Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Den ikke-så-subtile grunnen bak Perrigo Company PLCs 13% Flytt høyere

Anonim

Hva skjedde

Andeler av Perrigo

(NYSE: PRGO)

, en leverandør av forbruksvarer og over-the-counter-farmasøytiske produkter, raket høyere med så mye som 13% i torsdagens handelssession etter at selskapet hadde rapportert resultatet for tredje kvartal. Som du sannsynligvis kan overta ved flyttingen høyere, smiler det rundt for Wall Street og aksjonærer (for en endring).

Og så

For kvartalet rapporterte Perrigo et justert nettoomsetning på 1, 22 milliarder dollar, en nedgang på 2% fra kvartalet i fjor, eller 3% på fast valuta. Dersom frasalg er ekskludert, ville justert nettoomsetning faktisk økt med 3% sans valutakursendringer. Høydepunkter for selskapet inkluderte 5% nettoomsetningsvekst fra forbrukerhelseintegrasjonens internasjonale segment, og 4% nettoomsetningsvekst i reseptbelagte legemidler, unntatt en effekt på 10 millioner dollar over året i forhold til Entocort.

Med hensyn til bunnlinjen rapporterte Perrigo justert nettoinntekt på $ 197 millioner, eller $ 1, 39 per aksje, noe som var en fin forbedring over de 176 millioner dollar, eller 1, 23 dollar per aksje den oppnådde i tredje kvartal 2016. Denne fortjenestenes utvidelse ble tilskrevet :

  • kostnadsbesparende tiltak
  • tilbakekjøp av 133 millioner dollar aksjer verdt av aksjekapital i kvartalet, noe som reduserer utestående aksjer og kan øke resultat per aksje (EPS)
  • gjeldsreduksjon (som fører til lavere rentekostnader)
  • lanseringen av nye produkter

Til sammenligning var Wall Street på utkikk etter bare 1, 17 milliarder dollar i justert salg og 1, 11 USD i justert EPS, noe som betyr at Perrigo toppet forventningene med god plass til overs. Selskapet økte også sin helårsresultatveiledning til et utvalg på $ 4, 80 til $ 4, 95 per aksje, opp fra tidligere veiledning som hadde kalt $ 4, 45 til $ 4, 70 i justert EPS.

Hva nå

Dette var et flott kvartal for Perrigo, og det andre markedet-topping kvartalet på rad. Det som kanskje er mest imponerende er at selskapet har slått sin langsiktige gjeld med nesten 2 milliard dollar siden utgangen av 2016. Dette vil resultere i betydelig mindre rentekostnader og mer økonomisk fleksibilitet for ledelsen. Dette omsettes til en rekordmarginert driftsmargin på tre kvartaler på 16, 4%.

På den annen side fortsetter Perrigos avhending og langsommere vekst i sitt brød-og-smør innenlandske farmasøytiske marked, som fortsetter å presse nettoomsetningen lavere, noe som fortsatt er bekymring for aksjonærene.

Ikke misforstå, jeg vil ikke ta noe bort fra Perrigos ledelse, som ser ut til å ha selskapet på rett spor, igjen. Men det kan være best å vente til nettoomsetningen plukker opp før du tapper tærne i vannet.