Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

PayPal's Big Spending Spree: Alt investorer trenger å vite

Anonim

Sent i fjor, PayPal Holdings

(NASDAQ: PYPL)

kunngjorde at det ville selge sin forbruksporteføljeportefølje til Synchrony Financial

(NYSE: SYF)

. På tidspunktet for kunngjøringen anerkjente PayPal-administrasjonen at tilbud om kreditt var et avgjørende del av sin holistiske betalingsplattform, noe som forklarer hvorfor selskapet foretrukket å selge porteføljen og overlevere sin administrasjon til en partner i stedet for å avslutte programmet helt. Før salget bundet kredittkreditten omtrent halvparten av PayPals kontantstrøm, hindrer det fra å investere pengene i muligheter som gir høyere avkastning.

Da avtalen med Synchrony ble avsluttet, sa PayPal-direktør Dan Schulman:

Vi er glade for at vi har fullført salget av våre amerikanske forbruksfordringer portefølje. Vår avtale med Synchrony oppnår hvert mål vi legger ut for vår aktiv lysstrategi. Vi gleder oss til å samarbeide med Synchrony for å doble ned på våre innovative forbrukslånsopplevelser for våre kunder og øke porteføljen lønnsomt over tid.

Med det nye nyttelyset, har selskapet imidlertid ikke bare doblet seg på å investere i innovative egenskaper - det firedoblet ned. I løpet av de siste to månedene har PayPal gjort en utrolig fire oppkjøp. Med disse nye tilleggene til PayPals familie har det vært vanskelig for investorer å fortsette, selv for de som betaler oppmerksomhet. La oss ta en nærmere titt på hver av disse avtalene og PayPals overordnede strategi.

Oppkjøpssentralen

I kronologisk rekkefølge er det en kort gjennomgang av hva vi vet om PayPals nylig oppkjøp:

iZettle: Informert kjent som "Europa Square", tilbyr iZettle betalingsbehandlingstjenester til små og mellomstore bedrifter på 11 forskjellige markeder, hovedsakelig i Europa. Oppkjøpet var en all-cash-avtale for 2, 2 milliarder dollar. iZettle forventes å legge til rette for om lag 6 milliarder dollar i total betalingsvolum og generere $ 165 millioner i inntekter dette kalenderåret.

IZettle-avtalen scoret to viktige poeng for PayPal-investorer. For det første styrket selskapets betalingsbehandlingstjenester, slik at den kunne nærme seg selgere med en mye mer robust pakke av tjenester. For det andre åpnet det flere nye markeder for PayPal der det tidligere hadde liten eller ingen tilstedeværelse.

Jetlore: I begynnelsen av juni annonserte PayPal sitt andre store oppkjøp, Jetlore. Founded av doktorgradsstudenter fra Stanford University, bringer Jetlore maskinen til å lære seg detaljhandel, og hjelper bedrifter ved å analysere tusenvis av datapunkter for å bidra til å skape personlige shoppingopplevelser for kunder. Jetlore har allerede en imponerende liste over kunder, inkludert eBay, Nordstrom Rack og Uniqlo, en populær japansk klærforhandler. Avtalen var for en ukjent figur.

Hyperwallet: Kort etter at Jetlore-oppkjøpet ble oppnådd, annonserte PayPal at det ville bringe Hyperwallet under selskapets paraply for 400 millioner dollar. Hyperwallet er et utbetalingsselskap som gjør det mulig for arbeidsgivere å betale entreprenører og frilansere raskt og gjør det mulig å skje online markedsplass transaksjoner sømløst. Platformen fungerer på tvers av valutaer i mer enn 200 forskjellige land, og gir deltakerne flere ulike utbetalingsalternativer, inkludert forhåndsbetalt kort, bankkonto, debetkort, kontanthenting, sjekk og PayPal. Hyperwallet har allerede imponerende kunder som Expedia ..

Similitet: Endelig, i slutten av juni, annonserte PayPal at det ville være å skaffe Simility, en risikostyringsplattform som integreres med selgeres eksisterende konto dashboards. Similty's forebyggingsprogram for bedring er tilpassbart for ulike forretningsmodeller, og tilpasser seg dynamisk og lærer fra hver transaksjon. Når avtalen ble annonsert, sa PayPals COO Bill Ready: "PayPal har vært i forkant med å utvikle innovative løsninger for svindelforebygging og risikostyring i nesten 20 år, og nå vil selgere kunne konfigurere disse løsningene for å håndtere de unike kompleksiteten av deres forretninger. Sammen med Simility vil vi kunne legge mer kontroll i våre handelsmenns hender for å bekjempe svindel, samtidig som vi gjør handelsopplevelser raskere og sikrere. "

Det store bildet

Så lenge jeg har fulgt PayPal, har det vært nesten entydig fokusert på å øke sin aktive brukerkonto, 237 millioner sterke fra første kvartal. Og med rette. Jo større antall aktive brukere det er, jo mer sannsynlig er det at selgere vil tilby PayPal som betalingsalternativ. Jo flere forhandlere som tilbyr betalingsmetoden ved kassen, desto mer attraktiv blir plattformen til nye brukere. Og på og på syklusen går, voksende PayPals imponerende nettverkseffekt med den.

PayPal ser nå ut til å være etter et annet stort marked. Med hvert av disse oppkjøpene har selskapets tilbud til selgere som betalingsplattform blitt enormt attraktivere. Samlet representerer de en fokusert innsats på PayPals side for å tilby en helhetlig og robust omnichannel-plattform for selgere og økt global tilstedeværelse.

Flere oppkjøp kan også komme. I en nylig uttalelse sa Schulman at selskapet kunne bruke så mye som $ 3 milliarder per år på anskaffelser fremover. Selv om det er umulig å vite hvilke fremtidige oppkjøp selskapet har planlagt, bør investorer være fornøyd med hvordan PayPal har tildelt sin frigjorte kapital siden salg av konsumentkreditporteføljen til Synchrony i fjor. Enda viktigere, investorene bør imidlertid være opptatt av PayPals store bildestrategi.