Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

NVIDIA tester sin prisfastsetting med nye RTX-grafikkort

Anonim

NVIDIA 's

(NASDAQ: NVDA)

10-serien grafikkort, som begynte å starte for mer enn to år siden, har hjulpet kraften til selskapets imponerende vekst. NVIDIA hevdet om lag to tredjedeler av markedet for grafikkort i første kvartal, ifølge Jon Peddie Research, til tross for rival Advanced Micro Devices forsøk på grafisk comeback.

NVIDIA ønsker nå å trekke frem enda mer med sin RTX 20-serie, bygget på sin nye Turing grafikkarkitektur. Disse nye GPUene er raskere enn sine forgjengere, men den største forandringen er tillegg av maskinvare designet for å akselerere strålesporing og kunstig intelligensberegning. NVIDIA har som mål å revolusjonere spillgrafikk, på samme måte som fullt programmerbare shaders gjorde nesten 20 år siden.

Denne nye teknologien kommer ikke til å bli billig, og NVIDIA tar litt risiko med prising. Selskapet satser på at spillere som allerede er villige til å skille ut hundrevis av dollar for den nyeste teknologien, vil være villige til å betale enda mer denne gangen, spesielt i high end. NVIDIAs prising kan forlate AMD med en åpning når den oppdaterer sin egen linje med GPUer.

Mer kraftig og dyrere

NVIDIA lanserer vanligvis high-end produkter først, og RTX 20-serien er ikke noe unntak. Her er en oversikt over kortene og deres priser:

ProduktLanseringsdatoPrisForgjenger

RTX 2080 Ti

9/20/2018

$ 999

GTX 1080 Ti

RTX 2080

9/20/2018

$ 699

GTX 1080

RTX 2070

10/2018

$ 499

GTX 1070

Hvis prissettingen virker høyere enn normalt, er det fordi den er. GTX 1080 Ti lansert på $ 699, GTX 1080 på $ 599, og GTX 1070 på $ 379. NVIDIA legger mellom $ 100 og $ 300 til hvert av disse nye kortene.

NVIDIA hevder at disse nye kortene gir en seksfoldig økning i ytelse, men det er bare sant for spill som dra nytte av de nye spesialiserte kjernene. Med hensyn til rå, enkel-presisjonsbehandlingseffekt, tilbyr disse kortene mer beskjedne ytelsesgevinster.

Produkt

Enkel-presisjon ytelse

Andel økning over forgjengeren

Prisstopp

RTX 2080 Ti

13, 4 TFLOPs

18, 6%

42, 9%

RTX 2080

10, 1 TFLOPs

12, 1%

16, 7%

RTX 2070

7, 5 TFLOPer

15, 4%

31, 7%

I alle tilfeller overstiger NVIDIAs prisøkninger økningen i rå ytelse. Den faktiske ytelsesgevinsten i spill vil trolig være større på grunn av arkitektoniske forbedringer, raskere minne og andre faktorer. Men den seksfoldige økningen som spioneres av NVIDIA, refererer til ray tracing ytelse, ikke hva spillere faktisk vil se i spill som ikke bruker de nye funksjonene.

Ray tracing og AI

NVIDIA satser på at de nye strålesporing og AI-kjernene vil være nok til å rettferdiggjøre disse prisøkningene. Ray tracing er en gjengivelse teknikk som simulerer individuelle stråler av lys. Konseptet har eksistert i lang tid, men det er så beregningsfullt intensivt at det å gjøre det i sanntid har vært utenfor rekkevidde for forbrukerhardware. Ray-tracing innebærer å beregne skjæringspunktet for potensielt hundrevis av millioner lysstråler med en scene bestående av millioner av trekanter. Tallene blir store raskt.

NVIDIAs RT-kjerner akselererer disse beregningene. Selskapet introduserte to nye ytelses tiltak for å gi en ide om hvor fort disse kortene er på ray tracing beregninger. 2080 Ti kan håndtere 10 milliarder stråler per sekund og 78 bilioner RTX-OPS, et mål for generell strålesporing. Når NVIDIA snakker om den seksfoldige ytelsesøkningen, refererer den til RTX-OPS. Gitt at 20-serien kortene har maskinvare designet for ray tracing og de 10 seriekortene ikke gjør, er det ikke overraskende en stor økning i strålesporing.

Tensor-kjernene er bygd for å akselerere dyp nevralnettbehandling, som kan brukes til Deep Learning Super-Sampling, en teknikk for å glatte ut kanter i bilder. NVIDIA oppført mer enn et dusin spill som vil støtte DLSS, sammen med mer enn 10 som vil støtte sanntids ray tracing.

Et spill på fremtiden

Hvor høyt kan NVIDIA skyve opp sine grafikkortpriser før spillerne balk? Vi finner ut av RTX 20-serien. Vi vet ikke hvordan kortene utfører i eksisterende spill før tredjepartsstandarder begynner å vises nærmere lanseringen. Men ytelsesgevinstene når de nye RT- og Tensor-kjernene ikke blir brukt, vil være mye mindre enn den seksfoldige økningen NVIDIA er touting.

AMD forventes å lansere en ny serie grafikkort noen gang neste år. Selskapets avkastning til det grafiske markedet med Vega i fjor klarte ikke å gjøre mye av det i NVIDIAs dominans. Men med NVIDIA å skyve opp prisene, kan AMD ha en åpning for å underkaste sin rival. Hvis AMD priser sine nye kort aggressivt, kan det være mulig å vinne over spillere som ikke er interessert i å være ray-tracing tidlig adopters.

NVIDIA setter sikkert på et imponerende show, og ray tracing kan meget vel være fremtiden for spillgrafikk. Men selskapet vil trenge spillere til å akseptere skyhøy prissetting av disse nye kortene. Det er ikke en gitt.