Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Multibillion-Dollar-muligheten for batterilagring

Anonim

Tesla

(NASDAQ: TSLA)

fullførte verdens største batterilagerinstallasjon i Sør-Australia nylig, et prosjekt på 129 megawatt-timer (MWh) som vil barbere toppefterspørselen i en rimelig del av landet. Prosjektet viser hvor store energilagringsprosjekter kan være, men det er også bare toppen av isfjellet for energilagring.

En ny rapport fra Bloomberg New Energy Finance (BNEF) forutser at 305.000 MWh energilagring vil bli installert mellom 2017 og 2030, eller 2 364 prosjekterer størrelsen på Teslas Sør-Australia lagringssystem. Tallene er oppsiktsvekkende, men hvis historien om fornybar energi er noen indikasjon, kan muligheten bli enda større enn de mest haustige fremskrivningene.

Potensialet for batterilagring

De fleste av de lett utplasserte lagringsprosjektene i det neste tiåret vil være batterilagring, ledet av litium-ion-batterier i overskuelig fremtid. Basert på BNEFs prediksjon utgjør muligheten 103 milliarder dollar i 305 Gigawatt-timer (GWh) av installasjoner. Dollarbeløpet kan være høyt gitt gjennomsnittet over 300 dollar per kilowatt-time (kWh) og det faktum at vi kjenner Tesla, LG Chem

(NASDAQOTH: LGCLF)

, Samsung og andre selger allerede batterier for under $ 300 per kWh. Men de fallende kostnadene kan gjøre muligheten enda større, en trend vi så da solkostnadene gikk raskere enn forventet.

For å sette skalaen på 305 GWh i perspektiv er det tilsvarende 22, 6 millioner Tesla Powerwalls eller 1, 5 millioner Tesla Powerpacks.

Hvor energilagring vil oppleve vekst

Ifølge BNEF vil USA være nummer 1 for batterilagring mellom nå og 2030. Det er noen grunner til at det kan være sant, avhengig av hvordan bransjen spiller ut. Den første er at USA har en eldende elektrisitetsinfrastruktur, og som gamle eiendeler går offline eller må oppgraderes, kan energilagring fylle gapet. New York har allerede vist hvordan dette vil se ut, utsette $ 1 milliard for utgifter på et nytt undergrunnsstasjon ved å installere 200 millioner dollar i energilagring. Verktøy kan også bruke lagring for å glatte toppene og dalene i vind- og solgenerering eller barberingstillegg på midten av dagen ved å lagre energi om natten, og spare penger på nettet.

Det er ikke bare verktøy, men det vil se verdien i batterilagring. Kommersielle bygninger og boliger vil være store etterspørselskilder i løpet av det neste tiåret. Kommersielle kunder benytter energilagring for å redusere sine etterspørselsavgifter, som er betalt avhengig av toppmengden elektrisitet brukt i en måned, selv om det bare er noen få minutter. Batterier blir rettferdiggjort økonomisk i dag ved å redusere disse kostnadene.

Huseiere er et sannsynlig vekstmarked fordi de står overfor økte avgifter for installasjon av sol og tap av nettmåling i enkelte stater. Energilagring vil tillate selvforbruk av elektrisitet eller arbitrage mellom tider med høye og lave priser fra verktøyet.

Alle i energi har øyne på batterilagring

Det er ikke et spørsmål om batterilagring vil være stor i løpet av det neste tiåret - det er hvor stort og hvem vinnerne vil være. For øyeblikket har BNEF satt målet på 305 GWh, men hvis du tar solenergi som en guide, kan det falle langt fra virkeligheten. Projeksjoner har jevnlig oppstått kort når man projiserer både kostnadsreduksjonen og tempoet i solinstallasjoner. Det samme kan være sant i energilagring, og jeg ville ikke bli overrasket om dette er et mye større marked enn 305 GWh til en mye lavere kostnad enn $ 300 per kWh innen 2030.