Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Pacific Biosciences of California rapporterer Q1 tap på grunn av høyere kostnader

Anonim

Pacific Biosciences of California

(NASDAQ: PACB)

opplevde en dobbelt-whammy i fjerde kvartal 2016: Genetisk sekvensering selskapet hadde lavere inntekter og et større tap enn året før.

Det var ikke så ille da selskapet rapporterte resultatet for første kvartal i 2017 onsdag kveld: Denne gangen var det bare en enkelt whammy. Her er høydepunktene.

Pacific Biosciences resultater: De røde tallene

Metric

1. kvartal 2017

Q1 2016

Årsendring

inntekter

$ 24, 9 millioner

$ 19, 1 millioner

30, 3%

Netto tap

($ 23, 9 millioner)

($ 19, 4 millioner)

N / A

Netto tap per aksje

($ 0, 26)

($ 0, 23)

N / A

Hva skjedde dette kvartalet?

De gode nyhetene for Stillehavsbioscientiene var forbedringen på topplinjen. Inntektene økte betydelig sammenlignet med året før, takket være et stort hopp i produktinntekter fra $ 12, 4 millioner til $ 21, 3 millioner.

Tjenesten og andre inntekter økte også, men ikke så dramatisk. Pacific Biosciences rapporterte service og annen omsetning for første kvartal på totalt 3, 6 millioner dollar, opp nesten 15% året etter. Likevel har sammenligningene i fjor hatt grunn av ingen kontraktsinntekter i første kvartal i forhold til om lag 3, 6 millioner dollar i samme periode i fjor.

De høyere inntektene var ikke nok til å gjøre Pacific Biosciences 'bunnlinjen bedre, skjønt. Selskapets netto tap forverret seg fra året før. Den primære skyldige var betydelig høyere produktkostnader. Pacific Biosciences bemerket at kostnadene for produktinntekter for første kvartal var $ 11, 4 millioner, en økning på 65% fra samme periode i fjor. En del av denne økningen skyldes en kostnad på 1, 3 millioner dollar relatert til en endring i beregnet levetid for sine RS II-instrumenter.

En annen faktor bak det store nettotapet i første kvartal var en økt kostnad for service og andre inntekter. Pacific Biosciences annonserte at disse kostnadene utgjorde $ 4, 6 millioner i perioden, opp 68% året etter år.

På toppen av disse høyere produkt- og servicekostnadene har Pacific Biosciences også brukt mer på drift. Forsknings- og utviklingskostnadene økte med 3, 7 prosent fra året før til nesten 17 millioner dollar. Salgs-, generelle og administrasjonskostnader steg 30, 4% året over til $ 15, 3 millioner.

Pacific Biosciences avsluttet første kvartal med kontanter, kontantekvivalenter og investeringer, eksklusive begrenset penger, totalt 56, 1 millioner dollar. Det er nede fra $ 72 millioner det rapporterte i slutten av 2016.

Hvilken ledelse måtte si

Konsernsjef Michael Hunkapiller sa: "Vi er fornøyd med våre kvartalsresultater og vår fortsatte fremgang i å drive vekst i vår virksomhet." Han la til, "Instrumentinntektene har vokst jevnt i løpet av det siste året, da vi har økt forsendelser av Sequel-systemer."

For fremtiden, sa Hunkapiller: "Det er mye for oss å være begeistret for, men vi er forsiktige med salgsvekst i instrumentet på kort sikt på grunn av usikkerheten om amerikanske statsfinansieringer, spesielt for kapitalkjøp."

Ser frem til

Pacific Biosciences står overfor noen av utfordringene og mulighetene som andre genomiske sekvenseringsfirmaet Illumina

(NASDAQ: ILMN)

gjør. Det er alvorlige spørsmål om amerikanske statsfinansieringer, for eksempel. Begge selskapene har imidlertid også betydelige muligheter, spesielt i Kina.

Michael Hunkapiller bemerket at Pacific Biosciences har hatt betydelig styrke i sin kinesiske virksomhet: Mer enn 20% av selskapets salg i løpet av de to siste kvartalene kom fra Kina.

Illuminas lansering av sitt NovaSeq-system kan føre til at Pacific Biosciences får mer hodepine. Det nye systemet ser ut til å ha hatt en solid debut i første kvartal. Suksess for NovaSeq legger press på Pacific Biosciences 'utviklingsarbeid. Selskapet jobber med en ny versjon av Sequel sequencing-systemet, men produktet er ikke planlagt å bli utgitt til sent 2018.