Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Rapid Growth fortsetter hos Ross Stores, Inc.

Anonim

Tidligere i uken, off-price gigantiske TJX Companies

(NYSE: TJX)

rapporterte sterkt salg og resultatvekst for første kvartal. Ikke overraskende, den mindre off-price rival Ross Stores

(NASDAQ: ROST)

oppstod også sterkt salg og inntjening da det rapporterte resultatene i 1. kvartal på torsdag ettermiddag.

Ross Stores aksjer falt 5% i ettertidshandelen til tross for solid resultatrapport, da investorer var skuffet over selskapets veiledning. Imidlertid, som TJX, tilbyr Ross Stores rutinemessig svært konservative prognoser. Som følge av dette bidrar veiledningsrelaterte aksjeutdrag som denne vanligvis til gode kjøpsmuligheter.

En annen imponerende off-price inntjeningsrapport

TJX annonserte på tirsdag at salget økte med 11, 6% i fjor på en 3% sammenlignbar butikkøkning. Dette overgikk godt selskapets prognose om at salget ville øke 1% til 2%. Videre økte inntjeningen per aksje 38% til 1, 13 dollar, opp fra $ 0, 82 et år tidligere og godt før forventningene. Det inkluderte en betydelig nytte av skattereformen, samt sterk organisk EPS-vekst.

Ross Stores oppnådde også en økning på 3% i Q1. Dens solide salgsresultat var spesielt imponerende fordi det stod overfor en tøffere sammenligning mellom år og år enn TJX. Ross Stores oppnådde en 3% komposjonsøkning i fjorets første kvartal, sammenlignet med beskjeden 1% komposjonsvekst på TJX i samme periode.

Ross Stores totale salg økte med 8, 5% i fjor, forsterket av nye butikkåpninger. Som mange andre klærfokuserte forhandlere sa Ross Stores at resultatene ville vært enda bedre, men for ugunstige værtrender i begynnelsen av vårsalgssesongen.

I mellomtiden sprang EPS med 35%, fra $ 0, 82 til $ 1, 11. Ross Stores 'ledelse hadde projisert i begynnelsen av mars at EPS ville komme mellom $ 1, 03 og $ 1, 07 for kvartalet, mens analytikere hadde (i gjennomsnitt) forventet $ 1, 07.

En downbeat Q2-prognose for Ross Stores

Mens Ross Stores leverte sterke resultater siste kvartal til tross for den betydelige negative effekten av dårlig vær, varslet ledelsen at andre kvartal kunne være tøffere. Som vanlig projiserer Ross Stores en økning på 1% til 2% for det kommende kvartalet. Imidlertid forventer den at veksten i EPS øker betydelig, delvis på grunn av en $ 0, 02 headwind fra tidspunktet for utgifter som ble skiftet fra første kvartal til andre kvartal.

Som et resultat kaller Ross Stores 'prognose for andre kvartal EPS på $ 0, 95 til $ 0, 99. Det vil utgjøre en økning på 16% til 21% i forhold til selskapets Q2 2017 EPS på 0, 82 dollar. Analytikere forventer $ 1, 03, i gjennomsnitt. På den lyse siden økte Ross Stores sitt helårs EPS-styringsområde fra $ 3, 86 - $ 4, 03 til $ 3, 92 - $ 4, 05.

Historien sier ignorere den svake veiledningen

Skuffende veiledning er ikke noe nytt for Ross Stores investorer. Imidlertid har ledelsen en langvarig vane med underpromising og overdelivering på salg og inntjening.

Faktisk har Ross Stores for hver av de tre siste regnskapsårene oppnådd en salgsøkning på 4%, til tross for hvert år, med en prognose på 1% til 2% i forhold til salgsvekst. I tillegg har EPS rutinemessig overskredet den høye delen av selskapets veiledningsområde med 4% til 6%. Det er derfor ikke overraskende at Ross Stores lager har mer enn doblet siden midten av 2014.

Selv utelukkende $ 0, 02-fordelen av utgifter som skifter inn i andre kvartal, slo Ross Stores sitt salg og EPS-veiledning i kvartalet. Hvis værtrendene er gunstigere i løpet av resten av året, bør selskapet kunne legge inn enda større salg og inntjening slår fremover.

Dermed bør investorer ikke bli forhengige av Ross Stores 'veiledning, selv om det ser ut til å innebære en sterk nedgang i resultatveksten. Virkeligheten vil trolig være langt bedre enn prognosen. Det gjør enhver tilbaketrekking i aksjen en potensiell kjøpsmulighet for langsiktige investorer.