Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Les dette før du får en livrente

Anonim

Folk som kjøper livrenter, viser seg at de lever lenger enn folk som ikke gjør det, og ikke fordi de som kjøper livrenter, er sunnere å begynne med. Beviset tyder på at en livrente stødig utbetaling gir litt ekstra incitament til å holde chugging sammen. - Steven Levitt, SuperFreakonomics

Det er vanskelig å få toppen av Steven Levitts grunn til å kjøpe en livrente - fordi det kan hjelpe deg med å leve lenger. Men å velge å kjøpe en livrente (eller to) er ikke en slam-dunk beslutning. Her er en nærmere titt på hva du trenger å vite om livrenter og hvordan de kan øke fremtidig økonomisk trygghet ved å gi kritisk pensjonsinntekt - og hvordan de kan skade deg.

Annuiteter 101

Å kjøpe en livrente er mye som å skaffe deg en pensjon. I hjertet er en livrente en kontrakt mellom en kjøper og et forsikringsselskap. Du betaler selskapet et fast beløp (eller avdrag) og i retur mottar du betalinger, nå eller senere. Betalingene er ofte månedlige, men kan være kvartalsvis, årlig, eller til og med en engangsbeløp. Betalingene kan vare i et fast antall år eller for resten av livet ditt. Betal litt ekstra (eller aksepter mindre sjekker), og du kan få utbetalinger til slutt til din ektefelles liv, og / eller justeres for å holde tritt med inflasjonen gjennom årene.

Det er mange forskjellige typer livrenter: umiddelbar vs utsatt (betaler deg umiddelbart mot begynnelse på et tidspunkt når du er eldre), fast vs. variabel (visse utbetalinger vs utbetalinger knyttet til markedets ytelse eller del av markedet), levetid vs fast periode (betaler til døden eller betaler for et visst tidsrom), og så videre. Noen livrenter, som indekserte livrenter og mange variable livrenter, er problematiske og uegnet for mange mennesker, på grunn av bratte avgifter og / eller restriktive vilkår. Men om de er umiddelbare eller utsatt, er faste livrenter smarte alternativer for mange pensjonister og de som nærmer seg pensjonering.

Hvorfor unngå indekserte og variable livrenter?

Så hva er så ille om indekserte livrenter og mange variable livrenter? Vel, husk at livrenter ikke er enkle ordninger; de har mange detaljer og vilkår å vurdere og beslutninger å gjøre. Mange mennesker vurderer variabel livrente gjør det fordi noen selgere har oppfordret dem til - kanskje uten å oppgi kommisjonen eller belønne han eller hun vil få for å selge en.

Variable livrenter har generelt en akkumuleringsfase, hvor pengene du betalte vokser, og en utbetalingsfase, hvor selskapet kutter deg. Pengene du betaler inn er ofte investert i fond, med forventning om at den vil vokse over tid. Variable livrenter har noen tiltalende funksjoner, for eksempel:

  • Tax-utsettelse. Dine penger i en vokser uten å bli beskattet. Det er beskattet senere når du trekker ut penger.
  • Inntekt for resten av livet ditt! Det høres ut som det er vanskelig å slå, da det kan hjelpe deg med å unngå å gå tom for penger i pensjon.
  • En "dødsfordel". Noen variable livrenter gir deg mulighet til å velge en mottaker for å motta en viss sum, dersom du dør før du mottar alle garanterte utbetalinger, eller hvis kontosaldoen er over et visst nivå.

En annen åpenbar oppside av variable livrenter er at de gir deg mer kontroll enn faste livrenter. Du får velge hvordan pengene i kontoen din er investert - konservativt, aggressivt eller et sted i mellom - så hvis valgene dine blir bra, kan du ende opp med større sjekker kommer betalingstid. Selvfølgelig er det ingen garantier, og du er også utsatt for risikoen for investeringer underpresterende, og gir deg mindre enn du hadde håpet eller planlagt for.

Variable livrenter er ofte veldig dyre, med bratte avgifter og kostnader. En variabel livrente vil sannsynligvis belaste deg for gebyrer for dødelighet og kostnadsrisiko, sammen med generelle administrasjonsgebyrer. I tillegg til at verdipapirene du investerer i livrentepengene dine i, for eksempel verdipapirfond, vil belaste sine egne avgifter. Disse avgiftene legges opp, noe som gjør mange alternativer til variable livrenter ser bedre ut i sammenligning. Gjennomsnittlig årlig variabel livrenteavgift (dens "kostnadsforhold") var rundt 2, 3% fra i fjor, men de kan øke 3%. Det vil redusere investeringens ytelse betydelig. En investering på $ 100.000 vil vokse til $ 215.893 med en årlig rate på 8% over et tiår, men vil bare nå $ 174.080 som vokser på 5, 7% - helt $ 42, 813 mindre!

I mellomtiden er en indeksert livrente (som iblant kalles en fast indeksert livrente eller en egenkapitalindeksrente eller en variant av en av disse) knyttet til resultatene av en indeks, for eksempel S & P 500-indeksen, som er et felles mål på Det samlede amerikanske aksjemarkedet, som representerer om lag 80% av det. Du kan enkelt investere i S & P 500 via et billig indeksfond som Vanguard Index 500 (VFINX) eller via en børsnotert fond, for eksempel SPDR S & P 500 ETF (SPY) indeksen. Men hvis S & P 500 faller eller faller, så vil investeringen din - men over lange perioder har den alltid gjenopprettet og gått til nye høyder. Den volatiliteten skremmer noen mennesker, så de er glade for å høre om indekserte livrenter, som ofte lover dem ingen sjanse for å miste penger eller garantert minimumsavkastning.

Men hvis du leser utskrift på indekserte livrenter, som du alltid bør gjøre før du investerer i noe, vil du se at mens ulempen er faktisk begrenset, er det også din oppside. Dine gevinster er begrenset på en rekke måter. For det første er det "deltakelsesraten", som måler hvilken del av den underliggende indeksens avkastning du kan motta i investeringenes avkastning. Tenk deg at S & P 500 var referansen, for eksempel, og det ble 10% på et år. Hvis deltakelsesraten din var 100%, vil deltakelseskomponenten i avkastningen på investeringen være 10%. Hvis det var 80%, ville du bli kreditert med 8%.

Det kan virke ganske bra, med tanke på at du er lovet lite eller ingen tap i investeringen. Men vent! Det er mer. Det er en hette. Hetten er en streng grense for hvor mye du kan tjene. Hvis hetten er si, 7%, så selv om et år når S & P 500 stiger 20% eller 30%, tjener du ikke mer enn 7%. Det blir også verre. Det er årlige avgifter, ofte trukket fra avkastningen, og de kan gjøre ganske stor forskjell.

Folket på Fidelity knuste noen tall for å vise hvordan ytelsesbegrensende indekserte livrenter kan være. De peker på at i 2013 økte S & P 500 med 30% (32%, inkludert utbytte), mens en representativ indeksert livrente levert bare 10%. De så også tilbake i tiåret som sluttede i 2013, og fant at den samlede S & P 500 gjennomsnittlig en årlig gevinst på om lag 7, 4%, mens livrente var i gjennomsnitt 3, 2%. (I mange år returnerte livrenten 0%.) Det er en enorm meningsfylt forskjell. En investering på $ 10 000 som vokser i et tiår på 7, 4% vil bli $ 20 400, mens det vokser på 3, 2%, blir det bare $ 13 700.

Fokus på faste livrenter

Av årsakene ovenfor vil faste livrenter, enten umiddelbare eller utsatte, sannsynligvis tjene deg best. Deres avgifter vil ofte være lavere (og færre), og deres verdi mindre usikkert.

Hvor mye kan du forvente av en fast livrente? Vel, rådende renter vil påvirke hvor mye forsikringsselskapene vil være villige til å betale deg, og dagens priser er svært lave. Likevel, selv i dagens miljø, kan du kjøpe betydelig inntekt. Her er typen inntekter som ulike mennesker kan være i stand til å sikre i form av en umiddelbar fast livrente i dagens økonomiske miljø:

Person folk

Koste

Månedlig inntekt

Årlig inntekt tilsvarende

65 år gammel mann

$ 100, 000

$ 544

$ 6528

70 år gammel mann

$ 100, 000

$ 622

$ 7464

70 år gammel kvinne

$ 100, 000

$ 585

$ 7020

65 år gammelt par

$ 200, 000

$ 937

$ 11, 244

70 år gamle par

$ 200, 000

$ 1029

$ 12 348

75 år gamle par

$ 200, 000

$ 1167

$ 14 004

Merk at kvinner generelt vil bli tilbudt lavere utbetalinger fordi de pleier å leve lengre enn menn.

Livrenter kan tjene deg godt hvis du er bekymret for å tømme ditt eget egg og løpe ut av penger sent i livet. Husk at faste livrenter kan starte umiddelbart eller bli utsatt. Hvis du tror du har tilstrekkelig inntekt i ca 20 år, kan du kjøpe en utsatt livrente i dag som vil begynne å betale deg om 15 år. På den måten vil du være trygg på inntekt senere i livet også. Enda bedre får du større utbetalinger hvis de er utsatt, fordi forsikringsselskapet får pengene dine tidlig og kan investere det selv før det må betale deg. Som et eksempel kunne en 65 år gammel mann med $ 100.000 nylig kjøpe en livrente som vil begynne å betale ham nesten $ 2000 per måned for resten av livet sitt fra 80 år gammel.

Livrenteinntekt er garantert, så lenge forsikringsselskapet bak det er løsemiddel. Du bør alltid favorisere topprankede forsikringsselskaper, og kanskje dele opp annuitetskjøp mellom flere av dem. Se etter høye karakterer fra kredittvurderingsbyråer. Her er toppkarakterene fra de store byråene:

Byrå

Topprangering

Nest best

Tredje Best

AM Best

A ++

A +

EN

Fitch

AAA

AA +

AA

Standard & Poor's

AAA

AA +

AA

Moodys

aaa

Aa1

Aa2

Andre karakterer kan også være ganske gode, og krever ikke nødvendigvis diskvalifikasjon, men du bør favorisere forsikringsselskaper med svært høye karakterer for maksimal sikkerhet. Du kan også dele beløpet du vil bruke på en annuitet i flere biter, ved å bruke dem til å kjøpe mindre livrenter fra flere høyt vurderte forsikringsselskaper. Vet at et stort forsikringsselskap kan ha flere datterselskaper, hver med sin egen vurdering. Så vær sikker på å finne og vurdere karakteren for enheten som skal utstede livrenten din.

Alternativ inntekt

Til slutt husk at en annuitet ikke er ditt eneste alternativ. Du kan generere livrente-lignende inntekter fra en portefølje av obligasjoner som betaler renter og / eller aksjer som betaler utbytte. Det er mange sunne aksjer med utbytte på 3%, 4%, 5% og mer, og til og med en enkel, bredmarkedsindeksfondsporter har utbytteutbytte som nylig ga 1, 9%. Her er noen kjente navn og deres siste utbytte:

Selskap

Utbytteutbytte

Dominion Energy

3, 9%

General Electric

3, 8%

Cisco Systems

3, 6%

Sanofi

3, 4%

Procter & Gamble

3%

Hvis du har en $ 300.000 aksjeportefølje med et gjennomsnittlig utbytte på 4%, vil det sparke $ 12.000 til deg hvert år. Bedre enn, sunn og voksende selskaper har en tendens til å øke sine utbetalinger over tid, så inntektene dine vil gi litt inflasjonssikring. (Selvfølgelig er utbytte aldri garantert - det er derfor du vil favorisere solide og voksende selskaper.)

Den gjennomsnittlige trygdytelsen, per juni 2017, var $ 1 369 per måned, eller om lag 16 000 dollar per år. Det kommer ikke til å være nok inntekt for mange mennesker, og det vil trolig være utilstrekkelig for deg også - så ta hensyn til faste livrenter, som gir inntekt i pensjon.