Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Min Investing Horror Story: Penny Stocks

Anonim

Da jeg begynte å investere over 25 år siden, leste jeg en lagerbok jeg kunne få hendene på. Jeg ønsker at den første boken om å investere jeg fant, ville vært Benjamin Grahams klassiker The Intelligent Investor. Dessverre var det ikke. Jeg leste Wade Cooks Wall Street Money Machine. Med lite penger på meglerkontoen sluttet jeg på hans "rullende materiell" konsept og brukte det på penny stocks. Det ble til en investerende horrorhistorie som jeg ble minnet om hver gang jeg så på meglerklæringen.

Ung og grønn

Når du først begynner å investere, forstår du ikke hva som skjer. Det er dobbelt så sant når du er i tenårene dine og har fortsatt ikke funnet ut hvordan verden i stor grad virker. Jeg var på utkikk etter det raske hurtigtricket som ville få meg penger - fort!

Jeg vet nå at det ikke er noe triks, i hvert fall ikke en lovlig. Du må sette tid på å gjøre forskning, og legg deg tid til å la investeringene vokse. Hver gang du blir så heldig, får du tid til å investere akkurat, noe som er spennende, men ikke normen. Men jeg kjente ikke disse enkle sannhetene da jeg startet.

Så da jeg leste Wade Cooks bok, og tyder på at det var så rike, var det så lett som å se på noen lagerdiagrammer, vel jeg var inne. Planen høres enkelt nok ut: Finn aksjer som har handlet i et prisklasse, og handler deretter område. Så du kjøper aksjen når den er i den lave enden av serien og selger når den kommer til den høye enden. Han kalte disse rullende aksjene. Det blir enda bedre, men fordi du kan sette denne lille planen automatisk på, ved å bruke ordrer med god avbestilling, som forteller megleren å kjøpe eller selge om en aksje treffer en viss pris i fremtiden.

Selv om Cook sa at hans rullende materiellkonsept kunne brukes til større selskaper med høyere aksjekurser, var det tydeligere effektivt med små selskaper som handlet i $ 1-serien. Små prisendringer omdanner seg til store prosentvise bevegelser med penny stocks. Og siden jeg nettopp startet som investor, hadde jeg ikke mye penger, noe som medførte at jeg kunne kjøpe flere aksjer på en penny lager enn en handel for $ 40 per aksje.

Og det verste som kunne skje gjorde.

Hvorfor skjedde dette?

Når jeg ser tilbake på denne episoden nå, skjønner jeg at det verste var at jeg tjente penger. Jeg husker ikke selskapene, og jeg visste aldri noe om dem, men Wade Cooks rullende lageridee gjorde meg penger. Som jeg så snart pleide å øke min rullende materiell penny investering innsatser. Dette fortsatte for sannsynligvis et år, og livet var bra. Vi snakket fortsatt ikke om store mengder kontanter, selvfølgelig, men jeg var ung, og det var utrolig spennende å se handler på en $ 100 fortjeneste i en måned eller to. I noen tilfeller var de årlige gevinster jeg lagde på mer enn 100%. Dette var magi!

Da stoppet det plutselig med å jobbe ... Jeg hadde gått inn på noen få handler, og den nedre delen av serien ikke holdt. Da jeg endelig la merke til det som hadde skjedd, var det for sent. Jeg ble igjen for å se aksjene gå ned og ned, og håper penny-aksjene jeg eide ville hoppe tilbake til det gamle spekteret. Det skjedde ikke. Pennen aksjer endte opp med å gå opp magen.

Problemet med penny stocks er at de ofte er små og økonomisk svake. Men jeg hadde ikke gjort noen undersøkelser på aksjene jeg eide annet enn å se på diagrammer og få en kort forståelse av hva de gjorde. Jeg tok absolutt ikke tid til å se på regnskapet deres, alt det som gjaldt var diagrammet. Og de ødelagte tickers satt i meglerklæringen i årevis som en påminnelse om min investeringsfeil.

En leksjon lærte

Jeg er faktisk heldig: Jeg gjorde denne investeringsfeilen med penny stocks mens jeg fortsatt var ung og hadde lite penger å investere. Så den virkelige skaden var til mitt ego, ikke mitt livsoppsparing. Men jeg har alltid prøvd å huske denne erfaringen fordi den inneholder noen viktige leksjoner. En, det er ikke slikt som å bli rik raskt i å investere. To, du trenger å vite hva du eier og har en god grunn til å eie den. Og tre må du se hva du eier.

Min investeringsstrategi er langt mer komplisert i dag og sentrert rundt utbyttebetakere som den amerikanske stålgiganten Nucor Corporation og integrert energi goliath ExxonMobil Corporation . Men så ofte må jeg stoppe og tenke tilbake til mitt yngre selv for å minne meg selv om noen grunnleggende ting. Til slutt har handelsrullende penny stocks vært verdifull for meg - ikke fordi det gjorde meg penger, men fordi det var en leksjon om hva jeg ikke skulle gjøre som investor.