Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Skruet opp på jobb? Slik løser du det

Anonim

Alle gjør feil. Det er sant på jobb også.

Uansett hvor god du er på jobben din, vil det nesten sikkert være en tid når du gjør noe galt. Det vil nok ikke være hensiktsmessig, men det vil bli en feil likevel, og hvordan du håndterer bestemmer hva som skjer neste.

Eie den

Selv om det er fristende å prøve å feie en feil under teppet, er oddsene som vil fungere små. I tillegg håper bare å ikke bli funnet ut det kan føre til større problemer på veien. Hvis det skjer, er du ikke lenger bare ansvarlig for en feil, men for alle som bygger opp den første.

Gå til din sjef og forklar hva som skjedde. Ikke gjør unnskyldninger og vær klar til å gjøre alt du kan for å fikse feilen.

Slik kan det gå

For mange år siden var jeg avisredaktør, tilbake da fotografier ble fremdeles skutt på film. Vår hovedhistorie for neste dag handlet om en bilulykke i en vannkilde hvor en mann mistet sitt liv. Vi ledet med et stort, dramatisk bilde av dykkere som jobbet i vannet. Det var en sensitiv historie, så sjefen min, utgiveren, og jeg begge signerte på forsiden.

Det vi savnet var at armen til mannen som ble drept var i skuddet. Det var en feil som både var utilsiktet ufølsom og et brudd på politikken.

Sjefen min kalte sin sjef for å rapportere feilen og gjøre det klart at jeg hadde handlet med hans samtykke. Vi begge ringte familien og tilbød en oppriktig unnskyldning.

Det var ubehagelig og pinlig, men å eie feilen var den riktige tingen å gjøre. Hadde vi ikke la bedriftens kunnskap og sjefen min ikke hadde akseptert skylden som ansvarlig, kan jeg ha blitt sparket. Hadde vi ikke unnskyldt seg til familien, kan de ha trodd oss ​​usammenhengende snarere enn øyeblikkelig inkompetente, og de kan ha kalt ut sjefer, noe som får oss til å miste jobbene våre.

Hva skjer etterpå?

Feil kan få konsekvenser. Hvis du koster firmaets penger eller ødelegger sitt rykte, kan du miste jobben eller ansiktstrafikken som ikke lenger er avsluttet.

Det er ikke morsomt, og typen person eller personer du jobber for, vil spille en rolle her. Noen sjefer står av ansatte når de gjør ærlige feil. Andre vil gjerne kutte ledningen med en person dersom den fordeler det større selskapet til og med litt.

Hold hodet høyt

Det er ære i å eie feilene dine selv om du betaler en pris for det. Hadde jeg mistet jobben min over avishendelsen, ville det ha skadet, men jeg ville ha visst at min feil var utilsiktet, og at jeg gjorde alt jeg kunne for å rette opp smerten jeg forårsaket den avdøde manns familie.

Å bli sparket kan skade sjansene dine neste gang du går på jobb, men gode arbeidsgivere vil vurdere omstendighetene. Fortell sannheten i intervjuet ditt. Dekk feilen din, hvordan du håndterte den, og hvorfor du ble avsluttet. Noen, kanskje mange, ansette ledere vil sette pris på ærlighet og faktor i hele historien før du tar en beslutning om deg.

De fleste feil, selvfølgelig, vil ikke resultere i å bli sparket eller til og med bære alvorlige konsekvenser. Du bør imidlertid fortsatt ta dem seriøst og gjøre sitt ytterste for å håndtere dem på riktig måte.