Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

RigNet Inc. Heads Tilbake i omvendt

Anonim

Etter å ha spist litt av et hoppekvart kvartal for å avslutte i fjor, RigNet 's

(NASDAQ: RNET)

finansielle resultater tok et skritt tilbake i første kvartal. Ikke bare gikk inntektene ned, men inntektene ble også forblevet i rødt.

RigNet resultater: Rå tallene

Metric

1. kvartal 2017

Q1 2016

Årsendring

inntekter

$ 48, 1 millioner

$ 62, 8 millioner

(22, 9%)

Netto inntekt (tap)

($ 2 millioner)

($ 1, 3 millioner)

N / A

EPS

($ 0, 11)

($ 0, 08)

N / A

Hva skjedde med RigNet i kvartalet?

RigNet kunne bare ikke fortsette sin fart.

  • Inntektene var ikke bare nede fra kvartalet, men også redusert med 8, 9% fra fjerde kvartal.
  • I segmentet Managed Services ble inntektene 44, 1 millioner dollar, 6, 6% mindre enn forrige kvartal og 19% lavere enn kvartalet for kvartalet. Driving nedgangen var den fortsatte effekten av lavere offshore boreaktiviteter. I mellomtiden var inntektene fra systemintegrasjon og automatisering 4 millioner dollar, en nedgang på 28, 6% fra fjoråret og 49, 8% fra året før, også på grunn av svakere offshore-boring.
  • At inntektsfallet holdt inntjening i det røde. Når det er sagt, mens RigNets nettotap økte i forhold til forrige periode, krympet det fra fjerde kvartal, da selskapet rapporterte et netto tap på $ 3, 8 millioner eller $ 0, 21 per aksje takket være lavere generelle og administrative kostnader.
  • Selskapet fortsetter å generere fri kontantstrøm til tross for det harde driftsmiljøet, og produserer 4, 1 millioner dollar av uleverte frie kontantstrømmer i kvartalet. Men det var nede fra omtrent $ 5, 7 millioner det genererte forrige kvartal og i perioden for år siden.

Hvilken ledelse måtte si

Konsernsjef Steven Pickett kommenterte resultatene:

Jeg er fornøyd med vårt lags innsats i kvartalet, noe som blant annet resulterte i $ 4, 1 millioner av ubehandlet fri kontantstrøm og ytterligere forbedringer i balansen. Til tross for treghet i offshore-boremarkedet oppfordres vi til tegn på utvinning i oppstrømsektoren som helhet, hvor vi i første kvartal registrerte økning i antall nettsteder vi betjener. Vi fortsetter å effektivisere virksomheten, noe som resulterer i lavere kostnader og bedre servicekonsistens for våre kunder over hele verden.

En ting Pickett påpekte er at mens offshore-sektoren fortsatt er utfordrende, opplever landbruksmarkedet en bemerkelsesverdig gjenoppretting. Det bidro til en betydelig forbedring i antall andre nettsteder selskapet betjener, som økte fra 240 i fjerde kvartal til 304 i første kvartal. Ledende denne landbredden er pickup i borevirksomhet fra amerikanske skiferborere. Devon Energy

(NYSE: DVN)

, for eksempel påpekt i sin kvartalsrapport at kvartalet kjørte 14 rigger, som er opp fra mindre enn fem på et tidspunkt i fjor. I mellomtiden forventer Devon å operere så mange som 20 borerigger i år, da det rammer opp produksjonen. Etter hvert som flere boremaskiner øker riggtellingen, bør det åpne opp flere muligheter for RigNet.

Ser frem til

Men mens RigNet vil dra nytte av denne forbedringen innen landbasert boring, er brød-og-smørbransjen offshore, noe som ennå ikke viser noen tegn til forbedring. De fleste selskaper som opererer i det området, forventer ikke at trenden går tilbake i nær fremtid. For eksempel ledergruppen av oljefelt tjeneste gigant Baker Hughes

(NYSE: BHI)

sa på sitt første kvartal konferansesamtale at det forventer ytterligere offshoreaktivitetsreduksjoner i andre kvartal. Imidlertid tror Baker Hughes det verste i offshore markedet vil være over på et tidspunkt i år. Det gir absolutt håp om at RigNets resultater endelig kunne vise noen virkelige tegn på forbedring senere i år.