Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Old Dominion Freight Line serverer et annet kvartal med sterk inntjeningsvekst

Anonim

Old Dominion Freight Line 's

(NASDAQ: ODFL)

Kvartalsinntektene ser ut til å holde lastebiltransport sammen med et godt tempo. Selskapet oppnådde et kvart kvartal bedre enn forventet resultatresultat takket være tosifret omsetningsvekst og et øye med kostnadskontroll. Her er en oversikt over selskapets inntekter og hvorfor ledelsen mener det beste er ennå ikke kommet.

Old Dominion Freight Line resultater: Rå tallene

Metric3. kvartal 20172. kvartal 20173. kvartal 2016
inntekter$ 873, 0 millioner$ 839, 9 millioner$ 782, 6 millioner
Driftsinntekter$ 163, 9 millioner$ 160, 4 millioner137, 4 millioner dollar
Netto inntekt102, 3 millioner dollar$ 98, 4 millioner$ 85.6 millioner
Fortynnet EPS$ 1.24$ 1.19$ 1.03

Hva skjedde med Old Dominion Freight Line i kvartalet?

  • Inntektene økte med 11, 5% sammenlignet med kvartalet i fjor takket være en 8, 6% økning i LTL (mindre enn lastebil) forsendelser og høyere inntekt per LTL hundrevekts forsendelse. Mens selskapets driftsmargin reduserte noe i forhold til kvartalet før, til 18, 8%, var det fortsatt 120 basispoeng bedre enn denne tiden i fjor.
  • Old Dominion Freight Line var også i stand til å holde sine leveranser på tid over 99% og fraktfordelingen på 0, 2%. Hvis det kan opprettholde disse resultatene gjennom fjerde kvartal, blir det en firmapost.
  • Ledelsens totale tilbakekjøp av aksjer i kvartalet - mindre enn $ 1 million verdt - var betydelig lavere enn forrige kvartal. Ledelsen har fortsatt myndighet til å tilbakekjøpe en annen $ 192 millioner i aksjer.
  • Kontanter fra driften økte betydelig dette siste kvartalet og nå totalt 388 millioner dollar. Med mindre selskapet opplever noe signifikant problem i fjerde kvartal, bør selskapet ta med mer enn nok penger til å dekke sine kapitalutnyttelsesplaner og dets aksjonærutdelinger.

Hvilken ledelse måtte si

Konsernsjef David Congdon måtte ta en annen seier omgang med et annet godt kvartalsresultat. Som en del av pressemeldingen forklarte han noen av markedsfaktorene som han mener vil gi selskapet en lang vekstbane:

Styrkingsøkonomien støttet inntektsveksten for tredje kvartal, men vi tror også at stramningsindustriens kapasitet og prisøkning øker tempoet i vår omsetningsvekst i september. På grunn av den oppadgående trenden i bransjepriseringsmiljøet har vår evne til å levere overlegen service til en rimelig pris blitt en kritisk konkurransedyktig differensier i LTL-bransjen. I tillegg gir de konsekvente investeringene i nettverket og utstyret vårt servicesenter oss den nødvendige kapasiteten til å vinne ytterligere markedsandel.

Ser frem til

Old Dominion har overgått Wall Street forventninger hvert kvartal så langt i 2017. Basert på Congdons uttalelse, synes det å være grunn til å tro at selskapet kunne fortsette å produsere bedre resultater neste kvartal og inn i 2018. Selskapet har bare 17 millioner dollar i nettogæld og en bedrift som genererer nok penger at det ikke trenger ekstern finansiering for å drive virksomheten.

Old Dominion Freight er i en syklisk virksomhet som skal ebbe og flyte med den bredere økonomien, men økningen i e-handel vil trolig gi selskapet mange forretningsmuligheter i fremtiden.