Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

De fleste eldre amerikanere tror vår neste tilbakeslag er 5 år unna eller mindre. Er du forberedt?

Anonim

Vår siste store resesjon var en god ni år siden, noe som forklarer hvorfor for mange er det ikke noe mer enn et fjernt ubehagelig minne. Men fordi vår økonomi har en tendens til å være syklisk, er sjansene for å se en annen lavkonjunktur i den ikke så fjerne fremtiden faktisk ganske høy. Faktisk er de fleste eldre amerikanere overbevist om at vi vil se en lavkonjunktur de neste fem årene, ifølge data fra Nationwide Retirement Institute. Og uansett om de er på pek, eller vi får et lite ekstra pusterom før økonomi tankene igjen, bør vi alle gjøre vår rolle for å sikre at vi kan vær den stormen, uansett når den treffer. Dette er hvordan.

1. Bli vant til å leve under dine midler

De fleste arbeidende amerikanere lever for tiden lønnsslipp til lønnsslipp, så hvis du er en av dem, er det på tide å forandre den vanen. Jo færre utgifter du forplikter deg til, jo mer spillerom vil du få hvis økonomiske forhold avtar og inntekten din følger med. Det samme gjelder hvis du allerede er pensjonert og er vant til en viss levestandard. Hvis din porteføljeverdi faller og du er tvunget til å selge investeringer med tap for å beholde tilgangen til inntekt, vil du holde utgiftene dine lave, slik at du kan likvide færre eiendeler. Så se om downsizing ditt hjem hvis ditt boliglån betaling eller vedlikehold er kostbart, eller lossing et kjøretøy du teknisk ikke trenger. Enda mindre endringer vil gå langt i retning av å kjøpe deg en beskjeden grad av økonomisk sikkerhet.

2. Har en diversifisert portefølje

Mens porteføljens verdier har en tendens til å falle i det hele tatt i perioder med dårlige økonomiske forhold, kan du beskytte dine eiendeler ved å diversifisere dem i størst mulig grad. Dette betyr å spre dine investeringer over et bredt spekter av næringer og sørge for at du har en sunn blanding av aksjer og obligasjoner.

Videre kan du se utenfor den tradisjonelle aksjemarkedet, hvis du er bekymret for at en resesjon er nært forestående. Fast eiendom er et annet område du kan dabble inn, enten det er i form av å kjøpe faktisk eiendom eller legge penger i REITs. Eiendomsverdier flytter ikke alltid med det bredere markedet, noe som betyr at hvis store indekser som Dow eller S & P 500 tar en hit, kan du fortsatt se at eiendomsinvesteringene holder deg jevn.

3. Bygg sterke nødsparinger

Det siste du vil gjøre når dine investeringer faller i verdi, er likvidere for mye av porteføljen din. Derfor er det avgjørende å ha et sunt nivå av kontanter reserver tilgjengelig, som du kan trykke i stedet for å selge av aksjer eller obligasjoner med tap. Videre kan en lavkonjunktur føre til tap av jobben, så det er ikke en dårlig ide å ha en solid seks måneders levekostnad i banken dersom du ender opp med å bli utsatt for oppsigelse.

4. Øk jobben din

Igjen har arbeidsledighet og tilbakeslag tendens til å gå hånd i hånd, jo mer du utvikler jobbferdighetene, jo mer beskyttelse vil du selv kjøpe hvis bedriften din er tvunget til å redusere. Dette er spesielt avgjørende hvis du er eldre fordi det er statistisk mindre sannsynlig at arbeidere på randen av pensjon er mindre sannsynlig enn sine yngre kolleger for å finne en jobb raskt. Hvis du blir avslappet i 60-årene når du først planla å jobbe i fem år, kan det virkelig spore dine langsiktige planer.

5. Få en sidestrøm

Jo flere individuelle inntektsstrømmer du har, desto bedre beskyttet vil du være hvis økonomien tar en tur til verre. Og det er derfor det lønner seg å få en trengsel, uansett om du bare har startet i din karriere eller sakte, men sikkert nærmer deg pensjon. Hvis du oppretter en sidekast og slutter å miste din primære jobb, får du muligheten til å løfte opp og generere mer penger mens du ser etter nytt arbeid. Og hvis du er eldre, betaler det seg spesielt å få en sidegigering, du kan ikke bare falle tilbake, men også muligens også gå i pensjon.

Men det er ikke bare arbeidere som ville være klokt å få en sidekast; pensjonister kan også dra nytte av levealder. Hvis du lever av dine besparelser, og porteføljens verdi faller, vil ha den ekstra inntekten begrense i hvilken grad du må ta tap i form av uttak. Og det kan stave forskjellen mellom nestegodene dine, eller det går tom for penger.

Jo flere skritt du tar for å forberede seg på en lavkonjunktur, jo bedre er du i stand til å håndtere vår neste. Og gjør ingen feil om det: Det kommer til å bli en neste. Det er bare et spørsmål om tid.