Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Klar for lansering: Selecta Biosciences Inc. hopper så mye som 16%

Anonim

Hva skjedde

Aksjer av Selecta Biosciences

(NASDAQ: SELB)

, et klinisk stadium bioteknologifirma fokusert på å utvikle proprietære genterapier for å forbedre pasientens toleranse for behandlinger, rakket høyere med så mye som 16% i mandagens handelssesjon etter at selskapet kunngjorde en eksperimentell sammensatt lisensavtale med National Cancer Institute (NCI).

Og så

Ifølge dagens pressemeddelelse, Selecta Biosciences er in-lisensiering LMB-100, en neste generasjons immunotoxin fra Center for Cancer Research (CCR), som er en del av NCI.

LMB-100 inneholder et bestemt bakterieltoksin som binder seg til en mesothelin, et protein uttrykt i en rekke kreftformer. Selecta mener at LMB-100 kan kombineres med sin proprietære syntetiske vaccinpartikkels (SVP) teknologi for effektivt å behandle utvalgte kreftformer og tillate pasienter å tolerere behandling over lengre tid.

CCR jobber for tiden med å fullføre to doseringsstudier av LMB-100 hos pasienter med mesothelioma og kreft i bukspyttkjertelen. Selecta konstaterer at en preklinisk forskningsundersøkelse som ble utført i fjor under samarbeidsforsknings- og utviklingsavtalen med NCI viste at administrasjonen av SVP-Rapamycin med LMB-100 hadde potensial til å utvide LMB-100 bruk og redusere tumoraktivitet.

I motsetning til utlicensiering av LMB-100 vil NCI motta en kontantbetaling på $ 50 000, og kan tjene royalties, samt milepælsbetalinger på opp til $ 9, 25 millioner.

Hva nå

Å legge til en ny sammensetning som er demonstrert løfte i prekliniske forsøk for hovedsakelig peanøtter, er et smart trekk for Selecta, men investorene ville være klokt, for ikke å bli altfor båret med sin reaksjon på nyhetene.

Et raskt blikk på Selectas pipeline avslører at et flertall av sitt arbeid er for tiden i utviklingsstadiet, som er svært utsatt for feil. Den har bare ett klinisk trinnprogram for øyeblikket: kombinasjonen av SVP-Rapamycin administrert med pegsiticase i midtveisstudier for ildfast gikt. Selv om Selecta ser et antall av disse oppdagelsesprogrammene fram i prekliniske eller til og med kliniske studier, snakker vi nok om en stoffutvikler som er mange mange år unna å generere gjentatte inntekter.

For tiden vil ditt beste trekk legge Selecta til radaren din og overvåke det trygt fra sidelinjen.