Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Spørsmålet om Ionis Pharmaceuticals 'Spinoff-kunngjøring

Anonim

Ionis Pharmaceuticals

(NASDAQ: ioner)

spinner av noen av sine lipid-lidelser. Det nye selskapet, Akcea, vil øke 100 millioner dollar fra sin børsintroduksjon, og samarbeidspartneren Novartis

(NYSE: NVS)

vil anskaffe ytterligere $ 50 millioner i aksjer samtidig. Mens tilstrømningen av finansiering vil bidra til drivstoffutvikling av disse stoffene, reduserer det Ionis Pharmaceuticals evne til å tjene på dem. Gjør denne avgjørelsen mening?

I dette videoklippet fra Motley Fools Industry Focus: Helsepersonell podcast diskuterer analytiker Kristine Harjes og Todd Campbell beslutningen om å spinne ut Akcea og hva som kan være i butikken for Akcea når det er et frittstående selskap.

Et fullt utskrift følger videoen.

Denne videoen ble registrert 29. mars 2017.

Kristine Harjes: Så, på Ionis. De annonserte nylig tidligere denne uken at de spinner av sitt lipid lidelse datterselskap.

Todd Campbell: Ja, Akcea kommer til å bli navnet på det nye selskapet. Det kommer til IPO. Så vil enkelte investorer kunne gå ut og kjøpe aksjer spesielt i dette selskapet som skal jobbe med narkotika som igjen kan forbedre kardiovaskulære utfall. De fokuserer på sjeldne lipidforstyrrelser, så de har et par interessante forbindelser. Dette er en merkelig beslutning, etter min mening. Hvis du tenker på det, er det ikke som at Ionis trenger pengene ved å gi dette firmaet mulighet til å legge til rette for kommersialisering av stoffene deres eller forskning på disse stoffene. De spinner det ut, og klumper alle disse lipidforstyrrelsene sammen. Jeg er ikke helt sikker på hvorfor de gjør dette for å fortelle deg ærlig sannhet.

Harjes: Spesielt fordi de vil beholde en andel i Akcea. Dette er så frustrerende for meg. I S-1, som er IPO dokumentasjonen, er det bokstavelige blanke flekker i det når det gjelder noen av spesifikkene og tallene som er involvert i denne IPO. Slik som: Hvilken type stav Ionis skal holde i den nye spin-offen.

Campbell: [ler] Høyre. Det står et sted der inne, at - jeg tror at språket, hvis du leser det, ser ut som om de skal dele hva de samler i penger, både i milepæler fra Novartis, fordi det er en avtale som går sammen med at Akcea er kommer til å ende opp med å ha et samarbeid med Novartison et par av disse stoffene, og jeg tror de kommer til å ende opp med å dele mye penger med Ionis. Ionis gir opp 50%, la oss si, at det er eksponering for disse stoffene for å starte denne separate enheten, og de samler inn 100 millioner dollar i IPO-heve? Det er en merkelig situasjon for meg, på hvorfor de gjør det på denne måten, i stedet for bare å eie narkotika 100% rett og gjøre samarbeidet selv med Novartis.

Harjes: Ja. Noe som Ionis er veldig godt i, er å forfølge samarbeid. Novartis er allerede fullt samarbeidet her. Nå som de slår av, har Novartis gått med på en $ 50 millioner finansieringsforpliktelse til den $ 100 millioner IPO.

Campbell: Faktisk vil det være samtidig, så det kommer til å trenge ekstra, du kan få opptil $ 150 millioner av avgifter og ting som de må betale ut til meglerne for å få dette gjort. Men det kommer ikke til å være nok penger. For egen regning, i S-1, står det: "Selv om vi tar hensyn til børsintroduksjonen og pengene fra Novartis, trenger vi fortsatt å skaffe penger for å kommersialisere vårt ledemiddel", som er volanesorsen - jeg kan ikke si dette. Dette er alfabetssuppe. Volanesorsen er deres hovedkandidat. Det blir bare bra - vi kaller det bra - Fase 3 tall for en sjelden tilstand som påvirker opptil 5000 mennesker globalt kalt FCS - igjen, alfabetssuppe, jeg vil bare bryte ut forkortelsen. Jeg tror at investorer bare trenger å vite at det er en relativt liten indikasjon uten mange forskjellige behandlingsmuligheter, og selvfølgelig kan det selvsagt begynne å generere inntekter for dette selskapet så snart som neste år. Men det er ikke en slam dunk som det kommer til å passere gjennom FDA, fordi det var noen sikkerhetsproblemer knyttet til blodplate-teller. Kanskje det er derfor de spinner dette ut, de vil isolere seg mot dette stoffet som går i en snuble.

Harjes: Ja, jeg er helt enig. Mange ubesvarte spørsmål her. Jeg vet personlig, jeg vil definitivt se i Ionis neste konferansesamtale for å se noen av detaljene bak dette. Det driver meg nøtter for å se de bokstavlige tomme mellomrom i S-1. Så det vil være interessant å se både det og flere data som kommer ut av de fire forskjellige forsøkene som denne IPO-pengene vil finansiere.

Campbell: Ja, og det andre som investorene burde vite er, la oss anta, best scenario, at volanesorsen får FDA nikk og treffer markedet for denne lille pasientpopulasjonen på 3000 til 5000 mennesker globalt. Gode ​​nyheter. De går ut og begynner å markedsføre dette stoffet. A, det er ingen garanti for at dette stoffet, avhengig av hvordan de priset det, kommer til å bli foreskrevet og bli en kommersiell hit av en hvilken som helst størrelse. Også, B, må du innse at en av stoffene som samarbeider med Novartis faktisk har samme mekanismehandling, samme mål og alt, det er bare litt mer avansert. Hvis dette legemidlet er vellykket, hvorfor ville legene ende opp med å ordinere volanersorsen i stedet for dette andre stoffet på veien?

Harjes: Nøyaktig. Og du ser ofte, at selskaper kannibalisere sine egne stoffer ved å gjøre enda bedre versjoner. Men når den nye versjonen er et samarbeidsprosjekt mot den eldre versjonen, som var heleid, er det ikke bra økonomisk.