Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Olje- og gassbeholdningsrunde: Oljeprisens volatilitet renser sitt stygge hode igjen

Anonim

Hva skjedde

Oljeprisen var over hele kartet denne uken, opp en dag på bullish kjøp bare for å få clobbered neste etter skuffende data. Samlet sett endte råoljen uken ned ca 4%, med den amerikanske oljeprismarkedsprisen WTI satte seg over 45 dollar per fat på fornyede forsyningsbehov på grunn av økende amerikansk produksjon. Den nedgangen i oljemarkedet sendte flere oljelager ned i denne uken, selv om det var et lyspunkt verdt å peke på.

Og så

Mens turbulente oljepriser spilte en hovedrolle i prisbevegelsene til oljelager i denne uken, hadde noen av markedets største tapere selskapspesifikke nyheter som syntes å gjøre saken verre. For eksempel driller Permian Basin Rosehill Resources

(NASDAQ: ROSE)

slumped etter å ha kunngjort at det hyret bort Southwestern Energy 's

(NYSE: SWN)

CFO å være CFO. Mens investorer vanligvis feirer poaching en toppleder fra et mye større selskap, skjedde det ikke for Rosehill Resources. Det kan skyldes bekymringer om Southwesterns økonomiske kamp de siste årene som følge av beslutningen om å finansiere et stort oppkjøp med gjeld, eller det kan bare være dårlig timing blant fallende oljepriser.

En annen av ukens største decliners var midstream selskapet SemGroup

(NYSE: sEMG)

. Driving sin nedgang var beslutningen om å bruke 2, 1 milliarder dollar til å kjøpe Houston Fuel Oil Terminal Company fra et private equity fond. Investorer var ikke altfor begeistret med avtalestrukturen og det faktum at det ikke kommer til å øke inntektene i år. Som sagt sa SemGroup transaksjonen som en viktig driver for fremtidig vekst, og posisjonerte selskapet å levere 8% til 10% utbyttevekst gjennom 2020.

En annen laggard denne uken var Basic Energy Services

(NYSE: BAS)

, som redusert utelukkende på grunn av fallende oljepriser. Prispranget har investorer bekymret for oljefelt service selskapet fordi det kjempet voldsomt under nedgangen i oljemarkedet, i siste instans arkivering for konkurs beskyttelse. Mens Basic Energy Service reemerged fra konkurs i slutten av fjor med en mer bærekraftig kostnadsstruktur og forbedret balanse, trenger den høyere oljepris til å trives, fordi disse prisene vil drive kundenes etterspørsel etter sine tjenester. Med priser som går tilbake til 2017 denne uken, kan det tvinge produsentene til å kutte på boring av nye brønner, noe som kan påvirke Basic Energy Services økonomiske resultater i andre halvdel av året.

Når det er sagt, var nyheten ikke så dårlig i oljepatchen denne uken. Analytikere på Cowen ringte opp potensialet i offshore leverandør Helix Energy Solutions

(NYSE: HLX)

, oppgradering av aksjene fra markedet utfører for å overgå og øke pris målet fra $ 8 til $ 10 per aksje. Fueling oppgraderingen var troen på at Helix Energy Solutions er mindre risikabelt etter å ha satt sin Siem Helix 1 på jobb og fullført en utstedelse på 320 millioner dollar for å styrke balansen. På grunn av dette mener Cowen at selskapet tilbyr et attraktivt risikopremieforslag siden kundekontrakter skal drive inntjeningsvekst gjennom 2020. Den påminnelsen om hva som synes å ligge foran, gjorde det mulig for Helix å spenne trenden og rally to siffer i denne uken.

Hva nå

Råolje fortsetter å handle lavere enn forventet i år fordi skiferprodusenter har rammet produksjonen, motvirker OPEC-ledede produksjonsnedskæringer. Det har økt volatiliteten i markedet, noe som forårsaker investorer å selge oljelagerene ut på noen hint av dårlige nyheter, enten oljeprisrelaterte eller på grunn av selskapsspesifikke hendelser. Selv om det er avvikere her og der, ser markedet som en helhet ut som det vil forbli et utfordrende sted for investorer på kort sikt - særlig i sektorens svakeste ledd - til grunnleggende viser klare tegn på forbedring.