Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Morgan Stanley mener at hele matkunder vil doble innen 2020

Anonim

De tidlige tallene er ute på Amazon.com, Inc. 's

(NASDAQ: AMZN)

overtakelse av hele matvarer, og de er absolutt lovende.

Amazon solgte $ 500 000 i hele Foods-produktene på sin nettside i den første uken den eide selskapet, ifølge One Click Retail, og enda bedre, rapporterte Foursquare en mer enn 25% uptick i Whole Foods fottrafikk de første to dagene etter fusjonen.

Klart, Amazonas omdømme og prisnedslag resoneres med kjøpere, men det er uklart om bommen vil fortsette. Morgan Stanley, for en, gjorde den dristigste prediksjonen ennå på hele mat-Amazon-kombinasjonen, som analytiker Brian Nowak ser hele matvarees totale kjøpere mer enn dobling over de tre årene, fra 12, 5 millioner i dag til 25, 2 millioner i 2020.

En kamp laget i detaljhandel himmelen

Ifølge Nowaks matte er det ikke så mye overlapping mellom Whole Foods og Amazon-kunder som du kanskje tror. Nowak beregnet at 80% eller 38 millioner av Amazon Prime-medlemmene ikke handler hos Whole Foods, mens 38% av Whole Foods-shoppere, eller ca 5 millioner mennesker, ikke er Amazon Prime-medlemmer.

Som Amazon gjør Prime lojalitetsprogrammet på Whole Foods, og legger til rabatter og andre fordeler med sine dårlige Prime-fordeler, forventer Nowak at overlappingen mellom de to kundene øker dramatisk.

Ikke bare vil om lag en tredjedel av de 38 millioner premiemedlemmene begynne å handle på Whole Foods, men han forventer at halvparten av de Prime Holdouts som besøker Whole Foods for å bli med i Amazon-lojalitetsprogrammet de neste to årene.

Nowak var forsiktig med å si at det ikke ville føre til en fordobling i omsetningen da disse kundene ville være lavere frekvens, men han så at tilstrømningen oversatte til en 12% økning i omsetningen i året, mye bedre enn det lave ensifrete salget vekst selskapet var opprinnelig prognoser for i år. Det inkluderer ikke innvirkning fra nye butikker eller tegning i andre kunder, som ikke er Prime medlemmer, med lave priser.

Alt om kundeloyalitet

Marginene er tynne i dagligvareindustrien, selv for Whole Foods, som historisk har overgått sine konkurrenter og vært i stand til å belaste høyere priser på grunn av sin premium merkevarebygging og produkter. Morgan Stanley ser sin driftsmargin falle fra 5, 5% i fjor til bare 1% til 3%. Likevel er denne andelen mer i tråd med Amazons egen driftsmargin, da selskapet generelt har ofret fortjeneste for markedsandeler og konkurransefortrinn. Med andre ord, den gamle hele maten var nesten for lønnsom for Amazon.

Amazon håper at ved å bringe flere kunder inn i sitt økosystem, vil det oppmuntre til mer utgifter på nettstedet, større merkevarekapital og en lysere fremtid som den vokser raskt og utvides til nye næringer.

Den intensiverende priskrigen

Amerikanske supermarkeder var allerede låst i en priskrig før Amazon overtok Whole Foods. Mat deflasjon og utvidelse av europeiske discounters som Aldi og Lidl førte til dårlig same-store salg over hele bransjen i fjor. Det førte til Kroger Co

(NYSE: KR)

, landets største tradisjonelle supermarkedskjede, ser sin strekk på 52 fjerdedeler av sammenlignbar salgsvekst til slutt.

Med Amazon satt til lavere priser på enda flere varer og tilbyr rabatter til Prime-medlemmer, er priskriget sannsynligvis bare oppvarmet. Likevel er jeg skeptisk overfor at Whole Foods kan doble kundetellingen i så kort tid. Spaken i kunder som følge av fusjonen var sannsynligvis et resultat av hype og nysgjerrighet om endringene. Mens jeg forventer at kundetrafikken fortsetter å være oppe på Whole Foods, virker en 25% økning ikke bærekraftig.

Likevel er synergiene mellom Amazon og Whole Foods selvsagt, og den økologiske dagligvarekjeden gjør Amazon til en stor aktør i bransjen, noe som det etterspørres å være i et tiår nå.

Med det positive kundesvaret både online og i butikken, og flere rabatter og Prime-fordeler som kommer, ser overtakelsen allerede ut som en suksess.