Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Roku ønsker å hjelpe små produsenter konkurrere med Amazon og Google

Anonim

Smarte høyttalere har sikkert et øyeblikk. Amazonas

(NASDAQ: AMZN)

Ekko lansert i slutten av 2014, men det har siden blitt fulgt av Google Hjem fra alfabetet

(NASDAQ: GOOG)

(NASDAQ: GOOGL)

datterselskap. eple

(NASDAQ: AAPL)

planlegger å lansere sin HomePod tidlig i 2018, og flere andre elektronikkprodusenter har litt hud i spillet.

Men antall konkurrenter i feltet kan utvides betydelig i det kommende året etter Roku 's

(NASDAQ: ROKU)

kunngjør at det bygger et nytt lisensprogram som gjør det mulig for produsenter å utvikle smarte høyttalere og soundbars ved hjelp av den nye Roku Connect-programvaren. Roku annonserte også planer om å lansere en stemmeassistent som ligner Alexa eller Siri, men optimalisert for hjemmebruk, som vil integreres i både de nye smarte høyttalere og eksisterende set-top-bokser og smarte TVer.

Roku beslutning om å lisensiere programvaren i stedet for å bygge de smarte høyttalerne selv er et smart trekk, og en har allerede hatt suksess med i TV-rommet. Det har potensial til å hjelpe det raskt å kapitalisere på en økende trend i forbrukerelektronikk, låse flere kunder inn i Roku økosystemet, og samle enda flere annonseringsdata.

Roku er en lisensieringsmaskin

Roku begynte lisensiering av programvaren til tv-produsenter tilbake i 2014. TCL var en av de første som startet lisensiering Roku OS for sine smarte TVer, og den har siden klatret fra produsent nr. 19 i USA til nr. 4 i dag. Roku sier at en av fem smarte TVer som selges i USA og Canada, driver Roku OS.

Lisensiering av operativsystemet til andre produsenter har gitt Roku mulighet til å raskt øke sin brukerbase. Ved utgangen av tredje kvartal hadde den 16, 7 millioner aktive kontoer, opp 48% året over.

Viktigere, lisensiering tillater Roku å fokusere på det som er best på: å tjene penger fra sine brukere. Flertallet av Roku's fortjeneste stammer fra plattformen, ikke maskinvaresalget. Og det meste av denne plattformen kommer fra reklame. Roku kan produsere mye høyere profittmarginer ved å lisensiere plattformen i stedet for å selge enheter selv.

Faktisk blir Roku stadig effektivere for å tjene penger på hver bruker. Gjennomsnittlig inntekt per bruker økte til 12, 68 dollar de siste fire kvartaler, opp 37% fra året før. Det kan være mye mer plass til å vokse etter hvert som flere mennesker kutter ledningen og bruker mer tid på å streame videoer gjennom enheter som Roku.

Utvide økosystemet

Amazon har ekko og brann-TV. Google har Android, Hjem og Chromecast. Apple har iPhone, Apple TV, og snart HomePod.

Dette er tre selskaper som Roku spesielt kaller ut i sine Securities and Exchange Commission-arkiver som konkurranse. Men i motsetning til dem har Roku ikke noe økosystem. Det er ikke behov for flere Roku-enheter, og hvis du allerede har en ikke-Roku-enhet, er du mer sannsynlig å velge en konkurrents mulighet for video-streaming.

Utvidelse til smarte høyttalere er like mye om å finne en måte å tiltrekke seg nye kunder på når det gjelder låsing i eksisterende kunder. Det er mye vanskeligere å bytte til en konkurrentens enhet hvis du må bytte over to smarte høyttalere og en set-top-boks. Bare spør Apple om å låse forbrukerne inn i et økosystem - det selskapet skrev boken om det.

Å bygge opp et økosystem av enheter gir Roku et annet stykke å legge til sin vollgrav, som gir større brukeroppbevaring og engasjement.

Engasjerende brukere og samler enda flere data

Utvidelse til smarte høyttalere gir Roku enda en måte å samle data på sine brukere og holde dem engasjert med sine enheter. Det ser allerede vekst i brukerengasjement på sine videoenheter. Gjennomsnittbrukeren stramte 6, 6% mer i tredje kvartal 2017 enn året før.

Men den veksten kan tilskrives de sekulære trender av utvidede streaming alternativer og økningen av snoreskåret. Det er ikke nødvendigvis noe Roku selv gjør.

Utvidelsen til smarte høyttalere gir Roku muligheten til å engasjere brukere når de bare vil høre på musikk eller podcaster eller samhandle med noen lydenhet-app på Roku's appbutikk. Alle de presenterer en sjanse til å selge flere annonser samtidig som de samler ytterligere data for å gjøre disse annonsene mer effektive.

Roku tar en smart tilnærming til smarte høyttalere, og den skal bidra til å utvide sin ledelse mer i videostreaming mens han etablerer seg i et voksende område av forbrukerelektronikk.