Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Pandora popper på analytikeroppgradering: Hva du trenger å vite

Anonim

Hver dag oppgraderer Wall Street-analytikere noen aksjer, nedgraderer andre og "initiere dekning" på noen få flere. Men vet disse analytikerne selv hva de snakker om? I dag tar vi en profilert Wall Street-plukk og legger den under mikroskopet ...

Ned 55% de siste 52 ukene, Pandora Media

(NYSE: P)

aksjer hopper i morges, forsterket av en positiv analytiker notat fra BMO Capital Markets. Dette er unødvendig å si, en fin overraskelse for Pandora aksjonærer, som så sine aksjer søppel 22% tidligere i måneden etter Pandoras overraskende inntjeningsfeil. Men er popen ekte? Kan det vare?

Her er tre ting du trenger å vite.

1. Hva poppet Pandoras boble

La oss få de dårlige nyhetene ut av veien først: Ting går ikke bra for Pandora. Streaming musikk selskapet rapporterte inntekter for to uker siden. Salget økte med 8%, og selskapets netto tap på GAAP ble kontrahert til $ 0, 27 per aksje. Likevel, både aktive lyttere og totalt lyttedagene gikk ned med ca 5% året etter, og Pandora-ledelsen klaget over "vanskelige markedsforhold", slik at det ikke kunne tjene penger.

Pandora savnet analytiker mål for salgsvolum. Verre, ledelsen varslet at salget for det nåværende finanspolitiske fjerde kvartalet vil savne analytikernes mål dårlig. Wall Street er på utkikk etter Pandora for å generere omsetning på 413 millioner dollar - et beskjedent mål som medfører kun 5% salgsvekst. Likevel er Pandora lovende ikke mer enn 380 millioner dollar i omsetning for fjerde kvartal, kanskje så lite som 365 millioner dollar, og dermed er det på vei til begge mislederanalytikerne og viser en stor nedgang i salg året over året.

2. Hva BMO sa om det

Så nyheten er ikke bra, og anerkjenner at BMO sier at "ser begrensede ... katalysatorer" for Pandora som forbedrer sin virksomhet på kort sikt. Og likevel rapporterer TheFly.com at BMO likevel er optimistisk om fremtiden for Pandora-aksjen. Ifølge analytikeren har kanalkontrollene på lydannonser vært "positive" nylig, og Pandoras abonnentvirksomhet gjør det bedre enn forventet. Selskapet høster høyere bruttomarginer på ikke-musikkinnhold (dvs. podcaster). Analytikeren mener at investorer som solgte Pandora-aksjer tidligere denne måneden, ikke klarer å "sette pris på" disse faktorene som favoriserer Pandoras virksomhet.

3. Pandora etter tallene

Men hvor mye verdsettelse gjør Pandora-lager virkelig verdt? Gjennom gjennomgang av selskapets økonomi på S & P Global Market Intelligence ser jeg en sterk salgsvekst er Pandoras primære salgsargument, med omsetning opp over tre ganger de siste fem årene. Problemet er at jo mer Pandora selger, jo mer penger ser det ut til å tape.

I løpet av de samme fem årene har netto tap på Pandora svulmet 20 ganger, til et siste nedgang på 12 måneder på 564 millioner dollar. Pandoras kontantbrenningsgrad er ikke helt så forferdelig, med selskapet som brenner gjennom 247 millioner dollar i løpet av det siste året. Men likevel, med sin nåværende brennhastighet, vil Pandora være ute av kontanter på bare to år - noe som gjør denne typen et løp mot tiden. Hvor lenge kan Pandora fortsette uten "nærtids katalysatorer" før det går tom for penger?

Håper fra en hvit ridder?

Som bringer oss til Sirius XM

(NASDAQ: SIRI)

, og det jeg mistenker er BMOs virkelige årsak til optimisme.

For to måneder siden annonserte Pandora at satellittradio-pioner Sirius XM hadde fullført sin strategiske investering på $ 480 millioner i Pandora, og kjøpte en båtlast av serie A-foretrukket lager som kan konverteres til Pandora-aksjene med en pris på $ 10, 50 per aksje.

Men her er saken: Pandora-aksjen koster for tiden mindre enn halvparten av konverteringsprisen, noe som for meg tyder på at Sirius ikke vil konvertere sine foretrukne aksjer til felles når som helst snart. Dessuten, som en betingelse for investeringen, bestemte Sirius seg for ikke å kjøpe noe mer Pandora-lager i 18 måneder (en begrensning som fortsatt har mer enn et år å løpe), og heller ikke å overta mer enn 31, 5% av Pandora senere.

Disse begrensningene ser ut til å knytte Sirius hender hvis den forsøker å få kontroll over Pandora i nær fremtid. Så igjen, gitt hvor dårlige ting ser etter Pandora i dag, kanskje BMOs tenkning er at Pandora kan være villig til å frafalle restriksjonene og akseptere sin hvite ridder med åpne armer.

Hvis det er den eneste måten å redde selskapet på, kan BMO bare være riktig.