Budsjettkuttene fra mindre skiferborere som Whiting og Sanchez var ikke en overraskelse gitt at begge selskapene har forhøyet nivå av gjeld, noe som gjør det risikabelt for dem å fortsette å spare penger. Når det er sagt, har det vært overraskende at større, økonomisk sterkere amerikanske oljeselskaper også har annonsert budsjettreduksjoner. Denne uken alene ConocoPhillips

(NYSE: COP)

, Anadarko Petroleum

(NYSE: APC)

, og Hess

(NYSE: HES)

alle avdekket at de shaving millioner av sine 2017 utgifter planer.

I ConocoPhillips-saken reduseres budsjettet med 200 millioner dollar, noe som vil gi det nye utgiftsnivået til 4, 8 milliarder dollar. Når det er sagt, ser selskapet fortsatt produksjonen økende 3% i år etter justering for eiendomssalg takket være økt produktivitet og effektivitetsgevinster. Anadarko sa i mellomtiden at de "nåværende markedsforholdene krever lavere kapitalintensitet", og derfor sparer den $ 300 millioner ut av sitt budsjett, og presser det ned til et utvalg på 4, 2 milliarder dollar til 4, 4 milliarder dollar. Til slutt, som et svar på dagens lavprismiljø, reduserte Hess $ 100 millioner fra sitt budsjett, som det nå har satt til 2, 15 milliarder dollar.

Denne dårlige nyheten kan være bra for oljeprisene

Disse utgiftsreduksjonene er sannsynligvis bare toppen av isfjellet, og det blir stadig mer sannsynlig at flere borere vil kunngjøre reduksjoner i de kommende ukene, noe som til slutt skulle føre til mindre produksjon i landet. På grunn av det, kan oljeprisene sakte krype høyere i de kommende månedene, ettersom bransjen fordømmer hvilken innvirkning disse utgiftsreduksjonene vil få på fremtidig produksjon. De høyere prisene kan gi oljelagerene et løft, så lenge drillere ikke raskt reverserer sine beslutninger og sparer opp utgifter ved første tegn på prisforbedringer.