Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Rapport: Intel Corp. å vinne 70% av Apple Inc. iPhone Modem Shipments Denne syklusen

Anonim

Senere i år, Apple

(NASDAQ: AAPL)

forventes å lansere nye iPhones. De forventes å inkludere, blant mange andre funksjoner, et oppgradert cellesubsystem som kan oppnå topphastigheter på 1 megabyte per sekund (1 gigabit) - en 66% økning fra 600 megabits per sekund som den nåværende iPhone 8-serien og iPhone X-smarttelefoner er i stand til å håndtere.

Ifølge analytiker Ming-Chi Kuo med KGI Securities ble Apple satt til å bruke gigabit LTE-modemer fra chip giant Intel

(NASDAQ: INTC)

på tvers av produktserien, kutter ut Apple-modemleverandøren Qualcomm

(NASDAQ: QCOM)

fullstendig.

Men ifølge en ny rapport fra Fast Company, som sier "en kilde med kunnskap om Apples planer", vil Intel ikke vinne hele Apples iPhone-modembestillinger i år - det vil vinne bare 70%.

Den gode nyheten for Qualcomm er at dens andel av iPhone-modempunktene ikke vil gå til null, og den gode nyheten for Intel er at mens det ikke vil ha hele iPhone-modembestillingene i år, er det satt til å ha flertallet (opp fra det som trolig var en minoritetsstilling). Det vil bidra til å drive solid år-til-år vekst i Intels modemvirksomhet.

Når det er sagt, ser de langsiktige utsiktene til Qualcomm på Apple ikke bra ut, mens prospektene ser stadig sterkere ut for Intel. Her er hvorfor.

Hvorfor Intel ikke vunnet mer

Fast Company hevder at Intel hadde håpet å gi en enda høyere prosentandel av modemene i høstens nye iPhones, men siden i år er det første året at Intel bygger de modemene som selger til Apple i sine egne fabrikker (tidligere modemer ble produsert andre steder), er Apple angivelig med å vente og se tilnærming.

Fast Company ser imidlertid ut til å sikre sine innsatser ved å hevde at hvis Intel blir kort, kunne Qualcomm levere mer enn 30% av modemene i de kommende iPhones, men hvis Intel "kan produsere nok chips på tid og på budsjett, kan det få mer enn de planlagte 70%. "

Det som er interessant er at Apples tilsynelatende tøft med å bruke Intel for flere av de kommende iPhones ikke synes å skyldes modemkvalitet (et område hvor Intel har slått Qualcomm tidligere), men i stedet på grunn av produksjonsrenter.

Fast Company s kilde hevder at renten på Intels modem chips - det vil si prosentandelen av chips som faktisk er brukbare - er svært lav på rundt 50%. Dette er ganske urolig med tanke på at den underliggende produksjonsteknologien som disse modemene skal bygges på, har vært i volumproduksjon i rundt fire år og er ganske moden.

Intels rapporterte produksjonsproblemer kan skyldes en feil i utformingen av brikken i stedet for et problem i den underliggende produksjonsteknologien, spesielt siden dette er første gang Intels modemteam har brukt en Intel-produksjonsteknologi, som vanligvis er vanskeligere å designe chips for enn tredjeparts teknologier.

På den lyse siden hevder Fast Company at Intels ingeniører er "sikre på at de kan tråkke feilene og presse opp yieldene før produksjonsramper i høyt utstyr i juni og juli."

IPhonen 2019 kan være alle Intels

Fast Company hevder at hvis "alt går bra" med årets iPhones, kan Apple stole på Intel for 100% av modemene som den kjøper for iPhones som den lanserer i andre halvdel av 2019. I så fall ville Qualcomm se en annen reduksjon i iPhone-relaterte inntekter mens Intels modemvirksomhet ville få enda - et annet løft.

En ting som gir meg en pause, er at etterfølgeren til årets XMM 7560-modem, XMM 7660, angivelig skal produseres ved hjelp av Intels 10-nanometerteknologi, etterfølgeren til den 14-nanometerteknologien som brukes å bygge XMM 7560.

Hvis Intel sliter med å bygge XMM 7560 til gode avkastningsrater ved hjelp av en ekstremt moden teknologi, virker det litt vanskelig å tro at XMM 7660 vil gå bedre, da det blir produsert på en teknologi som tilsynelatende viser seg å være ganske problematisk .

Vi må bare se hvordan alt rister ut.