Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Å trekke tilbake gardin på Apples selvkjørende bilprosjekt

Anonim

Når Apple

(NASDAQ: AAPL)

avslørte for verden at den jobbet på sin egen autonome bil, spekulerte spenningen om hva det kunne bety. Som det viser seg, hadde Apples egen forskning og utviklingsteam også mange ideer - så mye at innsatsen ble ufokusert og overveldende. Det førte til fjorårets omorganisering av prosjektet for å skape autonome programvare systemer i stedet for et fullverdig kjøretøy.

Mens det betyr at vi ikke kommer til å se iCar når som helst snart, ville jeg ikke regne med å se en noen gang. Det virker som om å bygge autonome sensorer og programvare - som Apple kaller CarOS - er det viktigste første trinnet. Når det er på plass, kan selskapet fortsette å lage bil, eller med fjell av kontanter, kjøpe en bilprodusent for å hjelpe. En nylig artikkel i The New York Times kaster lys over ingeniørers tidlige ideer om hva fremtidens iCar kan se ut.

Et bilde kommer frem

Her er noen av funksjonene som Apple-ingeniører begynte å tenke på:

  • Automatiske dører som åpner og lukker stille.
  • Et interiør designet uten ratt eller gasspedal (noe som ville bety at selskapet ville ha gået til helt autonome nivå 4 og 5 biler).
  • Virtuell eller forstørret virkelighet innlemmet i innvendige skjermer.
  • Sfæriske hjul som lar bilen kjøre sidelengs (som er bare kult).

Selskapet forsøkte også å finne ut en måte å kvitte seg med clunky lidar systemet som pynter selvkjørende biler for å følge Apples tradisjon for å gjøre estetisk tiltalende produkter.

Første ting først

Før alle disse tingene kan skje, trenger Apple imidlertid å få den underliggende teknologien riktig. Det er en stor nok jobb alene og ser ut til å være den retningen selskapet går nå. Det har vært å legge til autonome programvareeksperter, med ansatte som rapporterer forbedret moral under ny prosjektleder Bob Mansfield.

Men som jeg tidligere har skrevet, ser selskapet ut til å ligge bak Waymo, Googles selvdrevne bilavdeling, og Tesla også. Mens sistnevnte ruller ut semi-autonome funksjoner med biler som allerede er på veien, har de nyeste Tesla-modellene også maskinvareinstallasjon som gir full autonomi når programvare (og forskrifter) henter seg.

Apple kan gjenopprette

Til slutt vil veien til fullt autonome kjøretøy være et flerårig - kanskje til og med flere tiår - venture. En nylig historie i Atlanteren viste at mens Waymo har den mest autonome milen drevet, kjørte den faktisk 830 ganger mer miles i simulering i 2016 enn det fysisk (3 millioner mil drevet vs. 2, 5 milliarder i simulering). Og Waymos ingeniører kan gjøre simulerte ruter mer utfordrende, noe som hjelper selskapet å øke raffinement av teknologien i et raskt tempo.

Men hvis det teller for hovedparten av Waymos innovasjon, hvem sier at Apple ikke kan bygge liknende evner også? Selskapet er i ferd med å bruke 12 milliarder dollar i forskning og utvikling i år.

I likhet med hvordan de dominerer våre operativsystemer for smarttelefoner i dag, kan Google og Apple - og kanskje Tesla - etablere store franchiser i autonom kjøretøy programvare på grunn av deres store økonomiske ressurser og teknisk ekspertise. Det kan være år før vi endelig ser sluttproduktene, men dette er starten på et viktig løp mellom tech giants.