Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Roper Technologies: Sterk vekst og mye penger

Anonim

Industriell industribedrift Roper Technologies, Inc

(NYSE: ROP)

på mandag rapporterte sterk tredje kvartal inntjening som bidro til å illustrere fordelene med sin forretningsmessige forretningsmodell og kontinuerlig overgang til mer programvarebaserte inntektsstrømmer. Mens kvartalet ikke var uten ulemper, viser resultatene at et selskap gjør sterke fremskritt etter en vanskelig 2016.

Roper Technologies resultat for tredje kvartal: Rå tallene

Starter med overskriftstallene:

  • Samlet justerte inntekter på 1, 17 milliarder dollar økte med 24% og 5% på organisk basis.
  • Justert utvannet EPS på $ 2, 36 økte 20% og kom før veiledning på $ 2, 24 - $ 2, 30.
  • Bruttomarginen utvidet til 63% fra 61, 3% i samme kvartal i fjor.
  • Resultat før rente, skatt, avskrivninger og avskrivninger (EBITDA) økte til 34, 8% fra 34, 6% i fjorets tredje kvartal.
  • Den årlige driftsstrømmen på 866 millioner dollar økte med 18, 5% fra i fjor og representerer 25% av årsinntektene.

I et nøtteskall klarte Roper å øke marginen - noe andre industrielle selskaper har slitt med å gjøre i denne rapporteringsperioden - samtidig som det gir en god organisk vekst på 5%. Oppkjøp bidro til å øke omsetningen med 19%, men Roper har lenge vært et svært oppkjøpt selskap. I hovedsak innebærer Roper forretningsmodell å kjøpe aksjeselskaps- og høymargin-selskaper som opererer innen industrinicher. Som du kan se over, gir dette seg til en høy mengde kontantkonvertering.

Veiledning og en flamme

Styrken i resultatene var bak ledelsens beslutning om å gå over hele årsveiledningen:

  • Tredje korrigert utvannet EPS-prognose i størrelsesorden $ 2, 56 - $ 2, 62.
  • Helårsjustert utvannet EPS forventes i størrelsesorden $ 9, 27 - $ 9, 33, sammenlignet med tidligere veiledning på $ 9, 12 - $ 9, 30.

Når det er sagt, var kvartalet ikke uten problem. En titt på segmentprestasjon viser at laggard i kvartalet var segmentet for medisinsk og vitenskapelig bildeserie.

Segmentet

inntekter

Inntektsvekst

Organisk vekst

Driftsresultat

Driftsresultatvekst

RF-teknologi og programvare

$ 492

61%

4%

$ 144

49%

Medisinsk og vitenskapelig bildebehandling

$ 344

2%

1%

$ 116

(3%)

Industriell teknologi

$ 200

12%

12%

$ 62

18%

Energisystemer og kontroller

$ 135

8%

6%

$ 36

14%

På inntjeningsanropet viste CEO Brian Jellison at han hadde forventet en organisk vekst på 4% -5% av det medisinske segmentet, og at mange av virksomheter innenfor segmentet oppnådde "mid-single cifre og over." Men dårlig salg på Verathon (video laryngoskopi og blærevolum måleenheter) reduserte organisk vekst i kvartalet til bare 1%.

Når du er quizzed på inntjeningsanropet om saken, setter administrerende direktør Laurence Neil Hunn ned til "en kombinasjon av utførelsesutfordringer som kan korrigeres når vi snakker, og så litt tid mellom produktsykluser, nye produkter vi er utvikle og tidspunktet for disse utgivelsene. " Han sa da at det kan ta et par kvartaler for å rette seg, og Jellison skisserte senere hvordan Roper var å legge til salgsressurser på Verathon i forventning om "mye sterkere etterspørsel, spesielt i andre halvdel av 2018."

Det er klart at Verathon-situasjonen er verdt å følge nøye i de kommende kvartalene.

Kontantstrøm, utsatt inntekt og arbeidskapital

Det er verdt å merke seg noen få ting om hvordan Ropers forretningstransformasjon påvirker sine beregninger. Når et selskap vokser sin programvareinntekt og sine abonnementsbaserte inntekter, er det sannsynlig at kontantstrømgenereringen vil øke, sammen med de utsatte inntektene (abonnementsinntektene som ikke er gjenkjent ennå).

Forskjellen kan ses i tallene. For eksempel endret Rersers årlige arbeidskapitalbehov fra 2, 7% i fjorårets tredje kvartal til et bidrag på 2, 5%, hjulpet av en økning på 84% i utsatt inntekt til $ 535 millioner.

Videre, med investeringer på i alt bare 1% av inntektsåret til dags dato, gikk den operative kontantstrømmen på 866 millioner dollar til 822 millioner dollar i fri kontantstrømgenerering - rundt 24% av omsetningen fra år til år.

Alt sagt, forbedringene i Roper kan også ses i overskriftstallene (resultat og tap) og underliggende forbedringer i kontantstrømgenerering.

Ser fremover

Investorer vil se forbedringer i det medisinske segmentet i fjerde kvartal og en videreføring av selskapets transformasjon til mer programvarebaserte inntekter. Roper har hatt et godt år i 2017, og ledelsens tillit til 2018 vil forhåpentligvis spille ut som forventet.