Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Sears Holdings 'konkurs kan dra Sears Hometown og Outlet Stores Down With It

Anonim

For seks år siden, Sears Holdings

(NASDAQOTH: SHLDQ)

spunnet av sine for det meste franchise småby butikker og sine utsalgssteder som et eget handelsforetak: Sears Hometown og Outlet Stores

(NASDAQ: Shos)

.

Andeler av spinoff debuterte på rundt $ 30 og blomstret kort, men det har vært nesten alle nedoverbakke de siste fem årene. En kombinasjon av prissettingstrykk i Sears Hometowns kjernevaremarked og generell detaljhandelmalaise har ført til en lang rekke tap. For de fleste av 2018 har Sears Hometown og Outlet Stores-aksjen vært trading for rundt $ 2.

Resultatene har endelig begynt å forbedre i 2018, noe som øker håpene til noen Sears Hometown aksjonærer. Sears Holdings 'nylige konkursregistrering representerer imidlertid et nytt slag som Sears Hometown og Outlet Stores kanskje ikke kan gjenopprette fra.

Saken for Sears Hometown og Outlet Stores

Bulls påpeker ofte at Sears Hometown og Outlet Stores aksjer handler med en bratt rabatt til bokført verdi. Selskapets markedsverdi har nylig svingt rundt $ 50 millioner, mens bokført verdi var $ 155 millioner fra begynnelsen av august. I teorien kunne aksjonærene tjene store overskudd hvis selskapet bare skulle ordne sin virksomhet på en ordnet måte og konvertere sin beholdning og andre eiendeler til kontanter.

Når det er sagt, var bokført verdi mer enn 400 millioner dollar så sent som i begynnelsen av 2015. Store tap mellom 2015 og 2017 ødela det meste av verdien. Dette understreker viktigheten av å returnere til lønnsomhet snarere snarere enn senere.

Heldigvis synes Sears Hometown og Outlet Stores å være på rett spor. Den har justert prisstrategien og omforhandlet enkelte leveransekontrakter for å øke bruttomarginen. Selskapet har også jobbet for å dyrke en identitet uavhengig av sin tidligere forelder, blant annet en nasjonal reklamekampanje som fremhever det lokale eierskapet til de fleste butikkene.

Disse anstrengelsene ser ut til å være pådriver seg. I første halvår av finanspolitikken 2018 hoppet Sears Hometown og Outlet Stores 'justerte EBITDA til 14 millioner dollar fra et tap på 6 millioner dollar året før, mens nettofortabetet ble redusert til 19 millioner dollar fra 51 millioner dollar. Likevel kan Sears-konkursen raskt stampe ut dette momentet av to viktige årsaker.

Selskapet er fortsatt svært avhengig av Sears

Den første grunnen er at det fortsatt er mange sammenhenger mellom de to selskapene. På plussiden er Sears Hometown nær slutten av en flerårig prosess med å bygge opp sine egne IT-evner.

På den annen side, mens selskapet har jobbet for å inngå direkteavtaler med leverandører, kjøpte den fortsatt 78% av sine varer fra Sears Holdings i fjor (ned fra 80% i finanspolitikken 2016). Det sannsynligvis reflekterer fremhevet av Kenmore apparater og håndverkverktøy i Sears Hometowns produktblanding. Faktisk utgjorde apparat- og verktøykategorier 77% av omsetningen i første halvår av finanspolitikken 2018.

For øyeblikket opererer Sears Holdings normalt til tross for innlevering av konkurs. Når det er sagt, er likvidasjon et mulig utfall - og kunne komme så snart som i første halvdel av 2019. Dette ville tvinge Sears Hometown til å scramble for å finne nye leverandører. Det vil også miste kjøpekraften til Sears Holdings, som for tiden leverer det med varer til kost. Som et resultat kan Sears Hometown måtte betale mer for varer, og krympe lønnsomheten.

Selv om Sears Holdings forblir i virksomhet, vil den finansielle stilling sannsynligvis forbli tøff. Det har forsøkt å spare penger ved å slashing sitt markedsbudsjett til beinet. Det betyr mindre eksponering for Kenmore og Craftsman-merkene, som har veid på salg på Sears Hometown og Outlet Stores i løpet av det siste året eller så.

Klarer kundene forskjellen?

De immaterielle aspektene ved Sears Holdings-konkursen kan ha like stor innvirkning på Sears Hometown som de mer praktiske problemene. Konkursmeldingen var nasjonalnyheter, på grunn av selskapets historie som en av pionerene i detaljhandel i USA. Sondringen mellom Sears Holdings og Sears Hometown og Outlet Stores er et langt subtilt punkt - en som selv store medier har oversått til tider.

Som et resultat kan kundene ikke innse at Sears Holdings-konkursen ikke direkte påvirker Sears Hometown eller Sears Outlet-butikker. Det kan gjøre dem nervøse for å handle der.

Selvfølgelig, Sears Hometown og Outlet Stores vil trolig fortsette å annonsere sin uavhengighet fra Sears Holdings - og den mest franchise-typen av Hometown-kjeden. Men det kan bli tvunget til å øke markedsplasseringen betydelig for å unngå å miste kunder. Det er en utgift det egentlig ikke har råd til, gitt at selskapet fortsatt ikke har nådd breakeven.

Sekulære trender er heller ikke gunstige

Bortsett fra hovvinden skapt av Sears-konkursen, vil Sears Hometown-kjeden sannsynligvis møte et konkurransedyktig press fra veksten av e-handel. Historisk sett har kjedens konkurransefortrinn vært at mange av butikkene er det eneste spillet i byen.

E-handel har gitt forbrukerne flere alternativer. Selv om apparatsalg ikke har flyttet seg så raskt som andre varemerker, er det rimelig å anta at folk vil bli mer komfortable å kjøpe apparater online over tid. Det betyr at Sears Hometown kan møte overveldende konkurranse fra større forhandlere med langt større innkjøpsskala.

Sears Outlet-segmentet er mer lovende, på grunn av sin dominerende stilling i "som er" apparatklaringsvirksomheten. Imidlertid representerer den mindre enn en tredjedel av selskapets totale inntekter. Mellom de kortsiktige headwinds fra Sears Holdings-konkursen og den usikre fremtiden for Sears Hometown-virksomheten, bør investorene trolig styre seg fra Sears Hometown og Outlet Stores-aksjen - selv om det handler for en brøkdel av bokført verdi.