Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Raytheon kunne bestille store kontrakter for Persisk Gulf Forsvar

Anonim

Som vanlige lesere av denne kolonnen vil være klar over, tror jeg at Midtøsten er et av de mest lukrative og viktige eksportmarkedene for forsvarsleverandører i dag. Flush med olje kontanter og kontinuerlig involvert i konflikt, Midtøsten-landene rundt Persisk Gulf spesielt føler et voksende behov for å holde sine militærer i toppform og utstyrt med den nyeste militærteknologien i det 21. århundre, bare hvis de slemme gutta kommer til å banke .

I mange år har dette vært et marked som Raytheon

(NYSE: RTN)

har utmerket seg til å levere, og basert på den siste utviklingen, ser det ut til at Raytheon vil fortsette å dominere markedet for Midtøsten-våpen i årene som kommer.

DSCA - din guide til fremtidige inntektsstrømmer

Saken i poeng: Bare i forrige uke har det amerikanske forsvarssikkerhetssamarbeidet (DSCA) - Pentagon-armen belastet eksporten av amerikanske våpen - varslet Kongressen om to potensielle store våpensalg fra Raytheon til persiske gulfklienttilstander: Qatar og De forente arabiske emirater.

I alle tilfeller skal disse kontraktene (totalt $ 467 millioner i kombinert verdi) til slutt konvertere til inntekter på Raytheons resultatregnskap. Hittil har DSCA kun varslet Kongressen om forespørsler om å kjøpe militært utstyr og tjenester, og Kongressen trenger fortsatt å godkjenne anmodningene. Kongressen har aldri i sin historie slått ned et våpensalg etter å ha mottatt varsel fra DSCA.

Hvem kjøper hva?

I den første og minste av de to våpenhandlerne ber Qatari Emiri Air Force (QEAF) Raytheons hjelp til å oppgradere Air Operations Center (AOC), navet til Qatari "integrert luftforsvar". I tillegg til "infrastrukturbygging, integrering, installasjon og vedlikeholdstjenester" søker Qatar å skaffe seg et multifunksjonelt informasjonssystem (MIDS), Low Volume Terminal (LVT), Global Positioning System (GPS), Selective Availability Anti Spoofing Module (SAASM) sjetonger, og en rekke andre tekniske redskaper utviklet for å herde teknologien mot cyber- og elektronisk krigføring.

Total kostnad for alt dette utstyret (og totale inntekter for hovedentreprenøren på kontrakten): 197 millioner dollar.

Det andre og større avtalen går faktisk til en Qatari-rival, UAE, som ber Kongressen om å autorisere sitt kjøp av 300 AIM-9X-2 Sidewinder fly-til-luft-missiler, sammen med tilhørende utstyr som treningsraketter ("CATMs" ), veiledningsenheter, reservedeler og så videre. UAE har formentlig tenkt å bruke disse missilene til å bære sin flåte av Lockheed Martin F-16 fighter jetfly, hvorav nasjonen har 55 i drift allerede, og 30 mer på bestilling.

Samlet inntekter for Raytheon: 270, 4 millioner dollar.

Spiller begge sider?

Nå, ved dette punktet har du kanskje lagt merke til at de to Mideast-kundene Raytheon vil selge militær maskinvare til under disse to varslene ... er for tiden ikke det beste av venner. I 2017 kuttet UAE diplomatiske bånd med Qatar, og anklaget sistnevnte for å være en statssponsor for terrorisme. Spenninger økt sen i fjor, og inn i tidlig i år, i separate hendelser hvor Qatar anklaget UAE-jagerfly for å krenke sitt luftrom - fulgte kort tid etter av et UAE-krav at Qatari-krigere hadde fanget UAE-sivile flyruter som passerte Qatari-luftrommet.

Den slags gjør det høres ut som Raytheon spiller begge sider i en potensiell konflikt, som, mens det er bra for bedriften, kan være dårlig for PR. Når det blir sagt, er det faktum at DSCA fungerer som mellommann i begge disse salatene at den amerikanske regjeringen kan tilby muligheten til å skaffe avansert amerikansk våpen som et middel til å hindre faktisk konflikt mellom Qatar og UAE - begge som antagelig vet Det skulle begynne å skyte krig, armene til begge sider kunne bli kuttet av. Så nysgjerrig som det kan virke, ved å selge våpen til potensielle kampanter, kan Raytheon faktisk bidra til fred og stabilitet i Midtøsten.

Med en driftsresultatmargin på 13, 1% - en av de tre beste fortjenestemarginene som Raytheon har hatt de siste 10 årene, ifølge data fra S & P Global Market Intelligence - det er en ganske god bedrift å være i.